ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΑΖΥΜΩΤΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ
- ODYS7SEAS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 13
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
Τον Σεπτέμβρη αντιμετώπισα πρόβλημα σε μια δεξαμενή με Μερλο, η ζύμωση της οποίας σταμάτησε στο 5.
Όταν ανοίξαμε, την έβρασα πρώτη, έβγαλε ο,τι έβγαλε, το αποθήκευσα άσβεστο μόνο του. Έπειτα από λίγο καιρό είδα πως δημιουργούνται στο υγρο διάφορα κρύσταλλα, σαν χιονακια. Το πέρασα από 20αρι φίλτρο, το αποθήκευσα . Βλέπω πως δημιουργήθηκαν και πάλι, άρα ρωτώ την παρέα...
Έχουμε κάποια λύση να διορθωθεί κάπως η κατάσταση;
Γνωρίζω πως είναι τα αζυμωτα σάκχαρα που έχουν περάσει στο απόσταγμα, αλλά έχουμε μια κάποια λύση να μετριαστεί το προβληματικό αποτέλεσμα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και χαίρετω σας όλους τους μύστες της ερήμου....
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1133
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1791
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ODYS7SEAS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 13
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- lyggas
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 228
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 335
- Δεν γνωρίζω -αν και δεν το πιστεύω- μήπως με δεύτερη απόσταξη μειωθεί η περιεκτικότητα σε φουρφουράλη, όπως συμβαίνει π.χ. με τους φθαλικούς εστέρες που μειώνονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%.
- Εκτός από τα στέμφυλα και το κρασί, πρόσθεσες κάτι άλλο μέσα στο καζάνι;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ODYS7SEAS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 13
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
Δεν αμφισβητώ ότι δεν έχει δίκιο ο Αλέξανδρος και πως δεν είναι επικίνδυνο το εν λόγω απόσταγμα. Δεν το έχω διαθέσει . Ωστόσο, πριν ολοκληρωθεί η αποστακτικη περίοδος ρωτώ την "πολύπαθη" παρέα εάν υπάρχει μια έσχατη λύση...
- εάν κρατηθεί η ποσότητα για του χρόνου και ριχτεί στα σταφύλια της επόμενης περιόδου είναι μια κάποια λύσης ;;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1170
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 866
Όπως αναφέρθηκε και από προηγούμενους φίλους το πρόβλημα είναι η φουρφουράλη.
Εξαιρετικά πτητική ουσία, όπως και τοξική και καρκινογόνος.
Μιας και η ποσότητα που έχεις είναι μεγάλη η μόνη περίπτωση να κάνεις κάτι είναι να την μετρήσεις στο απόσταγμά σου.
Ακολούθως επανααποστάζεις μια ποσότητα μάρτυρα αφαιρώντας γενναία τις κεφαλές και ξαναμετράς για να δεις αν έχει εξαφανιστεί.
Αν το κάνεις τα αποτελέσματα θα είναι χρήσιμα για την κοινότητα.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- lyggas
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 228
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 335
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 771
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 376
Επαθα το ιδιο με εσενα εφετος, αλλα για αλλο λογο, τραβηξα κρασια (εναν τονο) απο διαφορα βαρελια ωστε να ελευθερωσω χωρο να πατησω σταφυλια και μεσα οκτωμβριου καταλαβα οτι σταματησε η ζυμωση στο ενα.. Σκεφτηκα να το σπρωξω σαν μπρουσικο αλλα στο 2-3 ποτηρακι η γλυκαδα φαινεται.
Ξεροντας λοιπον οτι θα χασω πολυ τσιπουρο αν τα βρασω (ναι, εστω και στο ενα χανεις παρα πολυ) τα θειωσα τα σφραγισα και τα αφησα να τα ριξω του χρονου μεσα σε φρεσκα.
Ποσο τσιπουρο μπορει να εβγαλες με 5 μπωμε?? Αν τα εδινες σε οινοποιειο, οσο οσο, να τα δουλεψουν στο ημιγλυκο τους κερδος θα ειχες σε σχεση με τωρα.
Του χρονου τι να κανεις με αυτο? Δεν εχει ζαχαρα πλεον αυτο.
Εκτος κ αν δεν τα απεσταξες ολα..
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ODYS7SEAS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 13
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
Αρχικά συγγνώμη εάν άργησα,
Ησυμβουλή του Νίκου είναι όντως προς μια καλή κατεύθυνση και αυτή πήρα...
Έπειτα από συνεννόηση με τον χημικό αποφασίστηκε να βγάλουμε τρία δείγματα. Ένα όπως είναι τώρα το απόσταγμα, ένα έπειτα από επαναποσταξη και ένα έπειτα από απόσταξη μιας καζανιας σταφυλιών , όπου μπήκε σε ποσοστό 10% το μη επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ο,τι αποτελέσματα και να εξαχθούν θα τα κοινοποιησω στην κοινότητα (τι ωραία λέξη εάν είναι αληθινή). Το υπολοιπομενο απόσταγμα κλειδώνεται και βάσει των αποτελεσμάτων θα γίνει η διαχείριση του τη νέα σεζόν.
Ευχαριστώ για τον χρόνο και τη διάθεση σας για βοήθεια...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ODYS7SEAS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 13
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
Και εγώ το 13αρι είχα ως όριο, όμως φέτος παρασυρόμενος από τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο πρώτο 15θημερο του Σεπτεμβρίου τα άφησα για να καρπωθω την...υπεραξία και πήρα...μη πω τι.
Τα προηγούμενα χρονια τρυγουσα 3-6 Σεπτέμβρη. Φέτος μπήκα στις 15 και αυτές οι 10 μέρες αργοπορίας με βγάλανε στον Οκτώβρη με ολέθριες συνέπειες.
Ηθικό δίδαγμα, οποίος πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα, η φύση ξέρει..............
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΑΖΥΜΩΤΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ