ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
- kazabubu
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΔΡΥΙΝΟ ΒΑΡΕΛΙ(15,20 KG) KAI NA PALAIVSV TSIPOYRO,ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ,ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ,ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΡΩΜΑΤΑ,ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ...................ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΑΦΕς ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΜΑΡΚΟΣ
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 19
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1170
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 866
kazabubu έγραψε: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΔΡΥΙΝΟ ΒΑΡΕΛΙ(15,20 KG) KAI NA PALAIVSV TSIPOYRO,ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ,ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ,ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΡΩΜΑΤΑ,ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ...................ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΑΦΕς ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ?
Καλημέρα,
η ιδέα σου είναι σωστή με ορισμένες όμως προυποθέσεις και συνθήκες.
Γράψε λεπτομέρειες για το βαρέλι και το απόσταγμα.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- ismael
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 252
- Κάρμα: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
την πρώτη χρονιά έβαλα καινούργιο βαρέλι δρύινο 30 λίτρων. Το τοποθέτησα σε υπόγειο και το άφησα ένα χρόνο (εντάξει, για να λέμε την αλήθεια έκλεβα λίγο κάθε τόσο και ψευτοσυμπλήρωνα...). Γενικά "έδειξε" μετά το εξάμηνο. Αυξήθηκε ο αλκοολικός βαθμός ενώ πήρε ένα ανοιχτόχρωμο καφέ χρώμα, λίγο πιο ανοιχτό από την κόρα του ψωμιού. Η γεύση ήταν κάπως σαν ουίσκι.
την 2η φορά έβαλα καινούργιο βαρέλι μισό καστανιά/μισό δρύς πάλι 30 κιλών. Το το ποθέτησα σε υπέργειο χώρο (αποθήκη) εκτεθειμένο στον καιρό με το σκεπτικό να γίνει η παλαίωση στη φιλοσοφία του κονιάκ. Ο αλκοολικός βαθμός έπεσε αισθητά (αναμενόμενο) το χρώμα ένα σκούρο καφέ ("καραμελέ") και η γεύση φανταστική με νότες καραμέλας, κανέλας φουντουκιού.
Φέτος ξαναέβαλα στο 2ο βαρέλι και επιπλέον έχω βάλει και σε ανοξείδωτο με τσιπς. Θα δούμε.
Δυστυχώς το πρώτο βαρέλι δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω πάλι γιατί ο πατέρας μου αποφάσισε (για να με ευχαριστήσει....) να το περάσει λούστρο εξωτερικά για να είναι πιό όμορφο. Φυσικά πήρε το δρόμο του για να γίνει γλάστρα.
δες και εδώ: http://krasodad.blogspot.com/2015/10/chips-sticks.html
να σε ρωτήσω κάτι άσχετο: γράφεις και στο snowreport/forum?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ