file Αποσταξη 2017

Περισσότερα
12/10/2017 00:57 - 12/10/2017 00:58 #23911 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Φίλε Στέλιο,

Τσίπουρο με 3 € το κιλό δεν μπορεί να είναι γνήσιο.

Χονδρικοί υπολογισμοί:

Αν δεχθούμε κόστος διπλοβρασίματος ανα κιλό τελικού (αραιωμένου τσίπουρου) = 30 λεπτά
τότε σου μένουν καθαρά 3 €/λίτρο - 0,3 €/λίτρο για βράσιμο = 2,7 €/λίτρο

Ένα κιλό τσίπουρο 45% για να γίνει χρειάζεται περίπου 5 κιλά κρασί.

Τα 5 κιλά κρασί για να γίνουν (με απόδοση σταφυλιών μέχρι και 55% σε κρασί) θέλουν όχι λιγότερο από (5 / 0,55) = 9 κιλά σταφύλια.
Συνεπώς ένα κιλό τσίπουρο θέλει 9 κιλά σταφύλια,

που σημαίνει ότι όταν πουλήσεις τσίπουρο με 2,7 €/κιλό, εισπράττεις για κάθε κιλό σταφύλι όχι παραπάνω από 2,7€ / 9 = 0,3 €/κιλό (30 λεπτά/κιλό).
χωρίς να κοστολογήσουμε για την απόσταξη κόπο κλπ

Πουλώντας τα σταφύλια σου το πολύ με 30 λεπτά το κιλό βγαίνεις?

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 12/10/2017 00:58 από SPYROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/10/2017 13:43 #23913 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Σπυρο ειναι και παραειναι γνησιο, καινε χωρις αδεια και για καυσιμο διαφορα παλιοξυλα απο δω κ απο κει. Πολυ καλα κανουν για εμενα!
Ποιον κλεβουν το κρατος? Αυτα τα λεφτα παλι θα τα ξοδεψουν για να ζησουν, θα φορολογηθουν απο κει.
6 κιλα σταφυλια-ενα κιλο τσιπουρο (αδυναμα φθηνα) λογαριασε, αυτα μας κανουν 2 ευρω, απο τα 2 ευρω το ενα ειναι εξοδα και το αλλο η προσωπικη δουλεια 8 μηνες στο αμπελι.. Ε με εναν μηνα ακομα δουλεια θα βγαλει τα τριπλα απ οσα σε 8 μηνες αν το πουλαει 4 ευρω το κιλο κ αν χρειαστει κ εχει μια αναγκη ας πουμε το σκοτωνει και με 3 και βγαζει μονο τα διπλα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/10/2017 21:34 #23914 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Φυσικα και πληρωθηκαν φοροι.Δεν ξερω ομως μεχρι ποτε θα πληρωνονται.Απο την αλλη Στελιο,με 3 και με 5 ευρω,σιγα μην πινεις τσιπουρο.Σκουπιδια πινεις.Ολοι οσοι εχουμε ασχοληθει με την αποσταξη,ξερουμε πολυ καλα τι κανει ενα τσιπουρο να κοστιζει 5,10,η 15 ευρω.Πηρα ενα τσιπουρο σπεσιαλ με 5 ευρω σου λεει ο αλλος,το μυριζεις και σουρχεται λυποθυμια, που να το πιεις κιολας.Οι περισοτεροι εχουν εθιστει τοσο στην σαβουρα που δεν ειναι σε θεση να εκτιμησουν-ξεχωρισουν κατι καλο.Φταιει μονο αυτος που το βγαζει;Οχι βεβαια,φταιει και αυτος που το πινει.Βλεπεις τι κανει ο καθενας στα καζανια,βλεπεις τι πινει ο καθενας στα μαγαζια.Μαγαζι πουλαει τσιπουρο με μεζε 2 ευρω,βγαλε συμπερασμα τωρα,τι πινεις και τι τρως.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, Goude, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/10/2017 22:24 #23917 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Στα μαγαζια οι περισσοτεροι ειναι ελλεεινοι, πανω απο 3 ευρω δεν αγοραζουν!
Στην περιοχη μου (Βαθυλακκος- Γεφυρα-Νεα Αγχιαλος- Νεα Μεσημβρια) η λιανικη μπουκαλι μπουκαλι ειναι 5 και σε πιο μεγαλες ποσοτητες 4 το λιτρο, το καλυτερο του κοσμου να ειναι πανω απο 5 δεν παει. Μεχρι και 5 το εναμισολιτρο πουλανε.
Στην συναντηση με το καλο θα συμετεχω στα αποσταγματα μονο κ μονο για να δειτε οτι πινεται και παραπινεται αυτο των 4-5 ευρω και δεν ειναι σκουπιδι. Εγω ειμαι ποτης καθημερινα, παω στ δεξαμενη που πουλαω και βαζω για μενα ποτε δεν ειχα χωριστα.
Και με αυτα τα δεδομενα ομως μου συμφερει.. ενω εγω δεν μπορω να καψω λαθραια.. να μην πουλησω ουτε ρογα σταφυλι! Μισο ευρω να βγαλω (μισο ευρω στα πεντε κιλα σταφυλια) κανοντας το τσιπουρο μεσα σε 1-2 μηνες ελαχιστης δουλειας θα βγαλω τα καθαρα των 8 κ πλεον μηνων που ασχολουμαι με το αμπελι.
Την παραγωγη δεν τ στηριξε κανεις ποτε, η παραγωγη ηταν παντα θυμα των μεσαζοντων και τ εμπορων. 10 λεπτα να ηταν πανω κατα μεσο ορο το σταφυλι κανενας δεν θα τα εκανε τσιπουρο. Δωστε μας 55-60 λεπτα και τοτε και πιο καλα σταφυλια θα παρουν τα οινοποιεια και κανενας δε θα κατσει να παιδευεται να βγαζει τσιπουρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/10/2017 23:38 #23918 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Δυστυχώς Στέλιο, έχεις δίκιο.
Υπάρχει άκρατος ανταγωνισμός και τα πράγματα ωθούνται στα άκρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/10/2017 20:28 #23922 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Σπύρο συγνωμη τωρα το καταλαβα.. δεν κανουμε διπλη βραση, εδω εμεις σαν μικρασιατες πινουμε τσιπουρο με μπολικο γλυκανισσο (ουζο το ξερω απο παιδακι) και το διπλοβρασμα εχει την εννοια του δυνατου-σκληρου ποτου για νταηδες και οχι αυτην της καθαροτητας. Σε οποιον ''παλιο'' και να πεις οτι θα διπλοβρασω και μετα θα το αραιωσω με νερο θα σε κοιταει περιεργα.
Μια βραση κανουμε.
Δεν ξερω κατα ποσο μπορω να μιλησω ανοιχτα και φυσικα δεν θα το κανω, αλλα ειμαι κατηγορηματικος στο οτι ο μεσος γεωργος δεν βγαζει μαπα τσιπουρο κ επικικδυνο, πολυ πιο σαβουρα βγαζουν καποιοι που κανουν 1-2 καζανιες για παρτη τους, σ αυτο ειμαι απολυτος! Δεν ειναι δυνατον η κληματαρια να βγαζει πιο πολυ απο ενα αμπελι. Κ ομως βγαζει.
Εγω δεν καταλαβα ποτε γιατι εδωσαν αδεια να εμφιαλωνεται το τσιπουρο! Γιατι??! Για να ερθει συναλαγμα στην χωρα? Τοτε ας απαγορευεται να κυκλοφορει εμφιαλωμενο μεσα στ χωρα, διοτι εθνικο ποτο ειναι το ουζο και οχι το τσιπουρο! Τσιπουρο βγαζουν παντου οπου εχουν σταφυλια.. ουζο οχι! Ρετσινα οχι! Μπορουν να πουλανε εξω ουζο και να μην εχουν κανενα ανταγωνιστη, αλλα φαινεται καθαρα οτι αυτους τ νοιαζει η μεσα πιτα! Ολα αυτα γινονται για να αλλαξει η εγχωρια αγορα χερια, και οχι για κανεναν εθνικο-εξωστρεφη σκοπο.
Παρακαλω για μια πειστικη απαντηση (λαμβανοντας υπ οψιν σοβαρα τα παραπανω) στο γιατι να εμφιαλωθει το τσιπουρο. Καθε χωρα εχει δικαιωμα να διαφυλαξει κατι παραδοσιακο και απο τ στιγμη που εμφιαλωνεται ξερουμε καλα οτι χανει τ παραδοσιακο χαρακτηρα του, γιατι τοτε το εμφιαλωσαν? Γιατι ξεκινησαν και συναιτερισμοι στ εμφιαλωση, για σταχτη στα ματια?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/10/2017 22:05 #23923 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Τωρα το ειπες καλα.Σουμα μονοβραση και πιθανως ενδυναμωμενη.Διαβασε τωρα μια αληθηνη ιστορια.Ειδοποιουν εκτακτως γνωστο οδηγο να κανει ενα δρομολογιο με το φορτηγο σε καποιο απο τα χωρια που ανεφερες.Καταληγει σε ενα καζανι,ανοιγει τον μουσαμα να ξεφορτωσει και βλεπει να ειναι γεματο μεγαλους σακους.Τι ειναι αυτο ρε παιδια;ρωταει.Ξεφορτωνε και μην ρωτας η απαντηση.Τον εφαγε η περιεργεια.Απο μια τρυπουλα σε ενα σακο ετρεχε ενα ασπρο πραγμα,περνει λιγο στο χερι του,δοκιμαζει και τι λες οτι ηταν;Ζαχαρη.Ενα φορτηγο ζαχαρη.Το οποιο φυσικα δεν ηταν για κομποστες.Να πιθανως ενας λογος για τον οποιο ο Σπυρος μιλησε για την μη γνησιοτητα καποιων τσιπουρων.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/10/2017 00:45 - 15/10/2017 11:20 #23924 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017

stelios1 έγραψε: ... διοτι εθνικο ποτο ειναι το ουζο και οχι το τσιπουρο! Τσιπουρο βγαζουν παντου οπου εχουν σταφυλια.. ουζο οχι! Ρετσινα οχι!


Στέλιο θα μου επιτρέψεις μία μικρή "παρατήρηση" ως προς το "εθνκό ποτό".

Στην περιοχή μου τα παλιά χρόνια δεν υπήρχε ούζο, οπότε ως τις μέρες μας, ως εθνικό ποτό θεωρείται το απόσταγμα από τα σταφύλια δηλαδή το τσίπουρο ή αλλιώς η ρακή όπως λέγαν οι παλιοί ( η ρακή και όχι το ρακί, κάτι για το οποίο συμφωνώ με τον κ. Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο).
Το ίδιο συμβαίνει στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

- Είναι επίσης γνωστόν τοις πάσι, ότι ούζο καθώς και τσίπουρο, παράγουν αντίστοιχα σε όλες σχεδόν τις παραμεσόγειες και βαλκανικές χώρες, με άλλες ονομασίες. Οπότε καλύτερα ας δούμε τα πράγματα ως έχουν.

- Για την ρετσίνα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
Τελευταία διόρθωση: 15/10/2017 11:20 από lyggas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/10/2017 13:50 - 19/10/2017 13:53 #23973 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017

stelios1 έγραψε: Την παραγωγη δεν τ στηριξε κανεις ποτε, η παραγωγη ηταν παντα θυμα των μεσαζοντων και τ εμπορων. 10 λεπτα να ηταν πανω κατα μεσο ορο το σταφυλι κανενας δεν θα τα εκανε τσιπουρο. Δωστε μας 55-60 λεπτα και τοτε και πιο καλα σταφυλια θα παρουν τα οινοποιεια και κανενας δε θα κατσει να παιδευεται να βγαζει τσιπουρα.


μεγάλη κουβεντα.
προχτες με πιάνει ένας ξάδερφος της γυναίκας μου από περιοχή της βόρειας Πελοπονήσου με μεγάλη παραγωγή επιτραπέζιας σταφίδας και μου λέει ρε συ, που ξέρεις και τα ιταλικά, έλα να κάνουμε κονέ να στέλνουμε φορτηγά σταφίδα στην ιταλία. έρχονται και φορτώνουν φορτηγά ό,τι νάναι, σάπια, καμένα, καμπανάρια, ο,τι νάναι και τα πηγαίνουν σε οινοποιεία στην ιταλία για να ανεβάσουν το γράδο. Θα σπάσουμε στο χρήμα, όσοι το κάνουν δεν ξέρουν τί βγάζουν, και όλα στο χέρι με το φόρτωμα του φορτηγού. Κρατάω την ψυχραιμία μου και του λέω εγώ τέτοια δεν κάνω, μας έχετε ρημάξει με την κωλοσταφίδα σας, πρεπει να τους γ@...σουνε όλους αυτούς με τα επιτραπέζια που πουλάνε τα χειρότερα για οινοποίηση και έχετε καταδικάσει όσους βγάζουν οινοποιήσιμα στην καταστροφή. Και τώρα δεν σας φτάνει που το κάνετε σε μας, καταστρέφετε και τους ιταλούς αμπελουργούς; Μου λέει έλα ρε σιγά, τι σε νοιάζει, θα βγάλουμε από πενήντα χιλιάρικα ο καθένας έτσι, με τα αμπέλια θα ασχολείσαι; Γιατί είσαι κορόιδο και πας να το παίξεις υπεράνω, ξέρεις πόσα φορτηγά έρχονται κάθε μέρα από την Μακεδονία και φορτώνουν εδώ; Μέχρι και με συρόμενα έρχονται. Και το πάνε στη Μακεδονία για τσίπουρο. Με παραστατικά και τα λοιπά το αγοράζουν το σταφύλι, όλα κυριλέ. Γιατί, δεν είναι καλό το τσίπουρό τους; Τα καλύτερα τσίπουρα. Και στη Θεσσαλία το ίδιο.

Και όσο μίλαγε ο ξάδερφος, σκεφτόμουνα εγώ πόσο μάγκες είναι οι κρητικοί που αποστάζουν καμπανάρι από σταφίδα ορμονιασμένη αφού έχουν πουλήσει τα πιό εμφανίσιμα για φάγωμα και έχουν πάρει και την επιδοτησάρα τους, και να πως βγαίνει το τσίπουρο όχι με 3, και με 1 ευρώ το κιλό. Άμα τα υλικά είναι όχι τσάμπα αλλά και επιδοτούμενα κιόλας (γιατί έχω ακούσει και για απόσταξη παραγωγής που υποτίθεται καταστράφηκε λόγω βροχών και αποζημιώθηκε), όλα καλά.

Ε, να πάνε να γ@..θούνε. Ούτε άδεια ούτε τίποτα.
Εγώ μπορεί να είμαι παράνομος, αλλά δεν είμαι κλέφτης, δεν τρώω τα λεφτά του ελληνικού λαού, δεν κάνω κακό στην υγεία όποιου πίνει το τσίπουρο και δεν κόβω το μεροκάματο κανενός αμπελουργου

του ξάδερφου του είπα οχι. Ευγενικά. Άλλωστε ειναι σίγουρο οτι θα βρεί ανθρώπους διαθέσιμους για να κάνει δουλειά του.

αλλά άμα κάνανε κανα ντου και κλείνανε πέντε δέκα οινοποιεία μεγάλα που βάζουνε σταφίδα στο κρασί (κλείσιμο όμως, άρση της αδείας και άνοιγμα τις κάνουλες να πάει το κρασί στο χώμα, όχι προστιματάκια της πλάκας) θα σου έλεγα εγώ. αλλά αυτοί κάνουνε κουμάντο. τί ψάχνεις....
Τελευταία διόρθωση: 19/10/2017 13:53 από ismael.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, Goude, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/10/2017 20:48 #23975 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Φίλε ismael καλησπέρα,
στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας που περιλαμβάνει Ν. Πέραμο Ελευθερές κλπ, μέρη επιτραπέζιων καθώς και Νότιο Παγγαίο, Μουσθένη Μυρτόφυτο κλπ επίσης περιοχές επιτραπέζιων, η συνηθισμένη πρακτική είναι τα ακατάλληλα σταφύλια να πωλούνται ως "λάντζα" για απόσταξη.
Οι καλλιεργούμενες ποικιλίες Μοσχάτο Αμβούργου, πολύ λιγα στρέμματα, και έτοιμα για ξεπάτωμα, και μετά, Ιτάλια, Βικτώρια, Σουλτανίνα, Ροζακί, Red Globe, Krimson Seedless, και άλλα διάφορα.
Η τιμή του επιτραπέζιου που το παίρνει ο έμπορος από 80 λεπτά μέχρι και πάνω από 1 Ε.
Η τιμή της λάντζας από 40 λεπτά για εξαιρετικό σταφύλι Μοσχάτο μέχρι και 20 λεπτά τα χειρότερα.
Η πρακτική της περιοχής με πάμπολλα καζάνια ακόμα και παράνομα είναι να αποστάζουν τα πάντα.
Το τσίπουρο χύμα πουλιέται στις ταβέρνες από 5 μέχδρι 7 Ε.
Υπάρχουν και μερικά που πάνε 2-3 Ε το λίτρο.
Πρόσφατα δοκίμασα τσίπουρο αμπελουργού, εξαιρετικός άνθρωπος, από Βικτώρια ή Ιτάλια δεν θυμάμαι.
Απλά δεν πίνεται! σκετο οινόπνευμα.
Απάισια γεύση, ή μάλλον καμμία γευση, σαν να πίνεις οινόπνευμα φαρμακείου.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": isaakpa, Goude, gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ