file Απόσταξη Gin

Περισσότερα
10/12/2016 12:45 #22483 από vive.cuervo
vive.cuervo δημιούργησε το θέμα: Απόσταξη Gin
Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος έχει κανει απόσταξη Gin?

Επίσης ψάχνω βιβλιογραφία σχετικά με την απόσταξη αμύλου για παραγωγή gin, vodka κτλ

Ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/12/2016 18:31 #22531 από vive.cuervo
vive.cuervo απάντησε στο θέμα: Απόσταξη Gin
Κανένας ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/12/2016 19:52 #22532 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Απόσταξη Gin
Δεν εχουν σχεση με τα αμπελια αυτα, το βιβλιο του Τσακίρη.. το τσιπουρακι μας.. γραφει καποια πραγματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/12/2016 22:18 #22535 από Christos XM
Christos XM απάντησε στο θέμα: Απόσταξη Gin
Αναφέρει κάποια πράγματα ο Τσακίρης στο βιβλίο του "Ποτογραφία". Πρόκειται για ποτό από αλκοόλη που προέρχεται από σπόρους. Το κύριο αρωματικό συστατικό είναι η άρκευθος.

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2016 07:32 #22536 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Απόσταξη Gin
Φίλε vive.cuervo, φίλοι καλημέρα.
Η εποχή είναι δύσκολη χρονικά, λόγω περιόδου αποστάξεων, και ο χρόνος λιγοστός,
καλά έκανες και επανήλθες.
Οπως αναφέρει και ο Χρήστος ΧΜ, το βιβλιαράκι του Τσακίρη αναφέρει κάποια πράγματα και σου δίνει και μιά συνταγή βάσης.
Στην αγορά υπάρχουν αρκετά gin σε πολύ καλές τιμές και σε εξαιρετική ποιότητα.
Δύσκολα θα φτάσεις σε αυτά τα επίπεδα.
Από την άλλη μεριά αν θέλεις να δοκιμάσεις για δικούς σου λόγους θα χρειαστείς βασικά 3 πράγματα.
1. Καθαρή αλκοόλη, όσο πιό καθαρή γίνεται, απαλαγμένη από αρώματα και γεύσεις. Κατά παράδοση παράγεται από δημητριακά και πολλαπλές αποστάξεις ή με χρήση αποστακτικής στήλης. Αν δεν μπορείς να την παρασκευάσεις την αγοράζεις έτοιμη από κάποιο φαρμακείο.
2. Την συνταγή για το μίγμα αρωματισμού που θα μπει στην καθαρή αλκοόλη για εκχύλιση πριν την τελική απόσταξη. Η βαση της συνταγής είναι οι ώριμοι καρποί ενός κεδροειδούς κωνοφόρου δένδρου του άρκευθου. Βρίσκεις τους καρπόυς σε όλα τα καταστήματα βοτάνων ή το μαζεύεις μόνος σου. Οι καρποί πρέπει να έχουν μαύρο χρώμα για να είναι ώριμοι, οι καφέ δεν είναι κατάλληλοι. Τα υπόλοιπα συστατικά είναι στη δική σου επιλογή.Ξεκίνα με μια συνταγή βάσης και σιγά σιγά φτιάχνεις την δική σου. Παγκόσμια, για το gin, υπάρχει μία τάση σχηματισμού μικρών αποστακτηρίων με προϊόντα ιδιαίτερης γεύσης μακριά από τα συνηθισμένα, αν είσαι πότης gin καταλαβαίνεις τι σου λέω.
3. Υπομονή, θα χρειαστείς αρκετές προσπάθειες για να φτάσεις σε ένα υψηλού επιπέδου αποτέλεσμα.
Συμβουλή, ξεκίνα με ένα πολύ μικρό πειραματικό απόστακτήρα, κράτα σημειώσεις και δοκίμαζε το προϊόν. Οπωσδήποτε πάρε και την γνώμη γεύση ενός επαγγελματία.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/12/2016 21:51 #22546 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Απόσταξη Gin
Θα βαλεις το κριθαρι αναμεσα σε δυο κουβερτες η κουρελουδες, ετσι θα μπορεις να το υγρανεις ακομα και με κουβα χωρις να σκορπαει εδω κ εκει, φαντασου το παχος της στρωσης του οσο ενα δαχτυλο. Σε λιγες μερες θα φυτρωσει και οταν οι ριζες γινουν 2-3 εκατοστα θα πρεπει να το στεγνωσεις-αποξηρανεις (πρεπει να βρεις εσυ εναν τροπο αναλογο με τις δυνατοτητες σου), μετα θα το τριψεις με τα χερια και θα το κοσκινισεις να φυγουν τα ριζιδια γιατι ειναι κατι αναλογο με τα τσαμπουρα των σταφυλιων και παραγουν ''κακη΄΄ αλκοολη. Στην συνεχεια το αλεθεις, δεν χρειαζεται να γινει και αλευρι κατι σαν συμιγδαλι ας πουμε. Με αυτον τ τροπο φτιαχνεις την βυνη η οποια με περαιτερο διαδικασια προοριζεται για μαγια, η οποια μαγια θα μετατρεψει το αμυλο σε καποιο ειδος σακχαρου. Αλεθεις ταυτοχρονα και αλλο κριθαρι η σιταρι η καλαμποκι. Οι αναλογιες ειναι 1 μερος φυτρας με 9 το πολυ μερη απεξεργαστου δημητριακου (εγω για πιο σιγουρα θα μειωνα την ψαλιδα), ολο αυτο λοιπον το χαρμανι το ριχνεις σε ζεστο νερο 80 βαθμων κελσιου. Αναλογια αλεσματος και ζεστου νερου δεν θυμαμαι αλλα ειναι ευκολο να το βρεις, η να στο πει καποιος αλλος εδω μεσα. Αυτο το μιγμα θα αφρισει θα κανει διαφορα, αλλα στο μεταξυ και μεχρι να κατεβει η θερμοκρασια στους 30 βαθμους θα εχουν δημιουργηθει τα ενζυμα που μετατρεπουν το αμυλο σε σακχαρο, τοτε λοιπον στους 30 βαθμους ριχνεις τις ζυμες σου και αν ολα πανε καλα οι ζυμωσεις θα ειναι δυο ταυτοχρονα..
Την εχω κανει την διαδικασια παλια, εβγαλα καμια 15-20 κιλα ΄΄υποτιθεμενη΄΄ βοτκα που μυριζε τσιπουριλα-καζανιλα. Την αλλη χρονια παρεβηκα τις αναλογιες (εβαλα πιο πολυ σιταρι, η αν θες λιγοτερο νερο ωστε να βγαλω 25 κιλα στην καζανια) και χαλασε και το πεταξα. Δεν ξαναασχοληθηκα, θελει χωρο σοβαρη οργανωση κτλ και λεω οτι θυμαμαι γιατι περασαν χρονια.
Σε μικρο πειραματικο καζανι ομως αν εχεις ορεξη να παιδευτεις ισως τα φερεις βολτα, αλλα θεωρησε οτι κανεις χομπυ και οτι οπως σωστα σου ειπε ο Νίκος θελει πολλες προσπαθειες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/12/2016 20:38 #22549 από vive.cuervo
vive.cuervo απάντησε στο θέμα: Απόσταξη Gin
Στέλιο καλησπέρα και ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες. Έχω κάνει τη διαδικασία για να φτιάξω βύνη όχι με πολυ επιτυχία. σε κάποια φάση το παράτησα και το πέταξα. Αν πάρω έτοιμη βύνη από αυτή που χρησιμοποιούν για τη μπύρα και συνεχίσω από εκεί τη διαδικασία δεν θα έχω ανάλογο αποτέλεσμα. Επίσης σε αυτά που γράφεις αναφέρεις ζύμη εννοείς μαγιά ? Αν ναι στην ποσότητα που περιγράφεις πόσο μαγιά χρειάζεται. Αν όχι πάλι τι εννοείς?

Χίλια ευχαριστώ, όσο για τις προσπάθειες το έχω πάρει απόφαση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/12/2016 21:57 #22550 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Απόσταξη Gin
Οτι ειπα το ειπα για να σε προιδεασω στο πρακτικο μερος της διαδικασιας, το οποιο αν και φαινεται απλο δεν ειναι ευκολο αν δεν εχεις την απαραιτητη οργανωση και εμπειρια. Εμπειρια την οποια δεν απεκτησα διοτι οπως ειπα ασχοληθηκα ''αναλαφρα'' και δεν ειχα χρονο να επιμενω ωστε να εμβαθυνω κτλ. Γ αυτο και πολυ γρηγορα τα παρατησα και δεν θυμαμαι οπως ειπα καποιες αναλογιες. Με ετοιμη βυνη νομιζω οτι φυσικα και θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα.
Ζυμη ναι εννοω μαγια, και του ψωμιου κανει αλλα στην θεση σου θα ελεγα σε καποιον που πουλαει τετοια πραγματα τι θελω να κανω ωστε να μου δωσει κατι πιο καταλληλο. Δεν ξερω περισσοτερα εγω, αν παιδευτεις νοιαστεις κουραστεις κτλ ε δε μπορει κατι θα πετυχεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.240 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ