Περί απόσταξης
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 758
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 356
Στο καζανι μετρα αυτο που θα βαλεις μεσα..
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Goude
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1054
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 492
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 758
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 356
Μαλλον σταματησε η ζυμωση (μιλαω γ αυτα που ξερω εγω) και εγινε ενα πραμα αλκοολ-ξυδι-τουρσι.. Ριχνουν γ αυτα σοδα στο καζανι. Σκετη γευση ξινη δεν θυμαμαι.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 758
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 356
Η ζυμωση ειναι για μενα τα κυριο!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1230
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 930
Στέλιο συμφωνώ σε όλα που έχεις γράψει για το θέμα. Πρώτη ύλη, οινοποίηση και μετά απόσταξη κατά σειρά οι σημαντικότεροι παράγοντες. Κοιτάμε πάντα το αμπέλι μας το τι χρησιμοποιούμε και σε ποιες δόσεις, κάνουμε ήπια φυσική οινοποίηση χωρίς πολλά πρόσθετα και μετά σωστές αποστακτικές τεχνικές και πάντα μα πάντα σε όλη την διαδικασία καθαριότητα. Τόσα χρόνια το 70% του χρόνου ενασχόλησης με το αμπέλι,το κρασί και το τσίπουρο το παίρνει η φασίνα και το πλύσιμο.stelios1 έγραψε: Παρασυζηταμε για την αποσταξη και το θεωρω μεγαλη παγιδα και λαθος.
Η ζυμωση ειναι για μενα τα κυριο!
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ampelofilos
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 102
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 68
Υπάρχει τρόπος, να συντηρούνται τα στέμφυλα προς απόσταξη περισσότερες μέρες,
για όσους(αρκετοί..) δεν έχουν δικό τους καζάνι, και δεν μπορούν να αποστάξουν όποτε θέλουν;
Με ποιό τρόπο συντηρείται καλύτερα το προς απόσταξη υλικό;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1230
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 930
ampelofilos έγραψε: Πόσο χρόνο πρέπει να γίνεται η αναερόβια ζύμωση, έως την απόσταξη;
Υπάρχει τρόπος, να συντηρούνται τα στέμφυλα προς απόσταξη περισσότερες μέρες,
για όσους(αρκετοί..) δεν έχουν δικό τους καζάνι, και δεν μπορούν να αποστάξουν όποτε θέλουν;
Με ποιό τρόπο συντηρείται καλύτερα το προς απόσταξη υλικό;
Αναλόγως την θερμοκρασία ζύμωσης, για σκέτα τσίπουρα μπορεί να
πάρει και 50 μέρες.
Ο καλύτερος τρόπος είναι μέσα σε μια βδομάδα το πολύ από την λήξη της ζύμωσης να αποσταχθούν, αλλιώς
Συντήρηση μόνο με θείωση 10 γραμμάρια μεταμπισουλφίτ ανά 100 λίτρα τσίπουρων και ερμητικό κλείσιμο.
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 758
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 356
Καλο κλεισιμο ειναι η πρακτικη που ξερω απο παιδι και δεν ξυνιζουν.
Οσοι εχουν καζανι μην νομιζετε οτι κανουν τα δικα τους οπως θα ηθελαν.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1230
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 930
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1149
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 796
ίδιες τιμές, λίγο πιο πάνω, μου έδωσε και το χημείο της Καβάλας που μίλησα μαζί τους.
Καλό θα είναι όλες οι μετρήσεις να γίνουν από το ίδιο εργαστήριο.
Πιστέυω η μέτρηση χαλκού καλύπτει με το παραπάνω το θέμα συζήτησής μας.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- Περί απόσταξης