file Απόσταξη 2019

Περισσότερα
21/10/2019 22:26 #27285 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Απόσταξη 2019

ThanasisGr έγραψε: Σε ευχαριστώ φίλε Νίκο.
Το τριπλοβράσιμο ποια πλεονεκτήματα και ποια μειονεκτήματα έχει;


Η τριπλή απόσταξη "ξεγυμνώνει" το απόσταγμα από τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του. Με επιφύλαξη γράφω, ότι ίσως θα ήταν χρήσιμη σε κάποιον, για την παραγωγή ούζου. ΄Οσοι την δοκίμασαν απογοητεύτηκαν.
- Αν γινόταν με αυτό τον τρόπο να πάρουμε καλύτερο προϊόν, πίστεψέ με, θα την εφάρμοζα χωρίς δισταγμό.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, setoinos, vivlinos, alexandros.k, ampelofilos, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/10/2019 23:05 #27286 από vivlinos
vivlinos απάντησε στο θέμα: Απόσταξη 2019
Φίλε Goude
Έχω ένα βαρέλι INOX, όπου ρίχνω κρασιά από τον πάτο των βαρελιών που κάνω μετάγγιση κατά την διάρκεια του χρόνου.Ξερεις αυτά που είναι κοντά στις οινολάσπες .Το περιεχόμενο αυτού του βαρελιού,όσο μαζευτεί, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, το βάζω για απόσταξη μαζί με τα υπόλοιπα βαρέλια που προορίζονται για τον σκοπό αυτό.
Ε λοιπόν σε αυτό το βαρελάκι ρίχνω και όσα αποστάγματα έρθουν στα χέρια μου και θεωρώ ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις μου.Ας με συγχωρέσουν οι φίλοι Κρητικοί ,αλλά τσικουδιά δεν μπορώ να πιώ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, Goude, alexandros.k, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2019 00:19 - 22/10/2019 08:51 #27287 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Απόσταξη 2019
Η δική μου συνταγή :

Πρώτη βράση, αφαίρεση του πρώτου 1,5 κιλού και σταμάτημα στα 15 γράδα.
Ματάβραση ; αφαίρεση του πρώτου 1,5 κιλού και σταμάτημα στα 18 γράδα.


Όταν χαμηλώνει η φωτιά, βγαίνει <<άλλο πράγμα>>.

Το απόσταγμα μένει 2 μήνες σε ανοξείδωτο βαρέλι και στη συνέχεια σβήνεται με φιλτραρισμένο νερό,από την εικονιζόμενη συσκευή.

Όποιος θέλει να πίνει, αυτά που πετάνε οι περισσότεροι, χάρισμα του. Απλά να τα πίνει ο ίδιος, μην τα δίνει σε άλλους.
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 22/10/2019 08:51 από Goude.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, vivlinos, alexandros.k, lyggas, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2019 09:25 #27288 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Απόσταξη 2019

ThanasisGr έγραψε: Σε ευχαριστώ φίλε Νίκο.
Το τριπλοβράσιμο ποια πλεονεκτήματα και ποια μειονεκτήματα έχει;


Χάνεις αρώματα, έρχεσαι πιό κοντα στην παραγωγή ουδέτερης Αιθυλικής αλκοόλης.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude, alexandros.k, lyggas, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2019 09:29 - 22/10/2019 09:29 #27289 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Απόσταξη 2019

vivlinos έγραψε: Φίλε Goude
Έχω ένα βαρέλι INOX, όπου ρίχνω κρασιά από τον πάτο των βαρελιών που κάνω μετάγγιση κατά την διάρκεια του χρόνου.Ξερεις αυτά που είναι κοντά στις οινολάσπες .Το περιεχόμενο αυτού του βαρελιού,όσο μαζευτεί, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, το βάζω για απόσταξη μαζί με τα υπόλοιπα βαρέλια που προορίζονται για τον σκοπό αυτό.
Ε λοιπόν σε αυτό το βαρελάκι ρίχνω και όσα αποστάγματα έρθουν στα χέρια μου και θεωρώ ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις μου.Ας με συγχωρέσουν οι φίλοι Κρητικοί ,αλλά τσικουδιά δεν μπορώ να πιώ.


Εδώ θα ταίριαζε αυτό το υλικό να μπει μόνο στην δεύτερη απόσταξη, χωρίς τα άλλα αποστάγματα.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 22/10/2019 09:29 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vivlinos, alexandros.k

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2019 14:35 #27291 από ThanasisGr
ThanasisGr απάντησε στο θέμα: Απόσταξη 2019
Ερώτηση για αυτούς που κάνουν διπλή απόσταξη και βάζουν γλυκάνισο.
Πόσα κιλά γλυκάνισο βάζετε αν για παράδειγμα έχετε 100 λίτρα για μετάβραση; Θέλω την προσωπική σας επιλογή.
Εκτός από την προσωπική επιλογή αν υπάρχει κάποια ενδεδειγμένη δοσολογία;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2019 15:14 #27292 από vivlinos
vivlinos απάντησε στο θέμα: Απόσταξη 2019
Έχεις δίκιο Νίκο,η θέση αυτών των αποσταγμάτων είναι στη δευτερόβραση.
Και μιά ερώτηση προς όλους τους φίλους.
Στη δευτερόβραση γεμίζω το καζάνι 3/4 από τη πρωτόβραση και το 1/4 νερό.
Με τον τρόπο αυτό απλώνω το οινόπνευμα και θεωρώ ότι η απόσταξη γίνεται πιο ήπια.
Ποιά είναι η γνώμη σας?
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2019 20:37 #27294 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Απόσταξη 2019
Καλησπέρα,
είναι καλό για λόγους ασφάλειας αλλά και σωστής απόσταξης στην δεύτερη βράση το υλικό να είναι 16-17 γράδα.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vivlinos, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2019 22:09 #27296 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Απόσταξη 2019
δεδομένου ότι η μεθυλική αλκοόλη είναι υδρόφιλη, με την προσθήκη ικανής ποσότητας νερού στην προς απόσταξη ύλη, την βοηθάμε - καθοδηγούμε στην ουρά του αποστάγματος.:whistle:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, vivlinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/10/2019 22:26 #27297 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Απόσταξη 2019

ThanasisGr έγραψε: Ερώτηση για αυτούς που κάνουν διπλή απόσταξη και βάζουν γλυκάνισο.
Πόσα κιλά γλυκάνισο βάζετε αν για παράδειγμα έχετε 100 λίτρα για μετάβραση; Θέλω την προσωπική σας επιλογή.
Εκτός από την προσωπική επιλογή αν υπάρχει κάποια ενδεδειγμένη δοσολογία;

Τρία κιλά γλυκάνισο στα 100 λίτρα για φέτος.Ενδεδειγμενη δοσολογία δεν μπορώ να πω πως υπάρχει,είναι ανάλογα με τα γούστα του καθενός.Παντως κατά την γνώμη μου, οι υπερβολές είτε προς τα πανω, είτε προς τα κάτω,δεν δίνουν σωστό αποτέλεσμα.Βεβαια πρωταρχικό ρόλο παίζει η ποιότητα των αρωματικών που θα χρησιμοποιήσουμε

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, Nikos Kotsalis, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ