Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.
- Goude
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1065
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 514
Αμπέλι συμβατικής, με 3 ψεκασμούς με χαλκούς.
Άμβυκας 130, όλα τα μέρη χάλκινα.
Ο άμβυκας (καζάνι – σωληνάκια) πρώτα ψεκάζονταν με ξύδι εμπορίου, στη συνέχεια τρίβονταν με ειδικό σφουγγάρι και ύστερα πλένονταν, σε όλες τις βράσεις (μονές – διπλές).
Φιλτραρισμένο με βαμβακερό πανί.
Με τίποτα δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα.
Θα ακολουθήσει φιλτράρισμα με φιλτρομηχανή ROVER και επανεξέταση.
Ποικιλίες : caubernet sauvignon, merlot, Ασύρτικο, Ροδίτης, Μοσχάτο Αμβούργου.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1053
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1576
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- TsipouroYannis
-
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
-
- Δημοσιεύσεις: 28
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Χρόνια καλά στους Θανάσηδες κι Αθανασίες!
«Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα»
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gomati_sok
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
- Δημοσιεύσεις: 621
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 778
παραθέτω παλιότερο μήνυμα του Νίκου, που αναφέρει ότι με το φιλτράρισμα προφανώς δεν κατακρατείται ο στοιχειακός χαλκός,(δεν γνωρίζω αν ισχύει ή εξαρτάται από παράγοντες) εξάλλου και το δικό μου φιλτραρισμένο ήταν με Ν16 και χωρίς ίχνη οξειδίων στις πλάκες, αλλά 2,5 mg είχε, δεν ξέρω αν με φίλτρο Ν24 θα είχε διαφορά .
Nikos Kotsalis έγραψε: Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,.....
Πρίν χρόνια, πρέπει να είναι πάνω κάτω οκτώ, είχα στείλει για χημική ανάλυση δείγμα δικού μου αποστάγματος στο χημείο.
Είχα αποστάξει σε δικό μου άμβυκα με χάλκινο ψυγείο σερπαντίνα που καθαριζόταν υστερικά με χημικές μεθόδους, κιτρικό οξύ, και οι ποσότητες απόσταξης ήσαν περιορισμένες.
Το αποτέλεσμα της ανάλυσης ήταν για στοιχειακό χαλκό, σημαίνει χαλκός καθαρός και χαλκός που συμμετέχει σε ενώσεις, 11, και κάτι mg/lit.
Αναφέρω ακόμα ότι δεν υπήρχε πουθενά και καθόλου υποψία μπλε χρώματος ούτε μετά από καιρό, καθίζηση, ούτε μετά από φιλτράρισμα!!!
Ουσιαστικά παρ΄ όλη την προσεκτική απόσταξη και καθαριότητα είχα παράξει ένα προϊόν επικίνδυνο στο οποίο δεν μπορούσες να καταλάβεις με τίποτα το πρόβλημα.
Αναφέρω ότι αν είναι ακάθαρτο το ψυγείο θα περάσουν περισσότερα οξείδια και λιγότερος καθαρός χαλκός, αν είναι καθαρό περισσότερος χαλκός και λιγότερα οξείδια.........
ΝΚ
πάντως η υπεροχή των διπλοαπεσταγμένων είναι εμφανής, αφού υπάρχουν δείγματα αφιλτράριστα και με χάλκινο ψυγείο με σχεδόν μηδενικό χαλκό.
Μιά σκέψη που περνάει από το μυαλό μου(και έχει λογική βάση), είναι κατά πόσο το υπέδαφος μέσω των χυμών τροφοδοτεί το σταφύλι με ενώσεις πλούσιες σε χαλκό που περνάνε στον μούστο και στη συνέχεια αποστάζουν(στην ΒΑ Χαλκιδική τα κοιτάσματα πετρωμάτων οξειδίων του χαλκού είναι πολύ πλούσια).
“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ampelofilos
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 110
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 95
πιστεύω ότι θα μας λυθούν οι απορίες για το εάν ο χαλκός ανεβαίνει απ' το έδαφος, ή είναι απ' το καζάνι...
Πρόθυμος να συμμετέχω σε ότι κι αν κάνουμε, αλλά εάν δεν έχει νόημα το φιλτράρισμα-ως προς το χαλκό- να μην
το κάνω(-ουμε) τσάμπα...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1243
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 977
1) Από τα 5 μηδενικά δείγματα τα 2 σε ολοχάλκινο καζάνι είχαν περάσει από φίλτρο.
2) Τα άλλα 3 μηδενικά είχαν inox ψύκτη και ήταν αφιλτράριστα.
3) Από τα 8 δείγματα με τιμές κάτω του ορίου των 5mg/lt, 1 δείγμα είχε ψύκτη inox, 7 ήταν ολοχάλκινα από τα οποία μόνο 1 φιλτραρισμένο.
4) 1 ήταν μονόβραση ενώ τα άλλα 14 διπλής απόσταξης.
5) 2 δείγματα που ήταν πάνω από το όριο ήταν σε ολοχάλκινο καζάνι και το ένα με την μεγαλύτερη τιμή είχε περάσει και από φίλτρο.
Συμπεράσματα:
1) Το φίλτρο βοηθάει όταν είναι πάνω από 20μ.
2) Το inox βοηθάει, ιδίως αν είναι τόξο και ψύκτης inox δεν χρειάζεται φιλτράρισμα.
3) Μπορείς να είσαι ασφαλής και σε ολοχάλκινο καζάνι και χωρίς φιλτράρισμα. Εδώ χρειάζεται τώρα μεγάλη κουβέντα.Δηλαδή έδαφος, ψεκασμοί, καθαριότητα, τεχνική απόσταξης;
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Agro
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
μετά χαράς συμμετέχω σε ό,τι χρειαστεί από περαιτέρω έξοδα για τις αναλύσεις.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gomati_sok
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
- Δημοσιεύσεις: 621
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 778
No 20 0.7 micron
No 24 0.25 micron,
βλέπουμε ότι τοΝο20 φιλτράρει ελαφρώς καλλίτερα από το Ν16(128%, αν θεωρήσουμε το Ν16 100%)
αλλά το Ν24 υπερέχει αισθητά: φιλτράρει σε σχέση με το Ν16 360% καλλίτερα και με το Ν20 280%
άρα ίσως κάνει τη διαφορά το Ν24
Επίσης ίσως εμβαθύνουμε χωρίς ιδιαίτερο λόγο αν σκεφτείς ότι ο χαλκός υπάρχει σε ξηρούς καρπούς, σπιρουλίνα, στρείδια(7mg στα 100γρ), συκώτι μόσχου(10mg στα 100γρ) και σε πολλά άλλα τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας-οι γιατροί του forum πιστεύω μπορούν να εκφράσουν πιο επιστημονική άποψη.
“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1053
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1576
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- lyggas
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 216
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 297
Goude έγραψε: Διπλής απόσταξης, με γλυκάνισο και μαστίχα.
Αμπέλι συμβατικής, με 3 ψεκασμούς με χαλκούς.
Άμβυκας 130, όλα τα μέρη χάλκινα.
Ο άμβυκας (καζάνι – σωληνάκια) πρώτα ψεκάζονταν με ξύδι εμπορίου, στη συνέχεια τρίβονταν με ειδικό σφουγγάρι και ύστερα πλένονταν, σε όλες τις βράσεις (μονές – διπλές).
Φιλτραρισμένο με βαμβακερό πανί.
Με τίποτα δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα.
Θα ακολουθήσει φιλτράρισμα με φιλτρομηχανή ROVER και επανεξέταση.
Ποικιλίες : caubernet sauvignon, merlot, Ασύρτικο, Ροδίτης, Μοσχάτο Αμβούργου.
Πόσο χαλκό είχε το απόσταγμα;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.