Καλωσορίσατε!


Αγαπητοί φίλοι, καλώς ορίσατε στον αμπελουργό.

Από αυτό το βήμα μπορούμε όλοι και όλες να εκφραζόμαστε,
να ρωτάμε, να απαντάμε και σίγουρα να μαθαίνουμε πράγματα, που αφορούν σε αυτό που όλοι αγαπάμε το Αμπέλι μας.

Σας ευχαριστούμε που είσαστε εδώ και ελπίζουμε, με την δημιουργική βοήθειά σας, να κάνουμε τον δικτυακό αυτόν τόπο, σημείο συνάντησης , διασκέδασης και γνώσης.

Ευχαριστούμε, 
H ομάδα του http://www.ampelourgos.gr/

Τι Νέο υπάρχει

 

    • emo
    • Πρωτη προσπαθεια whiskey
    • Αναρωτιεμαι φιλε μου, με τοσο ζαλισμα που εφαγαν τα τσιπς απο τα πολλα ψησιματα και βρασιματα, αν κρατησαν καποια αρωματα για να τα δωσουν στο υπο παρασκευην ουισκυ. Εκτος κι αν ο φιλος που...
    • Συντάκτης SPYROS
    • 26/08/2016 12:47
    • emo
    • Συντηρηση ξυλινου βαρελιου βοηθεια δεν εχω χρονο
    • Νομιζω πως η καλυτερη λυση ειναι να το πας σε βαρελα, και εαν υπαρχει δυνατοτητα να επισκευαστεί. Προυποθεση για να το χρησιμοποιησεις ειναι να μην περιειχε κρασι που ειχε ξυνισει, το ξυλο να...
    • Συντάκτης SPYROS
    • 26/08/2016 12:14
    • emo
    • ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ 2016.
    • Έναρξη φυσικής ζύμωσης στα στέμφυλα (τσίπουρα) 4 μέρες από τον τρύγο.Ζύμωση στους 24 βαθμούς Κελσίου. Έτοιμες φυσικές μαγιές για το γλεύκος αν δεν ξεκινήσει και σήμερα η φυσική ζύμωση σε αυτό.... [attachment]
    • Συντάκτης PAKSIMADIS
    • 26/08/2016 11:36
    • emo
    • Πρωτη προσπαθεια whiskey
    • Φίλε Hombre, φίλοι καλημέρα, Πολύ ωραία η συζήτηση που άνοιξε ας την συνεχίσουμε λοιπόν και για τους μη εγγράφως συμμετέχοντες αλλά σίγουρα αναγνώστες. Κάθε φυτό είναι προγραμματισμένο για δύο...
    • Συντάκτης Nikos Kotsalis
    • 26/08/2016 10:25
    • emo
    • Συντηρηση ξυλινου βαρελιου βοηθεια δεν εχω χρονο
    • Καλωσόρισες.Ένα ξύλινο βαρέλι βοηθάει το κρασί, ιδιαίτερα το ερυθρό, αλλά για 3 χρόνια. Μετά θέλει αλλαγή βαρελιού ή βαρελά(επισκευή).Πάρε δεξαμενή ινοχ ανάλογα την ποσότητα που θέλεις και ένα...
    • Συντάκτης κωστας χ
    • 25/08/2016 23:49
    • emo
    • αμπελι merlot
    • Ξέχασα να το αναφέρω προηγουμένως. Στις Σερρες ειναι το χωριό μου
    • Συντάκτης dimitak62
    • 25/08/2016 23:07
    • emo
    • αμπελι merlot
    • Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση Καλό βραδυ
    • Συντάκτης dimitak62
    • 25/08/2016 23:05
    • emo
    • Συντηρηση ξυλινου βαρελιου βοηθεια δεν εχω χρονο
    • Καλημερα ειμαι κανουριοσ στην ομαδα .Εχω 3 βαρελια δρυινα τα οπoiα ειναι του παππου μου 1 100 λιτρα περιπου το αλλο 250 και το αλο μεγαλυτερο ο παππουσ μου δυστυχως δεν ζει πεθανε πριν 3 χρονια και...
    • Συντάκτης Στ
    • 25/08/2016 22:53
    • emo
    • αμπελι merlot
    • Σε ποιο νομό είσαι; Το αμπέλι θα σου δείξει. Εξ όψεως και εκ μετρήσεων. Πρώτα θα κάνεις μια βόλτα μέσα στο αμπέλι, να δεις τα σταφύλια σε τι κατάσταση είναι. Αν παρότι υπάρχουν ρόγες πράσινες,...
    • Συντάκτης Goude
    • 25/08/2016 22:15
    • emo
    • Πρωτη προσπαθεια whiskey
    • Φιλοι μου σας ευχαριστω θερμα και τους δυο για την γρηγορη ανταποκριση . Πρωτα απο ολα θα ηθελα να τονισω οτι ακολουθω μια συγκεκριμενη δοκιμασμενη συνταγη απο εναν φιλο οποτε θα την κρινω εκ...
    • Συντάκτης Hombre
    • 25/08/2016 20:52
    • emo
    • Πρωτη προσπαθεια whiskey
    • Ειχα πει παλιοτερα πως σε μια δοκιμη που εκανα,διαπιστωσα πως με το φουρνισμα τα ξυλα εχασαν το μεγαλυτερο μερος των αρωματων τους.Αψητα λοιπον,αλλα παλαιωμενα σωστα.Δρυς,απο μονο του αυτο...
    • Συντάκτης alexandros.k
    • 25/08/2016 20:50
    • emo
    • αμπελι merlot
    • Αγαπητοί καλησπέρα Εύχομαι απο καρδιάς σε όλους καλό κρασί και κυρίως υγεία για να μπορουμε να το πίνουμε. Εγω εχω ενα μικρό αμπέλι στην Ανατολική Μακεδονία και εχω μερλο και καπερνιέ ποτε...
    • Συντάκτης dimitak62
    • 25/08/2016 18:33
    • emo
    • Πρωτη προσπαθεια whiskey
    • Φίλε Hombre καλησπέρα, φιλόδοξο το σχέδιό σου ακόμα και για τις μικρές ποσότητες που περιγράφεις. Θα ήθελα να αναφέρω 2-3 πράγματα μιας και το θέμα με έχει απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν, με την...
    • Συντάκτης Nikos Kotsalis
    • 25/08/2016 13:08
    • emo
    • Πρωτη προσπαθεια whiskey
    • Χωρίς να είμαι ειδικός, μία προσπάθεια έκανα μέχρι τώρα..... Δεν ξέρω σε τι αποσκοπεί το τόσο πλύσιμο-βράσιμο των στικς,πιστεύω ότι έχασες πολλά επιθυμητα συστατικά. Oaking - Πολλές διαφορετικές...
    • Συντάκτης gomati_sok
    • 24/08/2016 22:33
    • emo
    • Πρωτη προσπαθεια whiskey
    • Φετος για πρωτη φορα ειπα να κανω μια προσπαθεια αποσταξης ουισκυ αφου εφτασε στην κατοχη μου μια δοκιμασμενη συνταγη συναδελφου απο το εξωτερικο . Το αποτελεσμα υστερα και απο την δευτερη...
    • Συντάκτης Hombre
    • 24/08/2016 21:27
    • emo
    • Πωλείται σταφύλι Αττική
    • Πωλείται σταφύλι Αττική. Πρόκειται για επιτραπέζιο, μάυρο, άσπερμο σταφύλι. Τηλ. 6973339771
    • Συντάκτης makster
    • 24/08/2016 20:25
    • emo
    • ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ 2016.
    • Να δηλώσω ότι θα ήθελα να αποστάξω αυτές τις γλευκολάσπες μαζί με τις οινολάσπες που θα προκύψουν, και να βάλω το προϊόν σε βαρελάκι; ΝΚ
    • Συντάκτης Nikos Kotsalis
    • 24/08/2016 19:00
    • emo
    • ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ 2016.
    • Μετά από 14 ώρες στατικής απολάσπωσης στους 12 βαθμούς Κελσίου έγινε σιφωνισμός για την μετάγγιση του απολασπωμένου γλεύκους. Τώρα υπομονή και 16-17 βαθμοί για την έναρξη της φυσικής ζύμωσης.... [attachment] ...
    • Συντάκτης PAKSIMADIS
    • 24/08/2016 08:46
    • emo
    • περονόσπορος
    • Αναφορά Καλησπέρα, φίλε goude την ίδια τιμή μου έδωσε και εμένα πρόσφατα οινοποιός για το Ασύρτικο και του έδωσα την ίδια απάντηση με εσένα, θα το κάνω τσίπουρο μονοποικιλιακό!!. Διαπίστωσα με λύπη πως...
    • Συντάκτης Bio Farmer
    • 24/08/2016 06:53
    • emo
    • ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ 2016.
    • Εγώ αυτό που διαπίστωσα πέρυσι ήταν ότι τα αρώματα στο λευκό κρασί κρύβονται στη φλούδα της ρόγας. Πέρυσι έκανα κρυοεκχύλιση 10-12 ωρών, φέτος το πήγα στις 15 ώρες.
    • Συντάκτης Theo24
    • 23/08/2016 23:51
    • emo
    • ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ 2016.
    • Το ξέρω το παράκανα λίγο με το χρόνο εκχύλισης αλλά βασίζομαι : 1) Στην καλή αναλογία Μαλαγουζιάς Ασύρτικου 65-35 % 2) Στο πολύ καλό ph 3,26 3) Στην ιδανική σχέση μπωμέ 12,4 και ph (ενεργή οξύτητα ) για να...
    • Συντάκτης PAKSIMADIS
    • 23/08/2016 23:45
    • emo
    • περονόσπορος
    • Ήρθε φέτος οινοποιός, να ζητήσει ασύρτικο. -Πως θα πληρώσεις του λέω; -Να λέει τα μισά τώρα και τα μισά σε ένα μήνα. -Και την άλλη φορά είπες όλα ντούκου και πλήρωσες την άλλο Ιούνιο. - Όχι, δεν, να...
    • Συντάκτης Goude
    • 23/08/2016 23:16
    • emo
    • περονόσπορος
    • Υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις στην αγορά και δεν πρόκειται να στρώσουν, γιατί όλοι στρίβουν πονηρά το μουστάκι. Αλλά αφού έφτασες το σταφύλι ως εδώ, στρίψε το μουστάκι σου κι εσύ, αξιοποίησε το...
    • Συντάκτης Goude
    • 23/08/2016 22:51
    • emo
    • Αναγνωρισει αμπελιου
    • Αγαπητε setoinos σε ευχαριστω και παλι .Θα ρωτησω και ελπιζω να βγαλω καποια ακρη.Εχω και εναν φιλο απο Γουμενισσα που εχει αμπελια και ειπε οτι θα περασει καποια μερα να τα δει ελπιζω συντομα.
    • Συντάκτης RONALDO
    • 23/08/2016 22:35
    • emo
    • ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ 2016.
    • Και κάτι για τους επιστήμονες της παρέας μας: 75 κιλά σταφυλομάζα 22 βαθμών Κελσίου έφτασε στους 10 βαθμούς με 9 παγωμένα μπουκάλια νερού σε 1 ώρα και διατηρήθηκε στους 10 βαθμούς για 30 ώρες με την...
    • Συντάκτης PAKSIMADIS
    • 23/08/2016 19:44
    • emo
    • Αγορά και πώληση σταφυλιων
    • Ζητάω σταφύλια μαλαγουζια -ροδιτη η μοσχοφιλερο..Επίσης πωλούνται σταφύλια μοσχατο Αμβούργο. .. Περιοχή θεσσαλιας
    • Συντάκτης mosxatos
    • 23/08/2016 18:42
    • emo
    • ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ 2016.
    • Μετά από 30 ώρες κρυοεκχύλισης έγινε διαχωρισμός του γλεύκους και έναρξη στατικής απολάσπωσης στους 12 βαθμούς Κελσίου. [attachment]
    • Συντάκτης PAKSIMADIS
    • 23/08/2016 17:37
    • emo
    • περονόσπορος
    • Καλησπέρα, φίλε goude την ίδια τιμή μου έδωσε και εμένα πρόσφατα οινοποιός για το Ασύρτικο και του έδωσα την ίδια απάντηση με εσένα, θα το κάνω τσίπουρο μονοποικιλιακό!!. Διαπίστωσα με λύπη πως...
    • Συντάκτης vaggosb
    • 23/08/2016 17:09

Περισσότερα Θέματα »