file Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.

Περισσότερα
19/03/2018 12:21 #25297 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.

gomati_sok έγραψε:



Ο οινοποιός είναι ο Χρήστος Αϊβαλής γνωστός στο οινικό κοινό για τους μύθους του τόσο σε κρασιά όσο και σε γεγονότα και διηγήσεις Σωκράτη.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
19/03/2018 14:07 #25298 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.
Μα είναι Λευτέρη γνωστό ότι στα premium wines, πληρώνεις περισσότερο το μύθο παρά το προιόν!!!

Εγώ πάντως κρατάω την τελευταία παράγραφο, και αυτός ήταν ο λόγος της ανάρτησης μου, ως περαιτέρω προβληματισμός στο τι αναφέρουν οι οινολογίες και στο τι μπορεί ενδεχομένως να συμβεί.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, setoinos, PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/03/2018 15:25 - 19/03/2018 15:26 #25299 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.
Στην τελευταία ακριβώς παράγραφο είναι ο μύθος Σωκράτη. Θείωσε για να μην του ανέβει η πτητική λόγω δράσης των οξικών βακτηριδίων ( σωστά ) μιας και σταμάτησε η ζύμωση και δεν είχε προστασία από το διοξείδιο του άνθρακα και όχι για να δημιουργήσει ανθεκτικά στελέχη ζυμομυκήτων ( μύθος ). Τα ανθεκτικά στελέχη δημιουργούνται από μεταλλάξεις που είναι συμβατές με την επιβίωση και την μεταφορά του γονιδιώματος στους απογόνους και όχι από την επίδραση της θείωσης. Το ξεκίνημα της ζύμωσης έγινε και λόγω πτώσης της θερμοκρασίας αλλά και λόγω ενεργοποίησης των μπαγιάνους που χρησιμοποιεί ( σωστά ) αφού όλα τα κρασιά του είναι υψηλόβαθμα και όχι ως εκ θαύματος ( μύθος ). Όπως και να έχει πάντως, στην οινοποίηση δεν υπάρχει τίποτα το σταθερό αλλά όλα είναι σχετικά και πολυπαραγοντικά επομένως υπάρχει μέρος για πολύ δουλειά, για πολύ ρίσκο, για καινοτομία αλλά και μύθο.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 19/03/2018 15:26 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, setoinos, gomati_sok, Bullock

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
20/03/2018 01:39 #25305 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.
Χαίρομαι Λευτέρη που πέτυχα τον λόγω της ανάρτησης μου και μας έκανες την πολύ ωραία ανάλυση σου.

Θεωρητικά κάπως έτσι έγινε -δεν γίνεται όμως πάντα-, αλλιώς όλοι θα είχαν την λύση έτοιμη, άλλοι το λένε εξαίρεση στον κανόνα, άλλοι μύθο, άλλοι θαύμα, εξάλλου ο Χρήστος είναι αυτοδίδακτος και το διατυμπανίζει, το θέμα είναι ότι είναι και επιτυχημένος.
Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα για τον λόγω της θε'ιωσης όπως τον παρουσίασες παραπάνω, γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι είναι τόσο πολύ το εγκλωβισμένο CO2, στα στέμφυλα(εφαρμόζει μακρές εκχυλίσεις πάντα) αλλά και λόγω του ειδικού του βάρους σε δεξαμενή όχι πλήρως γεμάτη, που δεν έχεις τον φόβο εκδίωξης από τον ατμοσφαιρικό αέρα για αρκετά 24ωρα.

ΜΟΤΟ;όποιος δεν ρισκάρει είναι καταδικασμένος στην μετριότητα.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, setoinos, PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.166 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ