file Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.

Περισσότερα
18/01/2020 11:15 - 18/01/2020 11:16 #27679 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.
Διπλής απόσταξης, με γλυκάνισο και μαστίχα.
Αμπέλι συμβατικής, με 3 ψεκασμούς με χαλκούς.
Άμβυκας 130, όλα τα μέρη χάλκινα.
Ο άμβυκας (καζάνι – σωληνάκια) πρώτα ψεκάζονταν με ξύδι εμπορίου, στη συνέχεια τρίβονταν με ειδικό σφουγγάρι και ύστερα πλένονταν, σε όλες τις βράσεις (μονές – διπλές).
Φιλτραρισμένο με βαμβακερό πανί.
Με τίποτα δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα.
Θα ακολουθήσει φιλτράρισμα με φιλτρομηχανή ROVER και επανεξέταση.

Ποικιλίες : caubernet sauvignon, merlot, Ασύρτικο, Ροδίτης, Μοσχάτο Αμβούργου.
Τελευταία διόρθωση: 18/01/2020 11:16 από Goude.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, setoinos, PAKSIMADIS, alexandros.k, ampelofilos, Agro

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2020 11:17 #27680 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.
Ακριβώς έτσι Νίκο,συμφωνώ και συμμετέχω στα έξοδα.Συγχαρητηρια σε όσους συμμετείχαν,κυρίως για το θάρρος να αντιμετωπίσουν την αλήθεια,οποία και να είναι αυτή.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, setoinos, ampelofilos, TsipouroYannis, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2020 11:29 #27681 από TsipouroYannis
TsipouroYannis απάντησε στο θέμα: Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.
Συμμετοχή κι από μένα στα έξοδα για επανέλεγχο.

Χρόνια καλά στους Θανάσηδες κι Αθανασίες!

«Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα»
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, setoinos, alexandros.k

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
18/01/2020 12:32 - 18/01/2020 12:38 #27682 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.
Καλημέρα κι από μένα , αρχικά
παραθέτω παλιότερο μήνυμα του Νίκου, που αναφέρει ότι με το φιλτράρισμα προφανώς δεν κατακρατείται ο στοιχειακός χαλκός,(δεν γνωρίζω αν ισχύει ή εξαρτάται από παράγοντες) εξάλλου και το δικό μου φιλτραρισμένο ήταν με Ν16 και χωρίς ίχνη οξειδίων στις πλάκες, αλλά 2,5 mg είχε, δεν ξέρω αν με φίλτρο Ν24 θα είχε διαφορά .

Nikos Kotsalis έγραψε: Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,.....
Πρίν χρόνια, πρέπει να είναι πάνω κάτω οκτώ, είχα στείλει για χημική ανάλυση δείγμα δικού μου αποστάγματος στο χημείο.
Είχα αποστάξει σε δικό μου άμβυκα με χάλκινο ψυγείο σερπαντίνα που καθαριζόταν υστερικά με χημικές μεθόδους, κιτρικό οξύ, και οι ποσότητες απόσταξης ήσαν περιορισμένες.
Το αποτέλεσμα της ανάλυσης ήταν για στοιχειακό χαλκό, σημαίνει χαλκός καθαρός και χαλκός που συμμετέχει σε ενώσεις, 11, και κάτι mg/lit.
Αναφέρω ακόμα ότι δεν υπήρχε πουθενά και καθόλου υποψία μπλε χρώματος ούτε μετά από καιρό, καθίζηση, ούτε μετά από φιλτράρισμα!!!
Ουσιαστικά παρ΄ όλη την προσεκτική απόσταξη και καθαριότητα είχα παράξει ένα προϊόν επικίνδυνο στο οποίο δεν μπορούσες να καταλάβεις με τίποτα το πρόβλημα.
Αναφέρω ότι αν είναι ακάθαρτο το ψυγείο θα περάσουν περισσότερα οξείδια και λιγότερος καθαρός χαλκός, αν είναι καθαρό περισσότερος χαλκός και λιγότερα οξείδια.........
ΝΚ

πάντως η υπεροχή των διπλοαπεσταγμένων είναι εμφανής, αφού υπάρχουν δείγματα αφιλτράριστα και με χάλκινο ψυγείο με σχεδόν μηδενικό χαλκό.

Μιά σκέψη που περνάει από το μυαλό μου(και έχει λογική βάση), είναι κατά πόσο το υπέδαφος μέσω των χυμών τροφοδοτεί το σταφύλι με ενώσεις πλούσιες σε χαλκό που περνάνε στον μούστο και στη συνέχεια αποστάζουν(στην ΒΑ Χαλκιδική τα κοιτάσματα πετρωμάτων οξειδίων του χαλκού είναι πολύ πλούσια).

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Τελευταία διόρθωση: 18/01/2020 12:38 από gomati_sok.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, PAKSIMADIS, alexandros.k, stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2020 16:47 #27683 από ampelofilos
ampelofilos απάντησε στο θέμα: Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.
Αν αναλύσουμε ένα δείγμα απ' τα κρασιά μας, της χρονιάς που βγήκε και το τσίπουρο, από τα ίδια κλήματα φυσικά,
πιστεύω ότι θα μας λυθούν οι απορίες για το εάν ο χαλκός ανεβαίνει απ' το έδαφος, ή είναι απ' το καζάνι...
Πρόθυμος να συμμετέχω σε ότι κι αν κάνουμε, αλλά εάν δεν έχει νόημα το φιλτράρισμα-ως προς το χαλκό- να μην
το κάνω(-ουμε) τσάμπα...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2020 18:47 - 18/01/2020 19:16 #27685 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.
Από τα 15 δείγματα διαπιστώνουμε :
1) Από τα 5 μηδενικά δείγματα τα 2 σε ολοχάλκινο καζάνι είχαν περάσει από φίλτρο.
2) Τα άλλα 3 μηδενικά είχαν inox ψύκτη και ήταν αφιλτράριστα.
3) Από τα 8 δείγματα με τιμές κάτω του ορίου των 5mg/lt, 1 δείγμα είχε ψύκτη inox, 7 ήταν ολοχάλκινα από τα οποία μόνο 1 φιλτραρισμένο.
4) 1 ήταν μονόβραση ενώ τα άλλα 14 διπλής απόσταξης.
5) 2 δείγματα που ήταν πάνω από το όριο ήταν σε ολοχάλκινο καζάνι και το ένα με την μεγαλύτερη τιμή είχε περάσει και από φίλτρο.
Συμπεράσματα:
1) Το φίλτρο βοηθάει όταν είναι πάνω από 20μ.
2) Το inox βοηθάει, ιδίως αν είναι τόξο και ψύκτης inox δεν χρειάζεται φιλτράρισμα.
3) Μπορείς να είσαι ασφαλής και σε ολοχάλκινο καζάνι και χωρίς φιλτράρισμα. Εδώ χρειάζεται τώρα μεγάλη κουβέντα.Δηλαδή έδαφος, ψεκασμοί, καθαριότητα, τεχνική απόσταξης;

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 18/01/2020 19:16 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, gomati_sok, ampelofilos, lyggas, Agro

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2020 19:21 #27686 από Agro
Agro απάντησε στο θέμα: Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.
Καλησπέρα!

μετά χαράς συμμετέχω σε ό,τι χρειαστεί από περαιτέρω έξοδα για τις αναλύσεις.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
18/01/2020 19:28 - 18/01/2020 19:42 #27687 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.
τα φίλτρα ROVER-COLOMBO είναι Νο 16 0.9 micron,
No 20 0.7 micron
No 24 0.25 micron,
βλέπουμε ότι τοΝο20 φιλτράρει ελαφρώς καλλίτερα από το Ν16(128%, αν θεωρήσουμε το Ν16 100%)
αλλά το Ν24 υπερέχει αισθητά: φιλτράρει σε σχέση με το Ν16 360% καλλίτερα και με το Ν20 280%

άρα ίσως κάνει τη διαφορά το Ν24

Επίσης ίσως εμβαθύνουμε χωρίς ιδιαίτερο λόγο αν σκεφτείς ότι ο χαλκός υπάρχει σε ξηρούς καρπούς, σπιρουλίνα, στρείδια(7mg στα 100γρ), συκώτι μόσχου(10mg στα 100γρ) και σε πολλά άλλα τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας-οι γιατροί του forum πιστεύω μπορούν να εκφράσουν πιο επιστημονική άποψη.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Τελευταία διόρθωση: 18/01/2020 19:42 από gomati_sok.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, ampelofilos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2020 19:43 #27688 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.
Λευτέρη τα μονής πρέπει να είναι δύο.Του Σωκράτη και του Στέλιου.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/01/2020 20:36 #27689 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Ανάλυση χαλκού σε απόσταγμα.

Goude έγραψε: Διπλής απόσταξης, με γλυκάνισο και μαστίχα.
Αμπέλι συμβατικής, με 3 ψεκασμούς με χαλκούς.
Άμβυκας 130, όλα τα μέρη χάλκινα.
Ο άμβυκας (καζάνι – σωληνάκια) πρώτα ψεκάζονταν με ξύδι εμπορίου, στη συνέχεια τρίβονταν με ειδικό σφουγγάρι και ύστερα πλένονταν, σε όλες τις βράσεις (μονές – διπλές).
Φιλτραρισμένο με βαμβακερό πανί.
Με τίποτα δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα.
Θα ακολουθήσει φιλτράρισμα με φιλτρομηχανή ROVER και επανεξέταση.

Ποικιλίες : caubernet sauvignon, merlot, Ασύρτικο, Ροδίτης, Μοσχάτο Αμβούργου.


Πόσο χαλκό είχε το απόσταγμα;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.056 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ