Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.
- PAKSIMADIS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1260
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1033
ampelofilos έγραψε: Θα γράψουμε το ψευδόνυμό μας ή το ονοματεπώνυμο;
Ποιό απ' τα δυο θα αναρτηθεί στα αποτελέσματα;
Ότι θέλει ο καθένας, έτσι και αλλιώς μετά από τόσα χρόνια οι περισσότεροι γνωριζόμαστε.
Και ναι Νίκο για αυτό είναι σημαντικό ο καθένας να γράψει μερικά πράγματα για την παραγωγή του αποστάγματος, μόνο έτσι θα βγουν αξιόλογα συμπεράσματα. Το ζήτησα στην αρχή του νέου θέματος και έγραψα ως παράδειγμα αυτό που στείλω.
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 771
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 376
Προτεινα μονον να ελεγθει το καλυτερο (το πρωτο βραβειο) αποσταγμα ωστε να δουμε αν υπαρχουν υπολειματα χαλκου (σιγουρος οτι δεν θα υπαρχουν τετοια).
Προσωπικα πιστευω οτι υπολειματα χαλκου θα υπαρχουν σε λιγες περιπτωσεις.
Τα δικα μου τα φιλτραρα με 16ν και δεν ειδα μπλε η πρασινο χρωμα.
Σε τι λοιπον μπερδευτηκα.. πιστευα σε μια εξεταση που θα μου εδειχνε ποσο καταλληλο ειναι το τσιπουρο μου. Μονο για χαλκο θεωρω πως δεν εχει νοημα να την κανω, θα την κανω δεν βγαινω απ εξω, αλλα θα με εννοιαζε μια <γενικη> αναλυση καταλληλοτητας του τσιπουρου μου σε σχεση με τα ορια που υπαρχουν αλλα και σε σχεση με τα εμφιαλωμενα.
Οσον αφορα την καλιεργεια τα ραντισματα κτλ.. Τι νοημα εχουν μπροστα στην τελικη αναλυση??!
Λογω ιδιαιτερων λογων-συγκυριας το αμπελι εφετος καποια στιγμη ..το παρατησα.. ειπα οτι θελει ας παθει. Σταματησαν και η φροντιδα του και τα ραντισματα και αν ηταν δυσκολη η χρονια δεν θα επαιρνα ρωγα.
Η αναλυση αν ειναι μονο για χαλκο τζαμπα συζηταμε, εαν ομως δειξει (πως να το πω γαμωτο?) ΞΕΚΑΘΑΡΑ καταλληλο η ακαταλληλο προς ποση, τοτε ειναι πραγματικα χρησιμη ωστε να ξερουμε που βρισκομαστε.
Θα δειξει αυτη η αναλυση ποσο καλληλο για ποση ειναι το τσιπουρο?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ampelofilos
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 138
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 154
Βέβαια, αυτό θ' αυξήσει το κόστος...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1260
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1033
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1260
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1033
PAKSIMADIS έγραψε: Τα δείγματα θα τα στείλουμε ο καθένας μόνος του στη διεύθυνση:
Κυρίτσης Δημήτριος,
Καραϊσκάκη 78,
Καρδίτσα Τ.Κ. 43132
email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Θερμή παράκληση η αποστολή να γίνει αμέσως μετά τις γιορτές δηλαδή 7 -15 Γενάρη έτσι ώστε να βγουν μαζί τα αποτελέσματα.
Να γράψετε το όνομά σας μαζί και την ένδειξη "για τον αμπελουργό" και το κάθε δείγμα να είναι τουλάχιστον 350 ml. Μπορείτε να βάλετε στο δεματάκι και τα χρήματα (12 ευρώ ανά δείγμα ) για την ανάλυση του χαλκού αν σας διευκολύνει. Εννοείται ότι όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει και άλλες αναλύσεις από το εργαστήριο με email. Τα αποτελέσματα θα τα στείλει σε μένα για να τα αναρτήσω όλα μαζί για να γίνει εποικοδομητική κουβέντα στο site. Καλές γιορτές με φίνα κρασιά και αιθέρια αποστάγματα.
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1170
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 866
Θα ήταν εξαιρετικό να κάνουμε μαζική και πλήρη ανάλυση των αποσταγμάτων μας.
Το κόστος όμως φτάνει και ίσως ξεπερνάει τα 100 ευρώ ανά δείγμα.
Υπερβολικό!!!
Όπως γράφει και ο Λευτέρης οι βασικές μετρήσεις για τα αποστάγματα από σταφύλι στην Ελλάδα είναι:
Αλκοολικός τίτλος
Μεθανόλη.
Φουρφουράλη.
Βαρέα μέταλλα (χαλκός).
Φθαλικοί εστέρες.
Η συζήτηση ξεκίνησε για περιεκτικότητα χαλκού στα αποστάγματά μας.
Ας περιοριοριστούμε σε αυτό γιατί θα χάσουμε την μπάλα.
Αργότερα μπορούμε να βρούμε ένα εργαστήριο για πλήρεις αναλύσεις σε οικονομικές τιμές.
Νκ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 771
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 376
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1260
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1033
Τα δείγματα θα τα στείλουμε ο καθένας μόνος του στη διεύθυνση:
Κυρίτσης Δημήτριος,
Καραϊσκάκη 78,
Καρδίτσα Τ.Κ. 43132
email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
κιν. 6979157316
Θερμή παράκληση η αποστολή να γίνει αμέσως μετά τις γιορτές δηλαδή 7 -15 Γενάρη έτσι ώστε να βγουν μαζί τα αποτελέσματα.
Να γράψετε το όνομά σας μαζί και την ένδειξη "για τον αμπελουργό" και το κάθε δείγμα να είναι τουλάχιστον 350 ml. Μπορείτε να βάλετε στο δεματάκι και τα χρήματα (12 ευρώ ανά δείγμα ) για την ανάλυση του χαλκού αν σας διευκολύνει. Εννοείται ότι όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει και άλλες αναλύσεις από το εργαστήριο με email. Τα αποτελέσματα θα τα στείλει σε μένα για να τα αναρτήσω όλα μαζί για να γίνει εποικοδομητική κουβέντα στο site. Καλές γιορτές με φίνα κρασιά και αιθέρια αποστάγματα.[/quote][/quote]
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gomati_sok
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
- Δημοσιεύσεις: 625
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 797
Λευτέρη, οι κούριερ ζητάνε και τηλέφωνο επικοινωνίας παραλήπτη, νομίζω είναι καλό να υπάρχει για συνεννόηση παράδοσης, αναμένουμε.....
“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1260
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1033
Τα δείγματα θα τα στείλουμε ο καθένας μόνος του στη διεύθυνση:
Κυρίτσης Δημήτριος,
Καραϊσκάκη 78,
Καρδίτσα Τ.Κ. 43132
email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
κιν. 6979157316
Θερμή παράκληση η αποστολή να γίνει αμέσως μετά τις γιορτές δηλαδή 7 -15 Γενάρη έτσι ώστε να βγουν μαζί τα αποτελέσματα.
Να γράψετε το όνομά σας μαζί και την ένδειξη "για τον αμπελουργό" και το κάθε δείγμα να είναι τουλάχιστον 350 ml. Μπορείτε να βάλετε στο δεματάκι και τα χρήματα (12 ευρώ ανά δείγμα ) για την ανάλυση του χαλκού αν σας διευκολύνει. Εννοείται ότι όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει και άλλες αναλύσεις από το εργαστήριο με email. Τα αποτελέσματα θα τα στείλει σε μένα για να τα αναρτήσω όλα μαζί για να γίνει εποικοδομητική κουβέντα στο site. Καλές γιορτές με φίνα κρασιά και αιθέρια αποστάγματα.[/quote][/quote][/quote]
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.