file Mεταμπισουλφιτ στο τσιπουρο

Περισσότερα
15/09/2018 19:29 #25950 από georgios.bakertzis
georgios.bakertzis δημιούργησε το θέμα: Mεταμπισουλφιτ στο τσιπουρο
Καλησπερα θα ηθελα τη βοηθεια σας.Εχω 80 λιτρα κρασι περσινο στο οποιο εχω βαλει 12 γραμμ μεταμπισουλφιτ στο πατημα και 8 στο σφραγισμα. Να το κανω τσιπουρο η θα μυριζει; Επισης σε ενα
μερος απο τα φετεινα σταφυλια που πατησα εχει μεταμπισουλφιτ , να τα βρασω για τσιπουρο;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/09/2018 21:05 - 16/09/2018 09:59 #25951 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: Mεταμπισουλφιτ στο τσιπουρο
Αγαπητέ georgios.bakertzis,

Μακροχρόνια πείρα έδειξε ότι ουδέποτε το τσίπουρο μυρίζει μεταμπισουλφίτ, ειδικότερα στις μικρές/φυσιολογικές ποσότητες που πρόσθεσες εσύ.
Κατά την άποψή μου, και επειδή γνωρίζουμε ότι το διοξείδιο του θείου και τα θειώδη άλατα απομακρύνονται με τη θέρμανση, αυτό που συμβαίνει είναι ότι κατά τη διαδικασία της απόσταξης το μεταδιθειώδες κάλιο (μεταμπισουλφίτ-K2S2O5) εξαερώνεται και διατρέχοντας τον ψύκτη ανεπηρέαστο, εξέρχεται και αποβάλλεται στο περιβάλλον. Αν παραμένουν κάποια απειροελάχιστα ίχνη, αυτά ούτε καν φαίνονται (εδώ δεν φαίνονται στο κρασί, θα φανούν στο απόσταγμα?). Πάντως, το απόσταγμα πρέπει να το αφήσεις να ηρεμίσει περί τον ένα μήνα τουλάχιστο (τα αποστάγματα πρέπει να παραμείνουν για κάποιους μήνες, προκειμένου να αποκτήσουν την τελική οργανοληπτική τους υπόσταση). Συνεπώς μπορείς να το αποστάξεις άφοβα,

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 16/09/2018 09:59 από SPYROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis, stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/09/2018 23:26 #25952 από georgios.bakertzis
georgios.bakertzis απάντησε στο θέμα: Mεταμπισουλφιτ στο τσιπουρο
Αφου μιλας εκ πειρας και το εχεις δοκιμασει θα το βρασω. Ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.670 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ