file ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Περισσότερα
13/03/2014 22:27 #14903 από Christos XM
Christos XM δημιούργησε το θέμα: ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Παιδιά καλησπέρα.
Πρόσφατα περιήλθε στην κατοχή μου ένα 20λιτρο βαρελάκι από ρόμπολο (μου είπαν ότι πρόκειται για είδος πεύκου). Σκέφτομαι να βάλω τσίπουρο. Τ ο ερώτημα είναι τι είδους ξύλο είναι το ρόμπολο και εάν ενδείκνυται για τσίπουρο.

Christos XM

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/03/2014 22:38 #14904 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Χρήστο το ρόμπολο είναι είδος πεύκου που φύεται στην περιοχή της βάλια κάλντα και πέριξ του Μετσόβου.
Είχα και εγώ κάποτε ,το χρησιμοποιούσα για λευκό κρασί ,πιστεύω ότι δεν κάνει για τσίπουρο,
Εάν όμως θέλεις να δοκιμάσεις, άφησε το απόσταγμα λίγες ημέρες και κάνε συχνές δοκιμές.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/03/2014 09:27 #14905 από Christos XM
Christos XM απάντησε στο θέμα: ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Γιώργο, να σου πω την αλήθεια κι εγώ όταν άκουσα για πεύκο το μυαλό μου πήγε σε λευκό κρασί και δη σε ρετσίνα. Επειδή το βαρελάκι είναι σε καλή κατάσταση σκέφτηκα να βάλω τσίπουρο. Διστάζω όμως και είπα να σας ρωτήσω.

Christos XM

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/03/2014 13:19 #14909 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
Φίλοι καλησπέρα,
να προσθέσω ότι αποστάγματα και βαρέλια γενικά πάνε καλά, με προυποθέσεις όμως.
Υπ΄οψην
η διάλυση αρωμάτων και χρώματος είναι πολύ γρήγορη, σχεδόν καθημερινός έλεγχος είναι απαραίτητος.
η εξάντληση του βαρελιού επίσης γρήγορη
χάσιμο αλκοόλης, το μερίδιο των αγγέλων, μεγάλη
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.126 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ