Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.
- soula.blub
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Bullock
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 18
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 22
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- soula.blub
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- lyggas
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 117
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 95
- Εξάλλου πέρα από την κακή ποιότητα, είναι λίγη και η ποσότητα του αποστάγματος που θα εξαχθεί.
- Με απλά λόγια είνα σαν να θέλουμε από αγουρίδες να πάρουμε μέλι. Η μεθυλική αλκοόλη, ο οξικός αιθυλεστέρας και άλλες επικίνδυνες ουσίες καραδοκούν.
- Δεν το επικροτώ και ας κινδυνεύω να γίνω δυσάρεστος.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- κωστας χ
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 391
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 211
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1124
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 618
Πλέον ξεκίνησαν να κάνουν και Premium κρασιά από αυτή. Είναι ερυθρωπή ποικιλία με σχετικά μεγάλες ρόγες. Θα προσπαθήσω να βρω και φώτο. Βέβαια άλλη διαμόρφωση η κληματαριά για ίσκιο, άλλη για επιτραπέζια και άλλη για οινοποίηση.
αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 762
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 400
Κάνε τσίπουρο από τις λευκές ποικιλίες Sauvignon Blanc και από Σαββατιανό, «να σε δεί ο Θεός»
SPYROS
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Bullock
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 18
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 22
Αρχικά η μεθανόλη αυξάνει όταν η ποικιλία έχει παχύ φλοιό αλλά και από τον χρόνο συμπαραμονής των φλοιών με το γλεύκος - οίνο. Κατά κύριο λόγο οι επιτραπέζιες έχουν πιο παχύ φλοιό από τις οινοποιήσιμες αλλά υπάρχουν και οινοποιήσιμες με παχύ φλοιό. Μειώνεται η μεθανόλη όμως με τα σωστά κοψίματα και την απόσταξη.
Όσο για τον οξικό αιθυλεστέρα δεν παίζει κανέναν ρόλο το αν είναι κρεβατίνα ή κύπελλο κλπ., αλλά ο βαθμός οξείδωσης της σταφυλόμαζας κατά την οινοποίηση αλλά και συντήρησή της μέχρι την απόσταξη.
Τέλος αναφέρω μία ποικιλία το μοσχάτο αμβούργου που κάνουν τα γνωστά τσίπουρα στον τύρναβο, οπότε κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί! Ελπίζω να βοήθησα και αν χρειάζεσται παραπάνω ανάλυση ευχαρίστως να το κάνω!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- PAKSIMADIS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1124
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 618
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- setoinos
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 707
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 502
Ακριβώς έτσι καλιεργείται το όψιμο Εδέσσης ή Αμάσι , στην Αριδαία .
Αλλά σπάνια πάει για οινοποίηση, - συμπληρωματική ποικιλία για ρετσίνα -.
Ο κύριος όγκος της παραγωγής αποστάζεται .
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.