Καλωσορίσατε!


Αγαπητοί φίλοι, καλώς ορίσατε στον αμπελουργό.

Από αυτό το βήμα μπορούμε όλοι και όλες να εκφραζόμαστε,
να ρωτάμε, να απαντάμε και σίγουρα να μαθαίνουμε πράγματα, που αφορούν σε αυτό που όλοι αγαπάμε το Αμπέλι μας.

Σας ευχαριστούμε που είσαστε εδώ και ελπίζουμε, με την δημιουργική βοήθειά σας, να κάνουμε τον δικτυακό αυτόν τόπο, σημείο συνάντησης , διασκέδασης και γνώσης.

Ευχαριστούμε, 
H ομάδα του http://www.ampelourgos.gr/

Τι Νέο υπάρχει

 

    • emo
    • ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΠΟΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΖΥΜΩΣΗ
    • ΓΕΙΑ ΣΑΣ , ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΖΥΜΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΦΩΚΙΑΝΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟ ΜΠΟΜΕ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 16. ΠΩΣ...
    • Συντάκτης Γιαννης123
    • 01/10/2016 00:35
    • emo
    • Πειραματισμοί
    • Φίλοι καλησπέρα, όταν ανέφερα για 7 ατμόσφαιρες δεν εννοούσα ότι η ζύμωση ολοκληρώνεται, απλά σταματάει και ας έχει ακόμα αζύμωτα σάκχαρα. Ακόμα ο κλασικός τρόπος παραγωγής σαμπάνιας είναι εν...
    • Συντάκτης Nikos Kotsalis
    • 30/09/2016 23:45
    • emo
    • Πειραματισμοί
    • ουπς λάθος θυμόμουν 7Atm = 7.09275Bars αμελητέα διαφορά.
    • Συντάκτης KostasSK
    • 30/09/2016 00:29
    • emo
    • Πειραματισμοί
    • Είναι δεδομένο ότι εσύ ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις, εγώ είμαι αυτός που παίζει σε άγνωστα για εμένα χωράφια. Σίγουρα υπερβολή το μπαρόμετρο κλπ αλλά τα είχα περίσσευμα από άλλη κατασκευή....
    • Συντάκτης KostasSK
    • 30/09/2016 00:10
    • emo
    • Πειραματισμοί
    • Θα βαλω ζυμωμενο κρασι, η ''λασπη'' θα ειναι καποια ιχνη. Το συγκεκριμενο δοχειο εχει δυο εισοδους-παροχες και ενα μεγαλο πωμα, ειναι πολυ σοβαρη κατασκευη. Μπορεις να κανεις σχεδον οτι θελεις...
    • Συντάκτης stelios1
    • 29/09/2016 22:08
    • emo
    • Νέος με απορίες
    • Ενταξει,αν ξερεις ομως οτι το σταφυλι σου ειναι αριστο και οτι εχεις θειωσει κανονικα υπαρχει η αναγκη μετρησεως του ελευθ. θειωδ.; Δεν ξερεις εμπειρικα οτι το κρασι σου θα αντεξει; Προσωπικα 2...
    • Συντάκτης cabernet
    • 29/09/2016 19:27
    • emo
    • Νέος με απορίες
    • Ακριβές έτσι είναι φίλε cabernet. Όπως τα λές. Μ ε μόνη παρατήρηση ότι στον οινολόγο θα πηγαίνουμε για να μας μετράει το θειώδες, ελεύθερο και ολικό. SPYROS
    • Συντάκτης SPYROS
    • 29/09/2016 19:01
    • emo
    • ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΖΥΜΩΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
    • παιδια καλησπερα χθεσ εκωψα την βρασι και θελω να ρωτησω ποτε θα μπωρο να το βαλω στα βαρελια μου και θελω να το βαλω και σε μπουκαλια και σε ασκο δωστε μου τα φωτα σασ σασ ευχαριστω πολυ
    • Συντάκτης σειχις
    • 29/09/2016 15:52
    • emo
    • Αδεια απόσταξης
    • Ενδιαφερομαι για αδεια απόσταξης τσιπουρου! Τηλ.6977450203
    • Συντάκτης ΚΑΖΑΝΑΣ
    • 29/09/2016 15:09
    • emo
    • Πειραματισμοί
    • Αγαπητέ Στέλιο, στο μεγάλο δοχείο πρέπει να βρείς τρόπο για να αφαιρέσεις τη λάσπη και πώς θα εμφιαλώσεις μετά χωρίς να χάσεις πίεση, κάτι έχω στο μυαλό μου βέβαια...
    • Συντάκτης KostasSK
    • 29/09/2016 13:59
    • emo
    • Πειραματισμοί
    • Φίλε Νίκο, γυάλινο μπουκάλι είναι σίγουρα καλύτερο αλλά πρέπει να βρώ τρόπο να σφραγίσω προσαρμόζοντας τα άνω στοιχεία (μπαρόμετρο - βαλβίδα - βάνα).
    • Συντάκτης KostasSK
    • 29/09/2016 13:55
    • emo
    • Πειραματισμοί
    • Μικρα γυαλινα μπουκαλια αναψυκτικων χρησιμοποιησε και σε ενα βαλε το πιεσομετρο με την βαλβιδα να παρακολουθεις τι γινεται. Ισως ξανακανω κ εγω, εχω ενα ανοξειδωτο δοχειο 20? λιτρων με μεγαλο...
    • Συντάκτης stelios1
    • 29/09/2016 13:39
    • emo
    • περονόσπορος
    • Απο κατω περνανε μια χαρα, η προοπτικη της φωτο δεν το δειχνει καλα η κλιση ειναι πιο εντονη και σχεδον πεφτουν ολα μονα τους. Το ποσο ανοιγμα πρεπει να αφηνει απο κατω το βρηκα με δοκιμες,...
    • Συντάκτης stelios1
    • 29/09/2016 13:25
    • emo
    • Νέος με απορίες
    • Για το μεταμπισουλφιτ δεν ξέρω να σου απαντήσω. Για το ανακατεμα συνέχισε κανονικά. Δεν σταματάει ο βρασμός. Απλά απελευθερώνεται το διοξείδιο του άνθρακα απότομα με το ανακάτεμα. λίγη ώρα...
    • Συντάκτης andreas.360
    • 29/09/2016 12:31
    • emo
    • αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για ...
    • Καλημέρα σε όλους τους φίλους - συναδέλφους Η ζύμωση μου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί μέσα σε 8 ημέρες!!!!! Ειδικό βάρος 0,996, και bm σχεδόν μηδέν. Έριξα 8 γραμμάρια μεταμπισουλφιτ για κάθε 100 κιλά...
    • Συντάκτης spiros.mammonas
    • 29/09/2016 12:22
    • emo
    • Νέος με απορίες
    • Σε ευχαριστουμε κ Σπυρο για τις γνωσεις που μεταφερεις.Φιλε andreas360 περιμενω το βιντεακι!!!Η γνωμη σου ειναι να μην προσθεσω αλλο μεταμπισουλφιτ???Το ανακατεμα που κανω 2 φορες την ημερα ειναι...
    • Συντάκτης teohunter
    • 29/09/2016 12:00
    • emo
    • Πειραματισμοί
    • Αναφορά Όπως σωστά καταλάβατε πρόκειται για ένα παιχνίδι, απο αυτά που έχω διαβάσει είναι πρακτικά αδύνατο για εμένα να κάνω αφρώδες κρασί. Το σκεπτικό μου ήταν με την βαλβίδα εκτόνωσης να μην αφήσω...
    • Συντάκτης Nikos Kotsalis
    • 29/09/2016 11:50
    • emo
    • Νέος με απορίες
    • Ευχαριστω Κυριε Σπυρο Συμπερασματικα...Εαν προσεχουμε τα σταφυλια μας να ειναι υγειη,τρυγαμε στα σωστα baume,ακολουθουμε τους κανονες υγιεινης στα βηματα της οινοποιησης και ειμαστε...
    • Συντάκτης cabernet
    • 29/09/2016 11:44
    • emo
    • Πειραματισμοί
    • Όπως σωστά καταλάβατε πρόκειται για ένα παιχνίδι, απο αυτά που έχω διαβάσει είναι πρακτικά αδύνατο για εμένα να κάνω αφρώδες κρασί. Το σκεπτικό μου ήταν με την βαλβίδα εκτόνωσης να μην αφήσω...
    • Συντάκτης KostasSK
    • 29/09/2016 11:33
    • emo
    • Νέος με απορίες
    • Αγαπητέ Cabernet, Με αφορμή την τοποθέτησή σου για την ανάγκη γνώσεως της ακριβούς τιμής της Ολικής οξύτητας (ΤΑ), επανέρχομαι στο θέμα αυτό, παρότι θίχθηκε επανειλημμένα στο παρελθόν,...
    • Συντάκτης SPYROS
    • 29/09/2016 11:10
    • emo
    • Θέματα με Σήμανση και Γενικές Οδηγείες.
    • Πριν από κάποια χρόνια άρχισα να παρακολουθώ τον αμπελουργό. Κάποια στιγμή έκανα εγγραφή και έκανα και εγώ τις πρώτες μου ερωτήσεις. Καλές, κακές, έξυπνες χαζές δεν έχει σημασία. Σημασία έχει...
    • Συντάκτης andreas.360
    • 29/09/2016 10:38
    • emo
    • Πειραματισμοί
    • Αναφορά Καλησπέρα και πάλι Αν υποθέσουμε ότι βάζω τον μούστο για να ζυμωθεί σε σφραγισμένο δοχείο (μεγάλο - μικρό δεν έχει σημασία αρκει να αντέχει αυτή την πίεση) που έχει μπαρόμετρο και βαλβίδα...
    • Συντάκτης Nikos Kotsalis
    • 29/09/2016 10:15
    • emo
    • αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για ...
    • Αναφορά Προορίζεται για απόσταξη. Και το ανάφερα μόνο και μόνο γιατί διάβασα για την φουρφουράλη Καλημέρα, τότε, όπως σωστά επισημαίνει ο Σπύρος μόνο νερό. Τα καλύτερα ζυμούμενα διαλλύματα είναι αυτά...
    • Συντάκτης Nikos Kotsalis
    • 29/09/2016 10:09
    • emo
    • Νέος με απορίες
    • Αναφορά Φιλε teohunter απο που ειναι ο ροδιτης σου; Αντρέα οι οινολογοι ειναι μια τεραστια κουβεντα που πρεπει να ανοιξει καποια στιγμη εδω.Εαν μπορουσα με σιγουρια να μετρησω την ολικη οξυτητα,ορκιζομαι...
    • Συντάκτης andreas.360
    • 29/09/2016 10:01
    • emo
    • περονόσπορος
    • Στέλιο, όταν ο κοχλίας προχωρά τα στέμφυλα και φτάνουν εκεί στην προσθήκη, πως συμπεριφέρονται; Περνάνε από πάνω και τα γυρνάς πίσω, ή στριμώχνονται από κάτω της;
    • Συντάκτης Goude
    • 29/09/2016 10:01
    • emo
    • περονόσπορος
    • Εμενα την μηχανη την παιρνουν διαφοροι (το τι τραβαω με το καθαρισμα δεν περιγραφεται) στην παλια μηχανη ενας εχασε 3 δαχτυλα.. Επισης ο κοχλιας προχωρα τα σταφυλια πιο γρηγορα απο οσο πρεπει...
    • Συντάκτης stelios1
    • 29/09/2016 06:31
    • emo
    • Πειραματισμοί
    • Θα εχει πολλες λασπες και μολις το ανοιγεις θα θολωνει αμεσως, διαβασε για τις σαμπανιες εχει πολλες τεχνικες ισως καποια σοιυ φανει ευκολοτερη. Το πιο ευκολο ειναι (εννοειται οτι δεν εχεις...
    • Συντάκτης stelios1
    • 29/09/2016 06:22
    • emo
    • ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΒΡΑΣΜΟΥ
    • Γιώργο, μάλλον θα πρέπει να ήτανε: Μεταμπισουλφίτ, Τρυγικό, και Τροφές για τις φυσικές ζύμες (το γλυκανάλατο!, το οποίο είναι Όξινο Φωσφορικό Αμμώνιο και είναι λίγο καυστικό. Πώς το δοκίμασε?)...
    • Συντάκτης SPYROS
    • 29/09/2016 00:55

Περισσότερα Θέματα »