file Περί απόσταξης

Περισσότερα
06/12/2019 20:37 #27476 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
To τρυγικο-κιτρικο οξυ δεν μυριζει! Το οξικο μυριζει! Αρα.. το τρυγικο-κιτρικο παραμενει στο τσουκαλι μεσα, το ξυδι περναει στο ψυγειο διοτι ειναι πολυ πιο πτητικο (μυριζει!) και το οξειδωνει.
Στο καζανι μετρα αυτο που θα βαλεις μεσα..
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/12/2019 00:51 #27478 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
Στέλιο, έχω δοκιμάσει τσίπουρο από φίλο, με εντονότατη την γεύση του κιτρικού. Υποθέτω ότι κάτι δεν κάναν καλά. Απλά αυτός το είχε αγοράσει από αλλού και δεν μπορούσε να μου πει τίποτα για την διαδικασία παρασκευής του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/12/2019 23:30 #27479 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
Καποια ξυδιασμενα τσιπουρα ειναι και ξυνα στην γευση (ξυνο οχι ξυδι) αλλα συνηθως ειναι μαζι- και ξυνο (γευση ξινη λεμονιου) και -ξυδιασμενο (ξυδιου).
Μαλλον σταματησε η ζυμωση (μιλαω γ αυτα που ξερω εγω) και εγινε ενα πραμα αλκοολ-ξυδι-τουρσι.. Ριχνουν γ αυτα σοδα στο καζανι. Σκετη γευση ξινη δεν θυμαμαι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/12/2019 23:46 #27480 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
Παρασυζηταμε για την αποσταξη και το θεωρω μεγαλη παγιδα και λαθος.
Η ζυμωση ειναι για μενα τα κυριο!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2019 09:55 #27481 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης

stelios1 έγραψε: Παρασυζηταμε για την αποσταξη και το θεωρω μεγαλη παγιδα και λαθος.
Η ζυμωση ειναι για μενα τα κυριο!

Στέλιο συμφωνώ σε όλα που έχεις γράψει για το θέμα. Πρώτη ύλη, οινοποίηση και μετά απόσταξη κατά σειρά οι σημαντικότεροι παράγοντες. Κοιτάμε πάντα το αμπέλι μας το τι χρησιμοποιούμε και σε ποιες δόσεις, κάνουμε ήπια φυσική οινοποίηση χωρίς πολλά πρόσθετα και μετά σωστές αποστακτικές τεχνικές και πάντα μα πάντα σε όλη την διαδικασία καθαριότητα. Τόσα χρόνια το 70% του χρόνου ενασχόλησης με το αμπέλι,το κρασί και το τσίπουρο το παίρνει η φασίνα και το πλύσιμο.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, Goude, gomati_sok, ampelofilos, stelios1, κωστας χ, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2019 22:57 - 08/12/2019 22:58 #27482 από ampelofilos
ampelofilos απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
Πόσο χρόνο πρέπει να γίνεται η αναερόβια ζύμωση, έως την απόσταξη;
Υπάρχει τρόπος, να συντηρούνται τα στέμφυλα προς απόσταξη περισσότερες μέρες,
για όσους(αρκετοί..) δεν έχουν δικό τους καζάνι, και δεν μπορούν να αποστάξουν όποτε θέλουν;
Με ποιό τρόπο συντηρείται καλύτερα το προς απόσταξη υλικό;
Τελευταία διόρθωση: 08/12/2019 22:58 από ampelofilos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2019 23:25 #27483 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης

ampelofilos έγραψε: Πόσο χρόνο πρέπει να γίνεται η αναερόβια ζύμωση, έως την απόσταξη;
Υπάρχει τρόπος, να συντηρούνται τα στέμφυλα προς απόσταξη περισσότερες μέρες,
για όσους(αρκετοί..) δεν έχουν δικό τους καζάνι, και δεν μπορούν να αποστάξουν όποτε θέλουν;
Με ποιό τρόπο συντηρείται καλύτερα το προς απόσταξη υλικό;


Αναλόγως την θερμοκρασία ζύμωσης, για σκέτα τσίπουρα μπορεί να
πάρει και 50 μέρες.

Ο καλύτερος τρόπος είναι μέσα σε μια βδομάδα το πολύ από την λήξη της ζύμωσης να αποσταχθούν, αλλιώς

Συντήρηση μόνο με θείωση 10 γραμμάρια μεταμπισουλφίτ ανά 100 λίτρα τσίπουρων και ερμητικό κλείσιμο.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok, ampelofilos, stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/12/2019 00:32 #27484 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
Εγω παντα εχω προβλημα με αυτο το ζητημα, κραταω τσιπουρα για να τα εχω καβαντζα αν τυχει μια στραβη και καποιος δεν ερθει στο καζανι να βαλω δικα μου αλλα και για να εχω εως το τελος της αποστακτικης περιοδου. Με την συντηρηση ποτε δεν ειχα προβλημα, ουτε τωρα που θειωνω με 10 γρ στο πατημα αλλα ουτε και παλαιοτερα που δεν θειωνα καθολου. Σιγουρα ομως εφ οσον τελειωνει η ζυμωση καθε μερα που περνα υποβιβαζει την ποιοτητα, το λιγοτερο.. ξεθυμαινουν αρωματικα.
Καλο κλεισιμο ειναι η πρακτικη που ξερω απο παιδι και δεν ξυνιζουν.
Οσοι εχουν καζανι μην νομιζετε οτι κανουν τα δικα τους οπως θα ηθελαν.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, PAKSIMADIS, gomati_sok, ampelofilos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/12/2019 09:10 #27487 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
Βρήκα εργαστήριο για ανάλυση τσίπουρου για χαλκό. Χρειάζονται 350 ml από κάθε δείγμα. Το κόστος για χαλκό είναι 15 ευρώ ανά δείγμα. Αν στείλουμε 10 δείγματα το κόστος είναι 12 ευρώ ανά δείγμα. Όποιος βέβαια θέλει και αλκοολικό τίτλο συν 5 ευρώ για τον μεικτό ή συν 12 ευρώ για πραγματικό τίτλο (για επαγγελματίες). Μεθανόλη δεν έχει δυνατότητα το εργαστήριο ενώ ρώτησα για φουρφουράλη και μόνο ένα δυο εργαστήρια στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν ( πολύ εξειδικευμένη ανάλυση).

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, setoinos, Goude, gomati_sok, alexandros.k, ampelofilos, stelios1, TsipouroYannis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/12/2019 10:44 - 11/12/2019 10:46 #27488 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Περί απόσταξης
Καλημέρα Λευτέρη,
ίδιες τιμές, λίγο πιο πάνω, μου έδωσε και το χημείο της Καβάλας που μίλησα μαζί τους.
Καλό θα είναι όλες οι μετρήσεις να γίνουν από το ίδιο εργαστήριο.
Πιστέυω η μέτρηση χαλκού καλύπτει με το παραπάνω το θέμα συζήτησής μας.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 11/12/2019 10:46 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, PAKSIMADIS, gomati_sok, alexandros.k, ampelofilos, stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.090 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ