file κολαει ο πατος του καζανιου

Περισσότερα
18/12/2015 10:00 #20069 από νικολας
νικολας δημιούργησε το θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
καλημερα σε ολους τους φιλους ...εχω ενα προβλημα δυσκολο για μενα...εχω αγορασει ενα καζανι για τσιπουρο ανοξειδωτο 85 λιτρα εχω αποσταξει μερικες καζανιες και μου κολαει κατω στον πατο με αποτελεσμα μυρωδια καμμενου και ασχημη γευση...σημειωνω οτι εχει μια σιτα απο κατασκευης του.του εχω τοποθετησει αλλες δυο σιτες απο πανω πιο ψιλες ..δεν περναει ουτε κουκουτσι απο τις σιτες ..η δε θερμανση ειναι με γκαζι και οχι πανω απο 90-95 βαθμους....τι μπορει να συμβαινει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/12/2015 10:34 #20070 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
Φίλε νικολας καλημέρα,
στα χάλκινα καζάνια δεν κολούν τα στέμφυλα αλλά οι οινολάσπες.
Με τα ανοξείδωτα δεν έχω πείρα.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/12/2015 18:28 #20071 από νικολας
νικολας απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
καλησπερα φιλε νικο ευχαριστω πολυ.αυτο που καταλαβα ειναι οτι επειδη εχω τρεις σιτες κατω στον πατο ειναι πυκνες αλλα ελαφρες και πιθανον με το βρασιμο ταλαντευονται και περνανε οι λασπες απο κατω απο τις σιτες και ισως κολανε..δυστυχωςτελειωσα την αποσταξη και δεν μπορω να κανω καμμια δοκιμη με βαροςπανω απο τις σιτες

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
19/12/2015 19:54 #20072 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
Νικόλα, όπως και να΄χει οι οινολάσπες θα περάσουν από τις σίτες, καθότι όσο και ''γλυκά'' να γεμίσεις το καζάνι, με τον βρασμό υπάρχει ανάδευση, αραιώνουν με τα υπόλοιπα υγρά και γίνονται πιό λεπτόρευστες, οπότε κοίτα να τις μειώνεις όσο γίνεται.
Αυτό που πιθανόν θα λύση το πρόβλημα είναι ο συνδιασμός των παρακάτω ενεργειών:
1.αύξηση του πάχους του πάτου του καζανιού,ώστε να πλησιάσει το 1,5 χιλ, με συγκόλληση εξωτερικά φύλλου χαλκού και από πάνω φύλλου ινοχ λαμαρίνας(δηλαδή σάντουιτς-αρχή κατασκευής οικιακών σκευών).
2. κατασκευή ''φούστας΄΄ περιμετρικά του καζανιού, ώστε να θερμαίνεις και περιμετρικά, και να έχεις διασπόρά της θερμότητας, και όχι υπερθέρμανση στον πάτο.
3. αύξηση του χρόνου απόσταξης, με μείωση της έντασης θερμότητας.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/12/2015 23:17 #20074 από Christos XM
Christos XM απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
Τι ποικιλίες έβρασες;

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/12/2015 22:09 #20076 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
Αμα δε φταιει το καζανι (δεν εχουμε εμπειρια με ανοξειδωτα) θα σου κολανε προς το τελος της καζανιας.
Το ποτε κολαει δηλαδη ειναι κ αυτο μια ενδειξη. Πες μας. Δεν απαντας σε οτι σε ρωτανε, δεν εχει σχεση με το οτι τελειωσες και δεν μπορεις να κανεις αλλες καζανιες, διοτι του χρονου παλι θα ρωτας. Και επισης θελουμε κ εμεις να καταλαβουμε πραγματα..
Και το τσιπουρο τωρα μυριζει ολο καμμενο? Δεν πηρες χαμπαρι οτι κατι δεν παει καλα ωστε να σταματησεις και να πεταξεις την υπολοιπη καζανια (η εστω να την κρατησεις χωρια)?
Αμα κολλησει θελει σχολαστικο καθαρισμα, εστω και λιγο να μεινει ειναι σπορος-αφορμη για να πιασει κ η επομενη.
Ακουστε μια πρακτικη (πολλοι θα την ξερετε αλλα ας αναφερθει).. Το δοχειο συλλογης τ τσιπουρου πρεπει να χωρα ΟΛΗ την καζανια ωστε να γινεται μια σωστη ''σουμα'' σε γραδα και σε γευση, μεσα σε αυτο εχουμε μικροτερο δοχειο χωρητικοτητας 4-5 λιτρων με.. διαμετρο μεγαλυτερη απο την ακτινα.. του δοχειου συλεκτη του τσιπουρου μας, το οποιο μικροτερο δοχειο παρακολουθουμε και το αδειαζουμε στο μεγαλο. Ετσι λοιπον ειτε ξερασει το καζανι ειτε κολλησει προλαβαινουμε να σωσουμε την καθαρη ποσοτητα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/12/2015 08:35 #20077 από νικολας
νικολας απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
καλημερα σε ολους..κατ αρχην να ευχαριστησω τους φιλους που ασχοληθηκαν με το προβλημα μου..να απαντησω στις ερωτησεις σας.οι πικοιλιες των σταφυλιων ειναι πολλοι ροδιτες μοσχατα και αρκετο σαβατιανο και καποια αλλα μικρες ομως ποσότητες.το καζανι ειναι κατσαρολα ιταλικη με πολυ χοντρο πατο κολημενο εξωτερικα δεν ξερω αν εχει αυτο το σαντουιτς που λεει ο φιλος gomati_sok .οσο για την φουστα γυρω απο το καζανι θα κοιταξω να κατασκευασω κατι .. και ο χρονος αποσταξης ειναι περιπου 3.5 -4 ωρες στους 90-95 βαθμούς ..το κολημα γινεται προς το τελος της καζανιας για να απαντησω στο φιλο stelios 1 ..και το προλαβαινω και δεν μυριζει ολη η καζανια κανω το συστημα αυτο που αναφερεις με τα δυο δοχεια επισης τ αυτο με την μυρωδια το εχω χωριστα.. οσο για τον καθαρισμο ειναι σχολαστικος ωστε να μην υπαρχει κατι που θα γινει αφορμη για την επομενη καζανια ...αλλα το θεμα ειναι το εξης οταν αρχιζει να φερνει μυρωδια εξωηδη ο πατος του εχει κολησει .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/12/2015 11:38 - 21/12/2015 12:23 #20078 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
Φίλε νικολας καλημέρα,
το οτι κολλάει το καζάνι σου στο τέλος σημαίνει ότι χάνοντας υγρό το μίγμα γίνεται πυκνότερο και σε συνδυασμό με την επαφή της φλόγας στον πάτο του καζανιού δημιουργείται το πρόβλημα.
Το θέμα το "έπιασε" σωστά ο Σωκράτης ( Gomatisok)και οι συμβουλές του είναι σωστές.
Από εμένα μια και μοναδική συμβουλή: όταν αποστάζεις βάλε μέσα στο μίγμα προς απόσταξη ένα μικρό κομάτι χαλκοσωλήνας.
Στο θέμα με τις σίτες η γνώμη μου είναι ότι περιτεύουν μιας και οι οινολάσπες που κολλούν πραγματικά θα περάσουν στον πάτο όσες σίτες και να βάλεις.
Το πρόβλημα δεν είναι να κολλήσει το καζάνι, όλα έχουν κολλήσει τουλάχιστον μια φορά, το πρόβλημα είναι να μην το καταλάβεις να μην το καθαρίσεις και να συνεχίσεις την απόσταξη.
Για αυτό λοιπόν θα αναφέρω την πρακτική που ακολουθώ στο θέμα και τα συμπεράσματα δικά σου:
1. Πάντα κοιτάω την ποιότητα του υλικού που μου φέρνουν αναδεύοντας το περιεχόμενο μέχρι κάτω, έτσι αποκτώ μια αποψη για τον κίνδυνο κολλήματος.
2. Ξεκινώ την θέρμανση με ανοικτό το καπάκι και με ένα ξύλο αναδεύω τακτικά το υλικό.
3.Κλέινω το καπάκι του άμβυκα όταν έχει φτάσει σε θερμοκρασία 60 βαθμ. Κελσίου διότι τότε έχουν δημιουργηθεί αναδεύσεις λόγω θερμότητας.
4. Αν το μίγμα είναι επικίνδυνο προσοχή στην φλόγα.
5. Μετά το ξεκαζάνιασμα, ΠΑΝΤΑ ξέπλυμα με άφθονο καθαρό νερό και επισκόπηση του πάτου και στα επικίνδυνα σημεία.
6. Αν έχει κολλήσει καθαρίζεται υστερικά το σημείο μέχρι να φανεί καθαρό μέταλλο.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 21/12/2015 12:23 από Nikos Kotsalis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/12/2015 21:46 #20085 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
Ο χρονος αποσταξης ειναι υπερβολικος για 85 λιτρα, μηπως φταιει τελικα η ''χαμηλη'' φωτια η οποια αφηνει τις λασπες να καθιζανουν? Αν δεν κοχλαζει ΄΄οσο πρεπει΄΄ τοτε ναι, κολαει.
Η μηπως το ανοξειδωτο (θεωρητικα για εμενα ειναι παραλογη η ερωτηση αλλα κανεις δε ξερει..) εχει αλλη συμπεριφορα αγνωστη στις δικες μας χαλκινες κατασκευες?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/12/2015 08:18 #20087 από νικολας
νικολας απάντησε στο θέμα: κολαει ο πατος του καζανιου
Καλημέρα φιλοι..σχετικα με τον χρονο αποσταξης την προηγουμενη περιοδο εκανα την αποσταξη σε περιπου τρεις ωρες και 95 -105 βαθμούς..εκει ειχε κολημα σε μεγαλυτερη εκταση στον πατο και υπεθεσα οτι εφταιγε αυτο
φιλε nikos kotsalis αρχικα να ρωτησω για την χαλκοσωληνα για πιο λογο;
φετος μου επιασε 2 φορες ο πατος απο τις 9 καζανιες συνολικα ..η πρωτη καζανια απο τις δυο ειχα ανοικτο το αμβυκα και αναδευα το υγρο εχοντας συμπληρωσει αρκετο νερο εως οτου αρχισε να βραζει ελαφρα ....εκει κολησε περισοτερο απο την δευτερη φορα...θεωρησα οτι αναδευοντας κουνησα τις σιτες και πηγαν οινολασπες στον πατο και κολησαν..σκεπτομαι φιλοι και θα ηθελα τη γνωμη σας αν δεν τοποθετησω σιτες στον πατο θα κολησει λετε;;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.323 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ