file Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.

Περισσότερα
10/03/2018 19:47 #25240 από soula.blub
soula.blub δημιούργησε το θέμα: Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να φυτέψω μια κληματαριά. Ο σκοπός είναι η παραγωγή τσίπουρου κυρίως και μετέπειτα κρασιού. Θα ήθελα να μου πείτε ποια ποικιλία αμπελιού είναι η καλύτερη για αυτό το σκοπό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/03/2018 17:34 #25242 από Bullock
Bullock απάντησε στο θέμα: Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.
Θα σου πρότεινα κάτι σε μοσχάτο αμβούργου που είναι από τα καλύτερα για τσίπουρο αλλά δίνει και αρκετά αρωματικό κρασί. Επίσης μπορεί να γίνει και κληματαριά σε σχήμα κρεβατίνας με ικανοποιητικό φύλλωμα για σκίαση. Θα βοηθούσε αν μου έλεγες περιοχή για να σου πω αν είναι κατάλληλη για εκεί!?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/03/2018 22:24 #25254 από soula.blub
soula.blub απάντησε στο θέμα: Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.
Αρχικά ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η περιοχή που μένω είναι Ηράκλεια Σερρών.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/03/2018 23:53 #25256 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.
Από κληματαριές παίρνουμε υποβαθμισμένο απόσταγμα και δεν θα το σνιστούσα σε κανέναν. ΄Ολοι οι χημικοί οινολόγοι συγκλίνουν σε αυτό.
- Εξάλλου πέρα από την κακή ποιότητα, είναι λίγη και η ποσότητα του αποστάγματος που θα εξαχθεί.
- Με απλά λόγια είνα σαν να θέλουμε από αγουρίδες να πάρουμε μέλι. Η μεθυλική αλκοόλη, ο οξικός αιθυλεστέρας και άλλες επικίνδυνες ουσίες καραδοκούν.
- Δεν το επικροτώ και ας κινδυνεύω να γίνω δυσάρεστος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, setoinos, PAKSIMADIS, theodoros.petalas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/03/2018 00:34 #25257 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.
Δεν γίνεσαι δυσάρεστος.Έχουν ξαναγραφτεί ότι οι κρεβατίνες είναι για ίσκιο και φαγώσιμα σταφύλια.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, PAKSIMADIS, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/03/2018 10:13 - 13/03/2018 10:14 #25258 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.
Ποτέ μη λες ποτέ. Στην περιοχή Μεντόζα της Αργεντινής, οροπέδιο πάνω στις Άνδεις με πάνω από 1000 μέτρα υψόμετρο και φοβερή έκθεση στον ήλιο, οι παραγωγοί της περιοχής εκτός από το μαλμπέκ κυρίως και άλλες ποικιλίες όπως πινό νουάρ, σοβινιόν μπλανκ, καμπερνέ φρανκ, βιονέ που είναι σε γραμμική διαμόρφωση και τα έφεραν εκεί οι Ισουίτες μοναχοί, κάνουν και κρασί από κληματαριές από μια τοπική ποικιλία. Ειναι η chica criolla, ή σκέτο criolla, ή cereza.
Πλέον ξεκίνησαν να κάνουν και Premium κρασιά από αυτή. Είναι ερυθρωπή ποικιλία με σχετικά μεγάλες ρόγες. Θα προσπαθήσω να βρω και φώτο. Βέβαια άλλη διαμόρφωση η κληματαριά για ίσκιο, άλλη για επιτραπέζια και άλλη για οινοποίηση.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Τελευταία διόρθωση: 13/03/2018 10:14 από PAKSIMADIS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Bullock

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/03/2018 10:19 #25259 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.
Κυρία μου,

Κάνε τσίπουρο από τις λευκές ποικιλίες Sauvignon Blanc και από Σαββατιανό, «να σε δεί ο Θεός»

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/03/2018 12:07 #25262 από Bullock
Bullock απάντησε στο θέμα: Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.
Οι γεωπόνοι - οινολόγοι όμως δεν συμφωνούν με τα παραπάνω που λες!
Αρχικά η μεθανόλη αυξάνει όταν η ποικιλία έχει παχύ φλοιό αλλά και από τον χρόνο συμπαραμονής των φλοιών με το γλεύκος - οίνο. Κατά κύριο λόγο οι επιτραπέζιες έχουν πιο παχύ φλοιό από τις οινοποιήσιμες αλλά υπάρχουν και οινοποιήσιμες με παχύ φλοιό. Μειώνεται η μεθανόλη όμως με τα σωστά κοψίματα και την απόσταξη.
Όσο για τον οξικό αιθυλεστέρα δεν παίζει κανέναν ρόλο το αν είναι κρεβατίνα ή κύπελλο κλπ., αλλά ο βαθμός οξείδωσης της σταφυλόμαζας κατά την οινοποίηση αλλά και συντήρησή της μέχρι την απόσταξη.
Τέλος αναφέρω μία ποικιλία το μοσχάτο αμβούργου που κάνουν τα γνωστά τσίπουρα στον τύρναβο, οπότε κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί! Ελπίζω να βοήθησα και αν χρειάζεσται παραπάνω ανάλυση ευχαρίστως να το κάνω!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/03/2018 18:22 #25263 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.
Μερικές φώτο που σας έλεγα Μεντόζα Αργεντινή.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, gomati_sok, ampelofilos, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/03/2018 20:57 #25264 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Αμπέλι για κληματαρια. Απόσταγμα τσίπουρο.
Λευτέρη
Ακριβώς έτσι καλιεργείται το όψιμο Εδέσσης ή Αμάσι , στην Αριδαία .
Αλλά σπάνια πάει για οινοποίηση, - συμπληρωματική ποικιλία για ρετσίνα -.
Ο κύριος όγκος της παραγωγής αποστάζεται .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS, κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.952 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ