Το αυθεντικό τσίπουρο.
- PAKSIMADIS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1124
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 618
Στην φωτογραφία έτσι πρέπει να είναι τα τσίπουρα προς απόσταξη. Θα μπουν στο καζάνι μαζί με το μισό της ποσότητάς τους νερό για να αραιώσουν και να μην κολλήσουν στο καζάνι, π.χ. σε καζάνι 130 λίτρων θα μπουν 80 τσίπουρα και 40 νερό. Μην τα αραιώσετε πιο νωρίς γιατί θα γίνουν χαμηλόβαθμα και θα ξινίσουν.
Θα επανέλθω όταν θα τα πάω προς απόσταξη. Καλές καζανιές.
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 688
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 244
Εαν δεν εμφιαλονωταν το τσιπουρο δεν θε υπηρχε εξαρση των λαθραιων.
Εαν το κρατος (οι υπαλληλοι του) εκανε σοβαρα την δουλεια του δεν θα υπηρχε λαθραιο γενικως..
Μπαινουνε νταλικες απο βορεια με καθαρο οινοπνευμα και το μοιραζονται καποιοι μιλημενα απο πριν, πως περνανε τα βυτια?!
Οταν καποιος παιρνει παρατυπα 2-3-4 συνταξεις αναπηρικες γιατι δεν κοιτανε πρωτα τις υπογραφες των υπαλληλων τους (απο τ ταμια μεχρι τον προισταμενο) κ εστιαζουν ΜΟΝΟ στον πολιτη καταχραστη?
Συγνωμη που σου χαλαω το θεμα, εχεις απολυτο δικιο αλλα.. ειναι σαν να προκαλεις ετσι οπως το ξεκινησες, δηλαδη εσυ κανεις το κεφι σου σωστα και νομιμα αλλα καποιοι αλλοι ειναι υποχρεωμενοι να επιβιωνουν παρανομα με παρα πολυ σκληρη δουλεια.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 688
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 244
Γιατι?????????
Φορολογησε αντιστοιχα ρε συ κρατος, επετρεψε το και θα εισπραξεις πολλα περισσοτερα. Στην Ελλαδα σημερα ο κοσμος ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ κρασι, ΤΣΙΠΟΥΡΟ θελει!
Εχει πχ ο ανθρωπος μια κληματαρια με ραζακι και μου φερνει μια καζανια, εγω σαν καζανας ας πουμε πρεπει να του πω.. Φιλε μου συγνωμη αλλα επρεπε να τα φας! Τωρα αφου δεν τα εφαγες πετα τα!
Τι θα πει τι λεει ο νομος και το καθεστως? Οι νομοι πρεπει να φτιαχνονται για να ρυθμιζουν τ ενεργειες μας και οχι για να μας βγαζουν ντε κ καλα παρανομους.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- lyggas
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 117
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 95
PAKSIMADIS έγραψε: ... Όλα τα άλλα είναι απλώς αποστάγματα....
Δηλαδή, φίλε 'PAKSIMADIS' ένα απόσταγμα διπλοαποσταγμένο, φροντισμένο με τα σχετικά κοψίματα κεφαλοουρών και στις δύο αποστάξεις, υψηλόβαθμο, είναι απλώς απόσταγμα; υποδεέστερο από τί; από το τσίπουρο μονής απόσταξης;
Μήπως μπορείς να εξηγήσεις τί εννοείς ;
Υ.Γ. Φιλικά πάντα, την καλημέρα μου.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gomati_sok
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
- Δημοσιεύσεις: 513
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 449
σε λίγες μέρες στον χάρτη των γεύσεων δοκιμάστε αποστάγματα στο στάντ του Τσάνταλι, δοκίμασα ένα πέρυσι κι ακόμη το σκέφτομαι στον ύπνο μου.......απόσταγμα σταφύλης βέβαια....
“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1124
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 618
Μήπως μπορείς να εξηγήσεις τί εννοείς ;
Υ.Γ. Φιλικά πάντα, την καλημέρα μου.[/quote]
Εννοώ ότι οποιοδήποτε απόσταγμα που δεν έχει γίνει μόνο από ζυμωμένα στέμφυλα (τσίπουρα) δεν πρέπει να ονομάζεται τσίπουρο. Η ανάρτησή μου έχει να κάνει μόνο για την αυθεντικότητα όχι για την ποιότητα. Προφανώς όταν έχεις αποστάξει και όλο το γλεύκος μαζί με τα στέμφυλα (απόσταγμα σταφυλής) ή και μόνο κρασί ( μπράντι, κονιάκ ) η ποιότητα μπορεί να είναι καλύτερη ή και χειρότερη ή και ίδια, τσίπουρο όμως δεν είναι και νομοθετικά και ουσιαστικά. Αν θέλουμε ένα παραδοσιακό προϊόν θα πρέπει να ακολουθούμε και τις διαδικασίες παραγωγής του.
Στέλιο με ξέρεις, δεν βάζω ποτέ στις αναρτήσεις μου, είτε οινολογικές είτε αμπελουργικές τον παράγοντα κέρδος.Το site του αμπελουργού δεν είναι εμπορικό, είναι γνώσης και ανταλλαγής απόψεων, μεθόδων και πρακτικών για το αμπέλι , το κρασί και το απόσταγμα. Ο καθένας μπορεί μετά να εκμεταλλευτεί τη γνώση αυτή όπως και όπου θέλει, αξία έχει να καταγραφεί για τους φίλους του αμπελουργού.
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- lyggas
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 117
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 95
Την καλημέρα μου, από την χιονισμένη Φλώρινα.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1124
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 618
lyggas έγραψε: Απλά η φράση "..είναι απλώς απόσταγμα..." νομίζω ότι είναι ατυχής, διότι παραπέμπει σε υποδεέστερο προϊόν, κάτι που δεν ισχύει. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έκανα το σχόλιο.
Την καλημέρα μου, από την χιονισμένη Φλώρινα.
Κατά την γνώμη μου όχι μόνο δεν είναι ατυχής αλλά είναι και ουσιαστική για να μιλάμε για τα ίδια πράγματα. Δηλαδή όταν θα λέμε τσίπουρο να είναι τσίπουρο και όχι γκράπα ή απόσταγμα σταφυλής ή απόσταγμα κρασιού. Το ξέρω ψάχνω ψύλλους στα άχυρα αλλά το σωστό να λέγεται.
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- lyggas
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 117
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 95
PAKSIMADIS έγραψε:
lyggas έγραψε: Απλά η φράση "..είναι απλώς απόσταγμα..." νομίζω ότι είναι ατυχής, διότι παραπέμπει σε υποδεέστερο προϊόν, κάτι που δεν ισχύει. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έκανα το σχόλιο.
Την καλημέρα μου, από την χιονισμένη Φλώρινα.
Κατά την γνώμη μου όχι μόνο δεν είναι ατυχής αλλά είναι και ουσιαστική για να μιλάμε για τα ίδια πράγματα. Δηλαδή όταν θα λέμε τσίπουρο να είναι τσίπουρο και όχι γκράπα ή απόσταγμα σταφυλής ή απόσταγμα κρασιού. Το ξέρω ψάχνω ψύλλους στα άχυρα αλλά το σωστό να λέγεται.
Αν υπάρξει αντιστροφή της περιγραφής, η δική μου διατύπωση π.χ. για τα υψηλόβαθμα αποστάγματα σταφυλής θα ήταν η εξής : "...τα άλλα είναι απλώς τσίπουρα..." . Τί καταλαβαίνει κανείς ;
Υ.Γ. Προσωπικά για τις δικές μου αποστάξεις δεν χρησιμοποιώ τον όρο τσίπουρο εδώ και χρόνια, αφού όντως υπάρχει διαχωριστική γραμμή των εννοιών.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1124
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 618
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- Το αυθεντικό τσίπουρο.