Πρόβλημα στην ζύμωση?
- Ophiur
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 11
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Με σκοπό να δώσουμε για απόσταξη τσίπουρου έχουμε πατήσει μια μικρή ποσότητα 100κιλά+ λευκό σταφύλι το οποίο είχαμε καθαρίσει απο άρρωστα, κοτσάνια και σάπια ρώγα-ρώγα και τα έχουμε βάλει όλα (στέμφυλα, μούστο, κουκούτσια) σε βαρέλι μισάνοικτο το οποίο αναδεύουμε 2 φορές την ημέρα σε εξωτερικό χώρο, σκιερό, 20-30oC. Δεν έχουμε ρίξει τίποτα άλλο μέσα.
Το λάθος που έγινε είναι ότι το σταφύλι ξεπλύθηκε πριν το πάτημα με αποτέλεσμα οι ζυμομύκητες θεωρητικά να πήγαν περίπατο. (Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, που λένε)
Τις 3 πρώτες ημέρες δημιουργήθηκε το καπέλο το οποίο σε κάθε ανάδευση το διαβρέχαμε. Απ την τέταρτη μέρα το καπέλο άρχισε να πέφτει όπως και η θερμοκρασία σταδιακά και να παραμένει 25oC. Σήμερα ημέρα 7η το ειδικό βάρος είναι στα 1002 και στέμφυλα επιπλέουν ακόμα στην επιφάνεια του μούστου.
Εννοείται πως η ζύμωση δεν έχει τελειώσει αλλά φοβάμαι πως ούτε και προχωράει. Κάθε συμβουλή θα βοηθούσε πως να κινηθώ καθότι αρχάριος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.
ΥΣ έχω τρυγήσει μια ακόμα μικροποσότητα 1-2kg απο την ίδια ποικιλία σταφυλιών (δεν εχω δυνατότητα για μεγαλύτερη ποσότητα) το οποίο φυσικά δεν έπλυνα και το έχω αφήσει να ξεκινήσει η ζύμωση ξέχωρα μήπως το ρίξω και αυτό για να βοηθήσει αλλά μου φαίνεται λίγο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1129
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1773
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ophiur
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 11
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Σήμερα παρατήρησα άνθηση (άρα υπάρχουν ζάκχαρα - ατελής ζύμωση) στα λίγα στέμφυλα που επιπλέουν ακόμα και φυσικά στην επιφάνεια του μούστου. Το ειδικό βάρος παραμένει 1002.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1129
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1773
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ophiur
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 11
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1129
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1773
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ophiur
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 11
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1129
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1773
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- lyggas
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 228
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 335
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ophiur
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 11
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Το βαρέλι απο χθες είναι σε εσωτερικό χώρο με σταθερή θερμοκρασία 26-28oC.
Πήρα λίγο μούστο για μετρήσεις, κανένα ίχνος άνθισης ευτυχως. Οι μετρήσεις ίδιες με εχθές 1002 ε.β. & 0.4 Μπωμέ. Η μυρωδιά έντονη μεν αλλά όχι ξινίλα.
Σκοπεύω να ρίξω 5g μεταμπισουφλιτ εντος της ημέρας ενώ πήρα και λίγο μούστο το οποίο πρόσθεσα στο έξτρα που ζύμωνε σε ξεχωριστό βαρελάκι να δω αντίδραση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- Πρόβλημα στην ζύμωση?