file Περί απόσταξης

Περισσότερα
27/01/2020 22:59 #27766 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, έχω μείνει ενεός.
Αναμένουμε την απάντηση, με έντονο ενδιαφέρον.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/01/2020 22:43 - 28/01/2020 22:44 #27768 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
Εγω νομιζω οτι τα εχουν σκεφτει και προγραμματισει ολα, ειναι χαζο το να ''απαιτουν'' το ονομα δικο τους, εξ αλλου δεν καταργουν τα καζανια ωστε να απειλησουν την πολιτισμικη κληρονομια. Το ονομα ειναι το δολωμα για να ασχοληθουμε με αυτο.
Τα καζανια θα συνεχισουν να υπαρχουν, τον Ελληνικο αμπελωνα χτυπανε στην ουσια, αλλωστε γυρω γυρω ολοι ειναι πιο φτωχοι και θα βρουν σταφυλια.
Εθνικη ζημια προκαλειται με οτι συμβαινει.
Η αληθεια ειναι οτι τα κερδη τους ειναι μικρα, ο φορος τους μεγαλος, μονος τροπος να αυξησουν κερδη ειναι η φθηνοτερη πρωτη υλη.
Θα δεχομουν σαν τιμια την οποια κυβερνηση τους δεσμευε! Στην τιμη πωλησης τελικου προιοντος με αυτην της πρωτης υλης! Φυσικα δεν προκειται ποτε να υπαρξει τετοια..
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ.
Τελευταία διόρθωση: 28/01/2020 22:44 από stelios1.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
30/01/2020 17:36 - 30/01/2020 17:40 #27774 από Xeniteas
Xeniteas απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
Αγαπητέ Νίκο καλησπέρα,

Συγχαρητήρια για την ευγενική και πατριωτική σου ενέργεια.

Το τσίπουρο είναι η παραδοσιακή απόσταξη των αμπελουργών, είναι η μάνα και ο πατέρας της σύγχρονης βιομηχανικής απόσταξης αμπελοοινικών προϊόντων και δεν είναι του Ελληνικού πολιτισμού τα παιδιά να πετάνε με τους χωροφύλακες τους γονείς έξω από το σπίτι τους.

Αν έχεις το κουράγιο να και μία άλλη ευκαιρία να υπερασπιστούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά :

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τον εμπλουτισμό του Εθνικού Ευρετηρίου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας | 2020

ayla.culture.gr/en/prosklisi-ypovolis-protasewn-ee-apk-2020/

ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΕΜ
Τελευταία διόρθωση: 30/01/2020 17:40 από Xeniteas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/02/2020 18:10 #27791 από isaakpa
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, ampelofilos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/02/2020 17:51 #27797 από ampelofilos
ampelofilos απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης

isaakpa έγραψε: https://www.agronews.gr/thesmika/forologika/182090/lanthasmeni-enimerosi-apo-skopimotita-i-agnoia-sto-thema-tsipouro-tsikoudia/


Μάααλιστα...
Καλά μας κάνουν, το γνωστό κόλπο "διαίρει και βασίλευε".
Βάζουν απένατι τους διήμερους με τους επαγγελματίες ποτοποιούς-εμφιαλωτές,
με μια ασαφή περιγραφή νόμου.
Για να δούμε που θα καταλήξει το πράμα.
Λέτε να οδηγηθούμε στην παρανομία-οι διήμεροι;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/02/2020 22:48 #27808 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
Διαιρεμενοι ειμαστε ετσι καλλιως απο μονοι μας.
Δεν ξερω τι γραφει η αδεια σας της αποσταξης, εμενα παντως γραφει ΤΣΙΠΟΥΡΟ και ετσι θα το λεω και κανενας δεν μπορει να το αμφισβητησει αυτο. Δεν ισχυουν οσα διαδιδονται, δεν ειναι το ονομα, αυτο το πετανε σαν δολωμα και σιγα σιγα να ειμαστε ετοιμοι να δεχθουμε τα σοβαρα-ασχημα, το ονομα το γραφει η αδεια σε επισημο χαρτι του κρατους, συζηταμε γ αυτο γιατι σ αυτο μας κατευθυνουν..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/02/2020 12:58 #27862 από ThanasisGr
ThanasisGr απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
Την Τετάρτη που μας πέρασε έγινε η παρακάτω συνάντηση. Δημοσιεύω ανάρτηση της Thessaliatv.


Αποδόμησαν την κυβερνητική επιχειρηματολογία για το τσίπουρο των διημέρων οι αμβυκούχοι Τυρνάβου.

Αποδόμησαν την επιχειρηματολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για την παράλογη απόφαση για το χύμα τσίπουρο οι αμβυκούχοι του Τυρνάβου στη χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση. Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Γ.Γ. του υπουργείου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ενώ από την πλευρά του Τυρνάβου παρέστησαν οι πρόεδροι των αμβυκούχων Τυρνάβου και Δαμασίου και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτσής.

Ο τελευταίος ανέφερε πως ο υφυπουργός πείστηκε να υπάρξει νέα συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς και την ΑΑΔΕ, ενώ τα επιχειρήματα για την προστασία της δημόσιας υγείας αποδομήθηκαν από τους αμπελουργούς, οι οποίοι συνοδευόταν και από τη νομική τους σύμβουλο, ενώ το παρόν έδωσε και αμπελουργός από την Κρήτη για το θέμα της τσικουδιάς.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης τσίπουρο πλέον θα ονομάζεται μόνο το εμφιαλωμένο, ενώ το χύμα θα ονομάζεται προϊόν απόσταξης διήμερων, γεγονός που μπορεί να επιφέρει ανατροπή πέρα από την ονομασία και στη φορολογία, αφού τα αποστάγματα φορολογούνται προς 12 ευρώ το λίτρο, έναντι των 60 περίπου λεπτών που φορολογείται σήμερα το χύμα τσίπουρο και των 6 περίπου ευρώ το λίτρο το εμφιαλωμένο. Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους αμπελουργούς Τυρνάβου που κάνουν λόγο για ξεκλήρισμα.

Φυσικά σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η απόφαση των ευρωπαϊκών δικαστηρίων που είναι δυσμενής για το προϊόν, αφού το μετατάσσει από πλευράς φορολογίας στα σκληρά αλκοολούχα ποτά, παρά το γεγονός ότι παράγεται από σταφύλια και είναι αγροτικό, παραδοσιακό προϊόν, με γεωγραφική μάλιστα ένδειξη σε ό,τι αφορά το τσίπουρο Τυρνάβου.

Πηγή: thessaliatv.gr
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k, ampelofilos, Σαχινίδης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/10/2020 15:47 #28748 από nikkolaos.nikkolaos
nikkolaos.nikkolaos απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
Καλησπέρα σε όλους, εύχομαι να είστε όλοι καλά.
Περιγράφω το υλικό που έχω και μετά θα συνεχίσω με κάποιες ερωτήσεις.
"Υλικό" = Σταφύλλια που μάζεψα, τα έσπασα, τα ζύμωσα και θα τα πάω για απόσταξη.
1) Είχα διαβάσει κάπου, ότι στην απόσταξη του "υλικού" μπορείς να βάλεις περσινό κρασί της ίδιας ποικιλίας για να δώσει κάποια αρώματα. Ισχύει κάτι τέτοιο, θα βοηθήσει στα αρώματα και στην γεύση?
2) Μπορώ στο αναφερθέν "υλικό", να προσθέσω στην απόσταξη αγορασμένο μούστο που έχει ακολουθήσει την διαδικασία για να γίνει κρασί? Είνια μουστόκρασο αγιοργίτικου και σκέφτομια μήπως βάλω κάποια ποσότητα για να πάρω αρώματα και γεύση.. Σε 100 λίτσα η αναλογία αν είναι 5 λίτσα μουστόκρασο είναι πολύ λίγη? να δοκιμάσω 20 λίτρα?
3) Αν έχει ασχοληθεί κάποιος με προσθήκη μήλου ή σύκου, χωρίς γλυκάνισο και όλα τα σχετικά, το βάζει αμέσως στο καζάνι? και στα 100 λίτρα τι δοκιμή να κάνω? 3 κόκκινα μήλα ας πούμε κομμένα μεγάλα κομμάτια? και 3-4 αποξυραμένα σύκα? τα σάκχαρα των φρούτων δεν κάνουν κακό στο απόσταγμα?
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας... σκοπός και των 3 δοκιμών είναι πάντα, να προσδώσω άρωμα και γεύση στο απόσταγμα, πάντα διακριτικό χωρίς κάτι έντομο βέβαια.

Υ.Γ.: Μπαίνετε όλοι στην ιστοσελίδα, επιλέγοντας μετάβαση μη ασφαλές? πάντα μου έβγαζε ότι δεν είναι ελεγμένη από την google...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/10/2020 20:28 #28759 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
Μπορείς να κάνεις αυτά που λες(1-2), να έχεις υπ'οψιν πως κάθε προσθηκη που θα κάνεις αλλάζει τον "χαρακτήρα" του υλικού που έχεις για αποσταξη. Τα οποία φρουτα θέλεις να βάλεις,μπαίνουν στο καζανι, μήλα βάζω(2), συκα όχι. Ναι, τα αζυμωτα σάκχαρα δεν κάνουν καλό στο απόσταγμα. Αυτό που λες για την ιστοσελίδα, το βγάζει σε πολλους.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": lyggas, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
26/10/2020 21:27 - 26/10/2020 21:27 #28762 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
Συμφωνώ απόλυτα με τον Αλέξανδρο.
Προσοχή : Αζύμωτα ζάχαρα = Φουρφουράλη = Καρκίνος.
Τελευταία διόρθωση: 26/10/2020 21:27 από lyggas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, alexandros.k, ThanasisGr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ