file Γράπα από cabernet Sauvignon

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok Συντάκτης θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
19/11/2016 20:39 #22420 από gomati_sok
gomati_sok δημιούργησε το θέμα: Γράπα από cabernet Sauvignon
Καλησπέρα στην παρέα,

έχει κανείς άποψη περί γράπας από cabernet Sauvignon???

Καλό Σαββατοκύριακο με αρωματικά αποστάγματα (η καλή παρέα απαραίτητη.....)

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/11/2016 15:59 #22429 από fidas
fidas απάντησε στο θέμα: Γράπα από cabernet Sauvignon
Γραπα ονομαζουν οι Ιταλοι το τσιπουρο τους. Αν αποσταξεις στεμφυλα απο cabernet Sauvignon, τοτε η γραπα που θα παρεις θα ειναι και αυτη που ζητας. Γενικως παντως τα αρωματικα σταφυλια βγαζουν ωραιο και αρωματικο τσιπουρο, πιο πολυ τα λευκα. Τα κοκκινα και συγκεκριμενα το cabernet Sauvignon οχι και τοσο. Μονο μια μικρη αποσταξη(απο 25 λιτρα βγηκαν περιπου 6 λιτρα τσιπουρο) εχω κανει απο cabernet Sauvignon και δεν πηρα κατι ιδιαιτερο. Τσιπουρο απο μοσχατο Αμβουργου ειναι πιο αρωματικο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok Συντάκτης θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
21/11/2016 19:35 #22432 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Γράπα από cabernet Sauvignon
Σ' ευχαριστώ fidas,
έχω υπόψιν μου αυτά που αναφέρεις, αλλά επειδή είδα ότι κυκλοφορούν στο εμπόριο 2-3 μονοποικιλιακά απόστάγματα Cabernet (από σοβαρά αποσταγματοποιεία), θέλω να σχηματίσω άποψη περί των αρωμάτων που βγάζει.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/11/2016 20:32 #22435 από Bio Farmer
Bio Farmer απάντησε στο θέμα: Γράπα από cabernet Sauvignon

gomati_sok έγραψε: Σ' ευχαριστώ fidas,
έχω υπόψιν μου αυτά που αναφέρεις, αλλά επειδή είδα ότι κυκλοφορούν στο εμπόριο 2-3 μονοποικιλιακά απόστάγματα Cabernet (από σοβαρά αποσταγματοποιεία), θέλω να σχηματίσω άποψη περί των αρωμάτων που βγάζει.


Αγαπητοί φίλοι, Σωκράτη καλησπέρα σας,

Η εν λόγο ποικιλία αν την αποστάξεις σε παραδοσιακό αμβυκα, (υπέρ ταχείας ατμοπαραγωγης, 1.5 με 2 ωρες η καζανια) θα πάρεις ένα κάπως ουδέτερο απόσταγμα.

Αν το αποστάξεις σε έναν αμβυκα σε ήπιες θερμοκρασίες (78-82 βαθμούς) που μπορείς να κάνεις reflux, τότε θα πάρεις ένα διαφορετικό απόσταγμα, με κάπως ποιο ιδιαίτερο χαρακτήρα, βαθύτερα και ήπια αρώματα που ανάλογα με το πως και που θα ωριμάσει, θα ολοκληρώσει και τον χαρακτήρα του.

Αυτά που δοκίμασες πιθανόν να απέχουν πολύ από αυτό που θα αποστάξεις για τους ευνόητους λόγους, άσχετα με το πόσο καλό είναι το σταφύλι σου...

Έκανα ανάλογο πείραμα με δικό μου Merlot, από το οποίο πήρα δυο αποστάγματα που ΚΑΜΜΙΑ σχέση δεν είχαν μεταξύ τους.


:)

“The truth was a mirror in the hands of God. It fell, and broke into pieces. Everybody took a piece of it, and they looked at it and thought they had the truth.”
~~*~~Rumi~~*~~
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gomati_sok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.286 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ