Mεταμπισουλφιτ στο τσιπουρο
- georgios.bakertzis
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
15/09/2018 19:29 #25950
από georgios.bakertzis
georgios.bakertzis δημιούργησε το θέμα: Mεταμπισουλφιτ στο τσιπουρο
Καλησπερα θα ηθελα τη βοηθεια σας.Εχω 80 λιτρα κρασι περσινο στο οποιο εχω βαλει 12 γραμμ μεταμπισουλφιτ στο πατημα και 8 στο σφραγισμα. Να το κανω τσιπουρο η θα μυριζει; Επισης σε ενα
μερος απο τα φετεινα σταφυλια που πατησα εχει μεταμπισουλφιτ , να τα βρασω για τσιπουρο;
μερος απο τα φετεινα σταφυλια που πατησα εχει μεταμπισουλφιτ , να τα βρασω για τσιπουρο;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 797
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 528
15/09/2018 21:05 - 16/09/2018 09:59 #25951
από SPYROS
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
SPYROS απάντησε στο θέμα: Mεταμπισουλφιτ στο τσιπουρο
Αγαπητέ georgios.bakertzis,
Μακροχρόνια πείρα έδειξε ότι ουδέποτε το τσίπουρο μυρίζει μεταμπισουλφίτ, ειδικότερα στις μικρές/φυσιολογικές ποσότητες που πρόσθεσες εσύ.
Κατά την άποψή μου, και επειδή γνωρίζουμε ότι το διοξείδιο του θείου και τα θειώδη άλατα απομακρύνονται με τη θέρμανση, αυτό που συμβαίνει είναι ότι κατά τη διαδικασία της απόσταξης το μεταδιθειώδες κάλιο (μεταμπισουλφίτ-K2S2O5) εξαερώνεται και διατρέχοντας τον ψύκτη ανεπηρέαστο, εξέρχεται και αποβάλλεται στο περιβάλλον. Αν παραμένουν κάποια απειροελάχιστα ίχνη, αυτά ούτε καν φαίνονται (εδώ δεν φαίνονται στο κρασί, θα φανούν στο απόσταγμα?). Πάντως, το απόσταγμα πρέπει να το αφήσεις να ηρεμίσει περί τον ένα μήνα τουλάχιστο (τα αποστάγματα πρέπει να παραμείνουν για κάποιους μήνες, προκειμένου να αποκτήσουν την τελική οργανοληπτική τους υπόσταση). Συνεπώς μπορείς να το αποστάξεις άφοβα,
SPYROS
Μακροχρόνια πείρα έδειξε ότι ουδέποτε το τσίπουρο μυρίζει μεταμπισουλφίτ, ειδικότερα στις μικρές/φυσιολογικές ποσότητες που πρόσθεσες εσύ.
Κατά την άποψή μου, και επειδή γνωρίζουμε ότι το διοξείδιο του θείου και τα θειώδη άλατα απομακρύνονται με τη θέρμανση, αυτό που συμβαίνει είναι ότι κατά τη διαδικασία της απόσταξης το μεταδιθειώδες κάλιο (μεταμπισουλφίτ-K2S2O5) εξαερώνεται και διατρέχοντας τον ψύκτη ανεπηρέαστο, εξέρχεται και αποβάλλεται στο περιβάλλον. Αν παραμένουν κάποια απειροελάχιστα ίχνη, αυτά ούτε καν φαίνονται (εδώ δεν φαίνονται στο κρασί, θα φανούν στο απόσταγμα?). Πάντως, το απόσταγμα πρέπει να το αφήσεις να ηρεμίσει περί τον ένα μήνα τουλάχιστο (τα αποστάγματα πρέπει να παραμείνουν για κάποιους μήνες, προκειμένου να αποκτήσουν την τελική οργανοληπτική τους υπόσταση). Συνεπώς μπορείς να το αποστάξεις άφοβα,
SPYROS
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 16/09/2018 09:59 από SPYROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, stelios1
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- georgios.bakertzis
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
15/09/2018 23:26 #25952
από georgios.bakertzis
georgios.bakertzis απάντησε στο θέμα: Mεταμπισουλφιτ στο τσιπουρο
Αφου μιλας εκ πειρας και το εχεις δοκιμασει θα το βρασω. Ευχαριστω
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.207 δευτερόλεπτα
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- Mεταμπισουλφιτ στο τσιπουρο