file φράγκοσυκα__αποσταξη

Περισσότερα
17/11/2020 11:46 #28821 από Ασημάκης
Ασημάκης απάντησε στο θέμα: φράγκοσυκα__ζυμωση
Καλημέρα σας, πρόσφατα αρχίσαμε τα πειράματα για το δικό μας τσίπουρο από φραγκόσυκα.. Μετά την συγκομιδή περίπου 180 κιλά βάλαμε τα φραγκόσυκα σε βαρέλια με μαγιά για να γίνει η ζύμωση.. τα αφήσαμε περίπου 2 μήνες... Μετά από 2 αποστάξεις το προϊόν βγήκε εξαιρετικό.. το κακό ήταν ότι η απόδοση ήταν πολύ κακή, μόλις 9 κιλά μετά από 2 αποστάξεις;; Μήπως ξέρει κάποιος να μας απαντήσει.. αυτή είναι η απόδοση η κάναμε κάτι λάθος στην ζύμωση;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/11/2020 14:56 #28822 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: φράγκοσυκα__ζυμωση
Φίλε Ασημάκης καλησπέρα,
Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, δεν γνωρίζω.
Υπάρχει όμως στην Αμοργό το ποτοποιείο Αμόργιον που έχουν πείρα με απόσταξη φραγκόσυκου.
www.amorgion.gr
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/11/2020 16:05 #28823 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: φράγκοσυκα__ζυμωση
Τα αρχικά μπωμε ποσα ήταν;Η ζυμώση τελείωσε;

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/11/2020 17:30 #28826 από Ασημάκης
Ασημάκης απάντησε στο θέμα: φράγκοσυκα__ζυμωση
Τα μπωμε η αλήθεια είναι ότι δεν τα μετρήσαμε... Το βράσιμο όμως είχε τελειώσει τουλάχιστον μία εβδομάδα..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/11/2020 17:31 #28827 από Ασημάκης
Ασημάκης απάντησε στο θέμα: φράγκοσυκα__ζυμωση
Θα επικοινωνήσω μαζί τούς.. σε ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
17/11/2020 19:59 #28828 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: φράγκοσυκα__ζυμωση
Και να ήθελες να μετρήσεις τα Beaume δεν θα ήταν δυνατό με ένα απλό πυκνόμετρο.
Ο πολτός του φραγκόσυκου δεν έχει την ίδια πυκνότητα με τον σταφυλοπολτό.
Ούτε με διαθλασίμετρο θα ήταν εφικτό που είναι ρυθμισμένο για τα συνήθη στερεά του σταφυλοπολτού.
Μόνο με εργαστηριακές μεθόδους θα ήταν εφικτό.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.054 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ