file ΟΥΖΟ VS ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Περισσότερα
17/06/2017 21:40 #23192 από stelios1
stelios1 δημιούργησε το θέμα: ΟΥΖΟ VS ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Ποια η γνωμη σας, ποιο ειναι πιο υγιεινο ποτο?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/06/2017 00:49 #23193 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: ΟΥΖΟ VS ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Σε παραδοσιακό άμβυκα, μπορείς να γίνει ούζο; έχει κάποιος συνταγή;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/06/2017 18:43 #23199 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: ΟΥΖΟ VS ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Λεω για το σφραγισμενο κλασσικο ουζο και το χυμα τσιπουρο, το εμφιαλομενο τσιπουρα προφανως θα ειναι ακομα καλο προς το παρον. Θα πω την δικη μου αποψη κιαι μακαρι να πουν κ αλλοι διαφορετικες.
Το ουζο παραγεται απο καθαρη αλκοολη ελεγμενη απο το κρατος, προφανως ειναι ΠΙΟ καθαρο ποτο απο οποιοδηποτε τσιπουρο! Γιατι ομως εχει περασει στην συνειδηση του κοσμου οτι ειναι μπομπα και χτυπαει στο κεφαλι? Δε μπορει να τρελαθηκαν και να το λενε αυτο..
1) Μπορει καποιος να μην ειναι καλα και να αποδοσει τ δυσφορια του στο ουζο, αυτο μπορει να συμβει στον καθενα μας με το οποιοδηποτε σωστο ποτο.
2) Και πιθανοτατο να χρησιμοποιησουν λαθραιο αλκοολ για μεγαλο κερδος.
3) Να κλεβει καποιο παρανομο αποστακτηριο ετικετα, συσκευασια, φιαλη κτλ και να κλεβει ετσι και το νομιμο αποστακτηριο και το κρατος και τ κοσμο. Αυτο το νομιζω τελειως απιθανο διοτι δεν θα εφτιαχναν μπομπες με εγχωριο προιον λογω τ φοβου οτι η νομιμη εταιρεια θα το ψαξει το θεμα, στις μπομπες παραγουν κατα κανονα ποτα εισαγωγης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/06/2017 18:49 #23200 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: ΟΥΖΟ VS ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Goude έγραψε: Σε παραδοσιακό άμβυκα, μπορείς να γίνει ούζο; έχει κάποιος συνταγή;




Παλια προσπαθησα να φτιαξω βοτκα απο σταρι, δεν εμοιαζε τοσο με βοτκα οσο με γραπα και ισως να εφταιγε ο χαλκος, η αυτος να εχει κρατησει στις οξειδωσεις του την μυρωδια-γευση αυτη και μετα απο πολλες καζανιες να εστρωνε δεν ξερω.. Πιστευω δηλαδη πως θα θυμιζει τσιπουρο και οχι ουζο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/06/2017 00:06 - 19/06/2017 00:06 #23203 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: ΟΥΖΟ VS ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Τα φτηνά ούζα περιέχουν αλκοόλη με πονηρό τρόπο. Οι εταιρείες έχουν περάσει στον νόμο να λέει <αλκοόλη γεωργικής προέλευσης>>. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι αλκοόλη από πατάτα ή μελάσα. Για αυτό και οι διαφορές στις τιμές των ούζων και γι αυτό πιστεύω και τα τόσα μυρωδικά. Όπως και να το κάνουμε η αλκοόλη πατάτας, δεν έχει τα αρώματα της οινικής αλκοόλης.
Τελευταία διόρθωση: 19/06/2017 00:06 από Goude.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/06/2017 01:17 #23204 από Christos XM
Christos XM απάντησε στο θέμα: ΟΥΖΟ VS ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Ούζο με ούζο έχει διαφορά, όπως διαφορά έχει και τσίπουρο με τσίπουρο. Κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να υπάρξει οριζόντια διάκριση. Δηλαδή δεν μπορούμε να πούμε ότι το ένα (τσίπουρο ή ούζο) εξ ορισμού είναι καλύτερο από το άλλο.

Και στα δύο καθοριστικός παράγοντας είναι οι συνθήκες παραγωγής. Σε ότι μας αφορά, μιλώντας ως ερασιτέχνες αμπελουργοί/παραγωγοί εφαρμόζοντας τις βασικές αρχές της απόσταξης θεωρώ ότι παράγουμε πεντακάθαρα, κρυστάλλινα αποστάγματα.

Για το δε hangover να έχουμε υπόψη ότι και τα δύο είναι υψηλόβαθμα, άρα υπερβολική κατανάλωση μπορεί να κάνει άσχημο μεθύσι με δυσάρεστες και ενίοτε επικίνδυνες παρενέργειες.

Προσωπικά όταν πίνω ούζο προσέχω αυτό να είναι προιόν απόσταξης (και μάλιστα διπλής) από σταφύλι. Αυτά αναγράφονται στην ετικέτα. Σε καμία περίπτωση δεν πίνω ούζο που η ετικέτα δεν αναφέρει τίποτα όπως δεν πίνω εδώ και καιρό χύμα τσίπουρο που οι ταβερνιάρηδες μου το πασάρουνως δικιάς τους παραγωγής.

Σημ.: λένε ότι το ούζο αποτελεί "υποκατάστατο" του τσίπουρου καθώς οι εισαγόμενες ασθένειες από τον νέο κόσμο (περονόσπορος, φυλλοξήρα) εκεί κάπου στα τέλη του 19ου με αρχές του 20 ου αιώνα δημιούργησαν έλλειψη πρώτης ύλης η οποία ξεπεράστηκε με τη χρήση αλκοόλης γεωργικής προέλευσης μεν, όχι όμως από σταφύλι. Αν υιοθετήσουμε αυτήν την εκδοχή τότε το ούζο αποτέλεσε λύση ανάγκης και μάλλον υποδεέστερο προιόν από το ορίτζιναλ τσίπουρο καθώς ο παραγωγός δεν είχε τον πλήρη έλεγχο παραγωγής του. Σε κάθε περίπτωση να μην ξεχνάμε ότι αποτελεί εθνικό προιον και εθνικό brand.

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, Goude, stelios1, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.231 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ