file κολαει ο πατος του καζανιου

Περισσότερα
08/12/2016 09:09 #22473 από νικολας
νικολας απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
καλημερα σε ολους τους φιλους..
εχω κανει μετρηση και ειναι κατω απο 1 με μπομομετρο..δεν γνωριζω αλλο τροπο μετρησης η αληθεια μου..
χθες εκανα αποσταξη πατωντας το καζανι πανω στη βαση του υγραεριου και η αναλογια ηταν..
35κιλα υλικο και 25κιλα νερο..
δεν ειχα κανενα κολλημα .
σημερα θα κανω και αλλη μια αποσταξη να δω τι θα γινει μηπως ηταν τυχαιο το χθεσινό..
αν γνωριζει καποιος φιλος ...
παθαινει κατι ο πατος του καζανιου απο τα κολληματα χαλαει κατι??..
η αναλογια νερου υλικου πως σας φαινεται??

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2016 09:24 #22474 από Paisios
Paisios απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
οχι ο πατος δεν θα παθει κατι.για την αναλογια 65% υλικο 35% νερο με βαση το καζανι που εχεις

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2016 22:02 - 08/12/2016 22:03 #22479 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
Από την μέτρηση που αναφέρεις συνάγεται ότι η ζήμωση δεν έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχουν υπόλοιπα ζάχαρα στο σταφυλοπολτό σου.
Ούτε όταν το πυκνόμετρο δείχνει 0 ζάχαρα είναι ολοκληρωμένη η ζήμωση.

Πρακτικά, πρέπει να βλέπουμε το ειδικό βάρος το οποίο πρέπει να είναι κάτω από 1000.
Για ακριβή υπολογισμό του ειδικού βάρους, μετά την ολοκλήρωση της ζήμωσης, υπάρχουν πίνακες αναγωγής.
Βλέποντας δηλαδή τους βαθμούς μπωμέ του σταφυλιού, γνωρίζουμε τον αλκοολικό τίτλο που θα έχει το κρασί μας. Λοιπόν αυτοί οι βαθμοί οινοπνεύματος έχουν συγκεκριμένο ειδικό βάρος.

Παράδειγμα : έστω ότι τα σταφύλια μας έχουν 12 μπωμέ. Γνωρίζουμε ότι η αστιστοιχία σε οινόπνευμα, θα είναι 12.5 βαθμοί αλκοόλ. Αν ανατρέξουμε στο προαναφερόμενο πίνακα, θα δούμε ότι το ειδικό βάρος του οίνου σε αυτούς τους βαθμούς είναι 993.5.

Με τον τρόπο αυτό μπορούμε σε πρακτική βάση να υπολογίσουμε πότε ολοκληρώθηκε η ζήμωση.
Προς αποφυγή παρεξήγησης, επαναλαμβάνω ότι χρόνια κάνω χωρική οινοποίηση με τον τρόπο αυτό και φυσικά οι υπολογισμοί μου δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτούς ενός εργαστηρίου ή ενός οινολόγου.
Πάνω από όλα το μεράκι.:)
Τελευταία διόρθωση: 08/12/2016 22:03 από lyggas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/12/2016 15:12 - 09/12/2016 15:22 #22480 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
Εχει απολυτο δικιο στα παραπανω ο lyggas αλλα εμενα μου φαινεται οτι δεν τα λες ολα οπως ειναι, και ισως του χρονου παλι να ρωτας τα ιδια που ρωτουσες και περσι..
Πχ το μοσχατο, το μερλο κα. και ειδικα το τσαπουρνο εαν εχεις τραβηξει κρασι ειναι επιφοβα στο κολλημα.
Οταν λες οτι απεσταξες τσιπουρα και δεν κολλησαν και αντιθετα κολλησαν τα ''ζουμια'' τοτε κατι αλλο περιεργο συμβαινει. Σαν τι αλλο να συμβαινει? Ας πουμε σαν παραδειγμα οτι δεν ηταν ιδιες οι ποικιλιες, δεν ειναι δυνατον το ιδιο σταφυλι να κολλαει με τα υγρα του και να μην κολλανε τα σκετα του τσιπουρα.. η οτι τα ΄΄ζουμια΄΄ που λες να ειναι οινολασπες.. η οτι τα τσιπουρα δεν ηταν ολα δικα σου αλλα καποιοι ορισμενα να στα εδωσαν, η..η.. η.... ενα σωρο αλλα τετοια <η> μπορει να υπαρχουν. Δεν μας τα λες ολα, στο ειπα και περσι οτι πιθανοτατα εφετος θα ξαναρωτας. Μιλησε καθαρα ωστε να μπορεσουν να σε βοηθησουν.
Τελευταία διόρθωση: 09/12/2016 15:22 από stelios1.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/12/2016 15:20 #22481 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
Εαν υπαρχουν ακομη μπωμε εχει δυο πρακτικους τροπους να το διαπιστωσεις. Ριχνεις στο καπακι του καζανιου κρασι και εχοντας αναμενο χαρτι του βαζεις φωτια, εαν εχει ακομη γλυκητητα η φλογα ειναι πιο πορτοκαλοκοκκινη και αμεσως μετα χαιδευοντας το το χερι σου κολλαει καπως.
Η βραζεις σε μπρικι το κρασι πολυ ωρα (πανω απο δυο) το αφηνεις και κρυωνει καλα και δοκιμαζεις, αν εχει ακομη σακχαρα θα το καταλαβεις στ γευση.
Το θεμα ειναι οτι με τετοια λιγα μπωμε το προβλημα θα ηταν πρωτιστως στο να φουσκωνει και οχι το να κολλαει ο πατος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/12/2016 16:42 #22491 από νικολας
νικολας απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
καλησπερα στους φιλους..
αγαπητε stelios 1 με κατηγορεις οτι κατι κρυβω ..αυτο που δεν ανεφερα ειναι οτι εχω δυο αμπελωνες με λιγα χλμ διαφορα αλλα στην ιδια περιοχη ...
ειναι σχεδον τα ιδια σταφυλια και με μικρή υψομετρικη δαφορα...απο το ενα αμπελωνα πήρα τον μουστο για κρασι οταν τρυγησα χωρις να τα στιψω και κρατησα τα τσαμπουρα για τσιπουρο με λιγο υγρο μεσα..
απο το αλλο αμπελι τα κρατησα ολα για τσιπουρο..δεν μου εδωσε κανεις και τιποτε!!
και ρπειδη δεν εχω δυνατοτητα να μεταφερω σταφυλια πηγαινω το καζανι στο καθε χωραφι και κανω αποσταξη επιτοπου στην αποθηκη που εχω εκει...
τα ειδη του σταφυλιου που εχω ειναι ροδιτης σαβατιανο και ελαχιστα μοσχατα ...
αν σε κούρασα αγαπητε ζητω συγνωμη και δεν κρυβω κατι ηθελημενα..δεν γνωριζω καποια πραγματα αν καποιος εχει την καλοσυνη να μου τα πει τον ευχαριστω εκ των προτερων ..

η ερωτηση μου ειναι η εξης:
κανω αποσταξεις χωρις σιτες στον πατο του καζανιου γιατι οπως εχω προειπει περνουσαν οινολαδπες και κολουσαν στον πατο..
τωρα χωρις σιτες και με αναδευση περιοδικη εως να φτασει 60 βαβμους πετιπου παλι κολαει κατω σε μικροτερο βαθμο ομως..
πιστεθετε οτι μπορει να φταιει κατι??
μηπως χαλασε η ποιοτητα της κατσαρολας??
ευχαριστω πολυ και παλι.!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/12/2016 19:43 #22492 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
Φίλε νικόλας καλησπέρα,
Οπως τα γράφεις όλα καλά καμωμένα.
Σωστά ακολούθησες τις αναφορές για τις λάσπες.
Με τόση προσοχή, και τις θερμοκρασίες που αναφέρεις, δεν θα έπρεπε να σου κολλάει καθόλου.
Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι κατασκευαστικό.
Στα χάλκινα αν ο πάτος έχει μικρό πάχος ξεκινάνε προβλήματα όπως τα δικά σου.
Πιθανά και σε σένα το ίδιο συμβαίνει αν και δεν έχω πείρα από ανοξείδωτα.
Χωρίς να θέλω να είμαι κουραστικός και να επαναλαμβάνομαι ρώτα τον κατασκευαστή σου.
Αν δεν δες να δημοσιεύσεις το συγκεκριμένο, κατανοητό, υπάρχουν και τα π.μ.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/12/2016 20:14 #22493 από νικολας
νικολας απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
φιλε nikos kotsalis καλησπερα..ευχαριστω που ασχοληθηκες με το προβλημα μου..
δεν ξερω αν ειναι αρκετος ο πατος ..
ειναι 6mm
οσο για τον κατασκευαστη δυστυχως εφυγε απο την ζωη και η οικογενεια του εκλεισε το εργαστηριο και μαλον εφυγαν και απο ελλαδα..θα κοιταξω να βρω καποιον αλλον που να ασχολειται ..
επισης δεν κρυβω τιποτε ..
αν ειναι λειψη η ερωτηση μου ειναι απο αγνοια καθαρα και γιατι δεν θελω να κουραζω κανεναν με ισως περιτες πληροφοριες..
και παλι ευχαριστω !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/12/2016 20:16 #22494 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
νικολας θελω να σου ζητησω συγνωμη και θελω και να την δεχθεις, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι νοιωθω να φταιω σε κατι.
Με το τσιγκελι στα βγαζουνε. Πες πχ εξ αρχης οτι.. τετοια σταφυλια, εκανα αυτο κ αυτο κτλ!
Μηπως τα παρα-ανακατευεις και τα λιωνεις?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/12/2016 20:19 #22495 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
Πάρε τηλέφωνο τον Δημήτρη Ελευθεριάδη της Elexalko, 2310684027, είναι κατασκευαστής με πείρα και στα δύο υλικά, χαλκός και inox.
Αν δεν βρεις την λύση και από αυτόν....δεν ξέρω.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.104 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ