Ερώτηση για μέγεθος χάλκινου καζανιού
- minatsus
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Συγχαρητήρια για την ποιοτική σελίδα σας!!
Είμαι από Κύπρο και έχω κληρονομήσει από την μάνα μου 3 αμπέλια με μαύρο παραδοσιακό σταφύλι και άσπρο Ξυνιστέρι. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα πειραματικό καζάνι χάλκινο για να ασχοληθώ με την απόσταξη τσίπουρου (ζιβανία την λέμε στην Κύπρο). H ερώτηση μου είναι:
Έχω παραγωγή 500-700 κιλά σταφύλια κάθε χρόνο (ανάλογα με την χρονιά), Τι μέγεθος καζανιού (σε λίτρα) να παραγγείλω?
Έχετε να μου προτείνεται κάποιους καλούς κατασκευαστές χάλκινων καζανιών στην Ελλάδα;
Ευχαριστώ και εις υγείαν!!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 771
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 376
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- minatsus
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
-Στην ζιβανία βότανα αρωματικά δεν βάζουν απλά την ονομασία την πήρε απο τα στέμφυλα που εδώ στην Κύπρο λέγονται Ζίβανα. Μόνο σε ένα μοναστήρι (Κύκκος)που φτιάχνουν κόκκινη ζιβανία ξέρω ότι μετα την απόσταξη ρίχνουν μέσα τσόφλια από καρύδια και παίρνει ένα κοκκινωπό χρώμα.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1170
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 866
Η Ζιβανία που παράγεται παραδοσιακά στο νησί σου είναι προστατευόμενο προϊόν ονομασίας προέλευσης από το 2004.
Στην αναγνωρισμένη διαδικασία παραγωγής του αναμιγνύονται τα στυμμένα στέμφυλα από ξυνιστέρι, άσπρο σταφύλι, με κόκκινα ξερά κρασιά από άλλες τοπικές ποικιλίες σταφυλιών.
Η απόσταξή τους θα παράξει την ζιβανία.
Το κόκκινο χρώμα που αναφέρεις προέρχεται από την κανέλλα και όχι από καρύδια.
Στην ερώτησή σου τώρα με παραγωγή 500-700 κιλά το χρόνο τα καζάνι που θες πρέπει να έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 100 λίτρα.
Ετσι θα κάνεις καμμιά δεκαριά πρώτες αποστάξεις και 2-3 δεύτερες.
Καλοί χρόνοι.
Για κατασκευαστή δες το:
www.elexalko.gr/
Στον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 771
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 376
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- minatsus
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Είναι πολλά που έχω να μάθω ακόμα (αφού είμαι αρχάριος) μέχρι να ξεκινήσω και ευτυχώς υπάρχει πολλή υλικό διαθέσιμο. Θα ρωτήσω και στον elexalko.gr για τιμές και αν κάνουν αποστολή στην Κύπρο. Φαίνεται πολύ καλή η δουλεια τους απο την ιστοσελίδα τους.
Έχω υπόψη και αυτό το εγοστάσιο: www.kazania-tsipourou.gr/ Είναι καλός κατασκευαστής???
Βρήκα πολλή υλικό στην ιστοσελίδα εδώ στον Ampelourgos.gr και πήρα και 2 βιβλία για να ξεκινήσω διάβασμα.
-Κάνω το δικό μου τσίπουρο - Τσακίρης Αργύρης Ν.
-Το τσίπουρο και η τσικουδιά- Σουφλερός, Ευάγγελος Η.
**Για τα τσαμπιά και γω έτσι νομίζω ότι αφαιρούνται πριν το πάτημα των σταφυλιών.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1170
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 866
Οι περισσότεροι κατασκευαστές καζανιών στην Ελλάδα κάνουν εξαιρετική δουλειά.
Σου ανέφερα την Ελεχάλκο λόγω προσωπικής εμπειρίας μαζί τους.
Απλά να μην κάνεις το λάθος λόγω κόστους να πάρεις ανοξείδωτο αμβυκα.
Καλή επιτυχία στο διάβασμα.
Εκεί είναι και το μυστικό ενός καλού τσίπουρου με ένα μέτριο.
Οι γνώσεις και πως τις βάζεις στην πράξη.
Ολοι μας εδώ ε'ιμαστε στην διάθεσή σου.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 800
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 546
Να πάρεις βραστήρα χάλκινο με ψύκτη ανοξείδωτο για να αποφύγεις τον χαλκό (βαρύ μέταλλο) στο απόσταγμα.
SPYROS
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- minatsus
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
SPYROS έγραψε: Αγαπητέ minatsus,
Να πάρεις βραστήρα χάλκινο με ψύκτη ανοξείδωτο για να αποφύγεις τον χαλκό (βαρύ μέταλλο) στο απόσταγμα.
SPYROS
Αγαπητέ SPYROS σε χαιρετώ,
Διάβασα το θέμα που υπάρχει στο φόρουμ "ΠΕΡΙ ΑΜΒΥΚΟΣ χάλκινος ή ανοξείδωτος" και κατέληξα εννοείται σε Χάλκινο καζάνι. Όσο αφορά τον ψύκτη πρέπει να τον παραγγειλώ ειδικά στον κατασκευαστή να μου τον φτιάξει ανοξείδωτο?? Συνήθως τους ψύκτες τους φτιάχνουν χάλκινους?
Επίσης απο τα γραφόμενα στο φόρουμ κατάλαβα ότι οι ψύκτες με κάθετα σωληνάκια είναι καλύτεροι απο τους σπιράλ. Σωστά?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 800
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 546
2. Δεν υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι ψύκτες. Οι σερπαντίνες (σπιράλ), επειδή έχουν μικρή επιφάνεια εναλλαγής, προορίζονται για μικρά καζάνια. Τα μεγάλα καζάνια απαιτούν ψύκτρες μεγάλης επιφάνειας εναλλαγής της θερμότητας, και μεγάλες επιφάνειες μπορούν να επιτευχθούν μόνο με πολλές κατακόρυφες στήλες.
SPYROS
Δώσε και «οξείδια χαλκού» στην «αναζήτηση» να δεις περισσότερα
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- Ερώτηση για μέγεθος χάλκινου καζανιού