file Πως να κατεβασω το γλυκανισο απο το τσιπουρο?

Περισσότερα
01/11/2015 16:17 - 01/11/2015 16:19 #19811 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Πως να κατεβασω το γλυκανισο απο το τσιπουρο?
Σπύρο καλησπέρα,
είχα την εντύπωση ότι γλυκάνισος, απλός όχι ο αστεροειδής, και μάραθος είναι το ίδιο και το αυτό.
Εχεις απόλυτο δίκιο, Anise (pimpinelle anisum) και μάραθος (foeniculum vulgare) είναι δυο τελείως διαφορετικά φυτά με ομοιότητες στο άρωμά τους.
Διορθώνω την προηγούμενη ανάρτηση.
Χίλια ευχαριστώ για την παρατήρηση.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 01/11/2015 16:19 από Nikos Kotsalis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/11/2015 23:12 #19813 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Πως να κατεβασω το γλυκανισο απο το τσιπουρο?

stelios911 έγραψε: Καλησπερα
100 λιτρα απο το δευτερο καζανι διπλοβραση (σουμα) ποσο γλυκανισο ειναι το στανταρ?
Ειχα 19 βαθμους ποσους βαθμους πρεπει να κανω?
συγνωμη για τισ ερωτησεις που ειναι σχετικα αοριστες ειναι λογο απειριας



Βρε συνενοματε (απογονος της Πυθιας θα εισαι), δεν ειναι θεμα απειριας σου αλλα το.. πως τα λες-γραφεις. Δεν βγαινει πχ συμπερασμα στα οσα λες-ρωτας παραπανω, μονο υποθεσεις στο τι μπορει να εννοεις κανουμε και απανταμε στις υποθεσεις μας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/11/2015 23:19 #19814 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Πως να κατεβασω το γλυκανισο απο το τσιπουρο?
Μεντα οχι,δεν χρησιμοποιησα και ουτε την προτεινα.Γλυκανισος και μαραθος,διαφορετικα φυτα με ομοιοτητα στο σχημα του λουλουδιου,στα ''ουζατα''αρωματα και στο σχημα του σπορου που δυσκολα τους ξεχωριζεις(εχω και απο τα δυο φυτα).

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/11/2015 09:45 - 02/11/2015 09:46 #19816 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: Πως να κατεβασω το γλυκανισο απο το τσιπουρο?
stelios911, για να μην ψάχνεσαι:

1. Το προϊόν της πρώτης απόσταξης (σούμα) βγαίνει περίπου 45% by vol.
Αν 130 λίτρα σούμα τα κάνουμε δεύτερη απόσταξη, ο γλυκάνισος που μπαίνει, ανάλογα με τα γούστα του καθενός είναι περίπου 6 με 9 κιλά (Πολλοί βάζουν και λιγότερο. Εγώ βάζω δέκα).
Συνεπώς αν αποστάξεις 100 κιλά σούμα, βάλε γλυκάνισο από 5 μέχρι 7 κιλά.

2 Για να βγει καλό το τσίπουρό σου, πέταξε κορυφές ίσες με το 1% της προς απόσταξη πρώτης ύλης, δηλ αν αποστάξεις 100 λίτρα σούμας, πέταξε το πρώτο ένα λίτρο της απόσταξης.
Επίσης κόψε της ουρές (σταμάτα την απόσταξη) όταν το απόσταγμα πέσει στους 45% by vol.

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 02/11/2015 09:46 από SPYROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios911

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/11/2015 10:15 #19821 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Πως να κατεβασω το γλυκανισο απο το τσιπουρο?
Η δική μου συνταγή για μετάβραση ( απόσταξη της σούμας από τις πρώτες καζανιές). Σε καζάνι 130 λίτρων:
2.400 γρ. γλυκάνισος Εύβοιας
200 γρ. αστεροειδής
200 γρ. μαραθόσπορος
200 γρ. κορίανδρος
10 γρ. μαστίχη Χίου.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Christos XM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/09/2016 16:46 #21601 από Bio Farmer
Bio Farmer απάντησε στο θέμα: Πως να κατεβασω το γλυκανισο απο το τσιπουρο?
Καλησπέρα,

μια ερώτηση σχετικά με τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Τον καθαρίζουμε; Τον αλέθουμε όπως είναι και τον κονιορτοποιούμε;

Ευχαριστώ.

“The truth was a mirror in the hands of God. It fell, and broke into pieces. Everybody took a piece of it, and they looked at it and thought they had the truth.”
~~*~~Rumi~~*~~

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/09/2016 19:58 #21607 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Πως να κατεβασω το γλυκανισο απο το τσιπουρο?
Φίλε Bio Farmer καλησπέρα,
τον χρησιμοποιείς ως έχει χωρίς άλεση κονιορτοποίηση.
Εκχύλιση τουλάχιστον για 48 ώρες.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Bio Farmer

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/09/2016 20:02 #21608 από Bio Farmer
Bio Farmer απάντησε στο θέμα: Πως να κατεβασω το γλυκανισο απο το τσιπουρο?

Nikos Kotsalis έγραψε: Φίλε Bio Farmer καλησπέρα,
τον χρησιμοποιείς ως έχει χωρίς άλεση κονιορτοποίηση.
Εκχύλιση τουλάχιστον για 48 ώρες.
ΝΚ


Νικο καλησπερα,

48 ωρες σε νερο μεσα;

Καποιος μου ανεφερε για εμβαπτιση σε μικρη ποσοτητα τσιπουρου, το οποιο θα προστεθει ως εχει στην καζανια...

Εχεις ακουσει τιποτε σχετικο;

“The truth was a mirror in the hands of God. It fell, and broke into pieces. Everybody took a piece of it, and they looked at it and thought they had the truth.”
~~*~~Rumi~~*~~
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/09/2016 23:09 - 09/09/2016 23:10 #21611 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Πως να κατεβασω το γλυκανισο απο το τσιπουρο?
Το βάζεις στο τσίπουρο που θα δεύτερο-αποστάξεις.
Να το βάλεις σε νερό και να αποστάξεις το προιόν έχεις δύο προβλήματα.
Το σκέτο νερό δεν μπορέι να διαλύσει τα αρωματικά του γλυκάνισου διότι δεν είναι ένας οργανικός διαλύτης απλά ένας διαλύτης, θα χάσεις τις βαρύτερες αρωματικές ουσίες που διαλύονται σε οργανικούς διαλύτες και όχι σε νερό.
Εχει να κάνει με το ιξώδες της αρωματικής προς διάλυση ουσίας.
Γενικός κανόνας είναι στα αρώματα που εμείς οι οινοποιοί και αποστάκτες θέλουμε ο κατάλληλος διαλύτης να είναι η αλκοόλη.
Δεύτερον στην διαδικασία της απόσταξης το νερό ως μεταφορέας αρωμάτων δεν αποσταζει τόσο εύκολα όπως η αλκοόλη.
Αρα λοιπόν εμβάπτιση και εκκχύλιση σε υδρααλκοολικό περιβάλλον.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 09/09/2016 23:10 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS, stelios1, Bio Farmer

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/09/2016 15:01 #21620 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Πως να κατεβασω το γλυκανισο απο το τσιπουρο?
Στη σούμα της πρώτης απόσταξης ο γλυκάνισος, ο αστεροειδής, ο μαραθόσπορος,ο κορίανδρος και η μαστίχα για εκχύλιση μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι πρώτες για να αρχίσει η μετάβραση. Αυτός ο χρόνος 7-8 ώρες ανάλογα πόσες πρώτες έχεις φτάνει για εκχύλιση των αρωματικών.




αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Bio Farmer

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.292 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ