τσικουδιά μπλέ χρώματος
- kritiki_gh
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
θα ήθελα την βοήθεια σας, φέτος παρατηρώ στην απόσταξη ότι η τσικουδιά έχει κάποιο χρώμα μπλε.θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτο οφείλεται στο καζάνι και στον λουλά ή στα στέμφυλα?
Ευχαριστώ
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Goude
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1065
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 514
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1161
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 831
η προέλευση, όπως πολύ σωστά το έθεσες, μπορεί να είναι από το αμπέλι, ραντίσματα με σκευάσματα χαλκού, ή και το καζάνι.
Και τα δύο είναι επιζήμια επιβλαβή επικίνδυνα για την υγεία.
ΠΡΟΣΟΧΗ, πρώτον, στο αμπέλι, το ότι ο χαλκός επιτρέπεται στην βιολογική καλλιέρεγεια δεν σημαίνει όιτι επιτρέπεται σε όποια ποσότητα.,
και δεύτερον στο καζάνι, καθαριότητα καθαριότητα καθαριότητα.
Και πάλι βέβαια δεν είσαι σίγουρος.
Πρόπερσι σε δικό μου τσίπουρο διαυγές καθαρό και προσεγμένο μέτρησα 11,5 mg/lit, τιμή υπερδιπλάσια από το όριο των 5mg/lit που ισχύει.
Λύση, κατά τη γνώμη μου, ανοξείδωτες σερπαντίνες ψύξης στα καζάνια.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- billbar
-
- Αποσυνδεμένος
- Junior Member
-
- Δημοσιεύσεις: 30
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Αν έχεις αντλία με φίλτρα,βάλε φίλτρα για λαμπικάρισμα,πέρνα όλο το τσίπουρο και θα καθαρίσει...
Οταν βγάλεις τα φίλτρα θα δεις το μπλε χρώμα σ΄αυτά...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 797
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 528
Πρόκειται για χημικές ενώσεις του χαλκού, που είναι επιβλαβείς για την υγεία
Το όριο της περιεκτικότητας σε χαλκό στην Ευρώπη είναι:
Για τα αποστάγματα προερχόμενα απο σταφύλι: μέχρι 5 mg/lt, και
Για το κρασί (προέρχεται απο τη γαλαζόπετρα και απο επαφή με χάλκινα εξαρτήματα & μηχ/τα): μέχρι 1 mg/lt (στις ΗΠΑ 0,5 mg/lt).
Το θέμα έχει συζητηθεί μάλλον διεξοδικά και παλαιότερα.
Φρόντισε να αποστάζεις σε πολύ καθαρό καζάνι.
Δές και:
http://ampelourgos.gr/forums/p/1802/7013.aspx#7013
http://ampelourgos.gr/forums/t/1802.aspx?PageIndex=2
http://ampelourgos.gr/forums/t/1802.aspx?PageIndex=3 <a href="http://ampelourgos.gr/forums/t/1802.aspx?PageIndex=3"> http://ampelourgos.gr/forums/t/1802.aspx?PageIndex=4
SPYROS
</a>
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1161
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 831
δεν είναι μόνο το μπλε χρώμα που μας απασχολεί.
Είναι η παρουσία του χαλκού συνολικά και όχι μόνο των ενώσεών του με το χαρακτηριστικό χρώμα (οξείδια).
Παρουσία χαλκού μπορεί να είναι σε άχρωμη μορφή αλλά το ίδιο επικίνδυνη.
Διαβάστε τις προηγούμενες ανακοινώσεις και ενημερωθήτε.
Προσωπική πρακτική πλέον, καζάνι χάλκινο και σερπαντίνα ανοξείδωτη.
Πρώτη χρονιά φέτος, από περιέργεια στο τέλος θα ξαναμετρήσω χαλκό και θα αναφέρω τα αποτελέσματα.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Goude
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1065
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 514
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 797
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 528
Φίλε Goude,
Μην επηρεάζεσαι με ό,τι βλέπεις να γράφεται.
Δεν είναι σπάνιο να μπλέκονται τα βρακιά με τα πουκάμισα, όταν ................. "μαύρη είν΄η νύχτα στα βουνά και στον κάμπο πέφτει χιόνι!!!!!!!!!!!!
SPYROS
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Goude
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1065
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 514
Οι βιοτέχνες - βιομήχανοι αποσταγματοποιοί, έχουν οργανωμένο συνδικαλισμό και χρήμα να διαθέσουν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
Οι παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί και αμπελουργοί παραγωγοί τσίπουρου είναι σχεδόν ανοργάνωτοι.
Οι μεν πρώτοι υποχρεούνται σε μια σειρά από δεσμεύσεις : ανάλυση τσίπουρου κατατεθειμένη στο χημείο, πώληση με παραστατικά, υγειονομικός έλεγχος του αποστακτηρίου, ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, φορολόγηση και ως εισόδηματος του τσίπουρου, φορολόγηση του τσίπουρου (φόρος οινοπνεύματος) περισσότερο από ότι οι παραδοσιακοί, δήλωση ποσοτήτων προς απόσταξη στεμφύλων και παραγόμενου προϊόντος. Αυτά τα θέματα οι βιοτέχνες τα μάχονται και από την πλευρά τους σωστά κάνουν.
Από την άλλη πλευρά οι παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί και οι αμπελουργοί παραγωγοί δεν υποχρεούνται σε καμία ανάλυση τσίπουρου. Κάποια αποστακτήρια παραδοσιακά πληρούν όλους τους όρους της βρωμιάς (θα πέθαινα από το μονοξείδιο σε κπάποιο απ΄αυτά). Εμφανίζονται διάφοροι για απόσταξη που δεν έχουν αμπέλι αλλά φέρνουν βεβαίωση κληματαριάς από την κοινότητα, σταφύλια επιτραπέζια οδηγγούνται σε απόσταξη κ.λ.π. όπως επίσης και για κάποιους αμπελουργούς, η πώληση τσίπουρου αποτελεί εισόδημα στήριξης και τους βοηθά στην επιβίωση τους κι αυτό είναι σωστό
Αυτές οι δύο καταστάσεις συνιστούν διελκυστίνδα, στην οποία μπορεί την κάθε φορά να κερδίζει, ο έχων τις δυνατότητες (χρήμα, πολιτικές γνωριμίες, κ.λ.π.).
Τέλος η νομοθεσία έχει φτιαχτεί υπέρ των οινοποιείων, όπου αναγράφεται ότι οι αμπελουργοί υποχρεούνται να πωλούν τα σταφύλια τους μόνον σε οινοποιεία αλλά δεν αναφέρει αν δεν βρω οινοποιείο που να θέλει τα σταφύλια μου ή δεν συμφωνήσω στην τιμή, τι θα τα κάνω; Επίσης η νομοθεσία αναφέρει ότι οι αμπελουργοί έχουν δικαίωμα να παράγουν μέχρι 1 τόννο κρασί, δηλωμένο στο κράτος και αν θέλουν να πάρουν άδεια για απόσταξη θα πρέπει να οδηγήσουν τα σταφύλια τους σε οινοποιείο για ζύμωση και να πάρουν βεβαίωση για το υπόλοιπο 0,35 της ποσότητας στεμφύλων που θα οδηγηθούν σε απόσταξη. Με δεδομένο ότι έχω δικαίωμα μέσα από αυτή τη διαδικασία να φτιάξω κρασί ή να ζυμώσω σταφύλια, ουσιαστικά με περιορίζει στο να αποστάξω 350 κιλά φλούδια και να πάρω από αυτά μπόλικο ξυλόπνευμα, για να το κάνω τι;
Αυτά υπάρχουν ήδη απλά δεν εφαρμόζονται. Φέτος η διεύθυνση γεωργίας, μου τα υπενθύμισε : Αφού οδήγησες σε απόσταξη τα στέμφυλα σου, άρα έχεις παράγει ήδη κρασί. Που είναι; Το δήλωσες;
Ποιος θα τα λύσει αυτά; ή τα φήνουμε ως έχουν χωρίς ελέγχους;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 797
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 528
Με την παρατήρησή μου δεν αναφέρομαι στο θέμα που θίγεις και που συμφωνώ απόλυτα με τις επισημάνσεις σου. Αναφέρομαι στην ιστοσελίδα που καταχώρισες, αλλά δεν θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος για ευνόητους λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε. Πάντως οι πασίγνωστες διατάξεις προστασίας απο ηλεκτροχημική διάβρωση, έχουν τόση σχέση με την πρασινίλα του τσίπουρου, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο!!!!! Στις θετικές επιστήμες (στη φύση δηλαδή), μαγικά δεν γίνονται. Όλα πρέπει να αποδεικνύονται θεωρητικά (και με μαθηματικά). Ούτε και τα οξέα της προς απόσταξη σταφυλής μπορούμε να τα εξαφανίσουμε για να "αποφύγουμε" την πρασινίλα στο προϊόν!!!!. Έλεος, στο βωμό του να πωλήσουμε για να τα κονομήσουμε, θα ξεχάσουμε κι' αυτά που ξέρουμε.
SPYROS
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- τσικουδιά μπλέ χρώματος