file τσικουδιά μπλέ χρώματος

Περισσότερα
14/11/2013 11:24 #12121 από Christos XM
Christos XM απάντησε στο θέμα: τσικουδιά μπλέ χρώματος
Πάντως όσο περνάει ο καιρός τόσο εδραιώνεται η πεποίθησή μου ότι τα καζάνια των "διήμερων" αποσταγματοποιών λειτουργούν ως υγειονομικές βόμβες. Τα λειτουργούν άνθρωποι μερακλήδες μεν, άσχετοι δε. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το "καζάνι¨αποτελεί μια διάταξη στην οποία επιτελείται μια φυσική διεργασία (η απόσταξη). Θα πρέπει λοιπόν στον μάστορα που το λειτουργεί να του είναι γνωστά οι βασικές αρχές της απόσταξης, οι φυσικοχημικές ιδιότητες του προς απόσταξη υλικού και του αποστάγματος, η συμπεριφορά του σε συνθήκες βρασμού, πιθανοί κίνδυνοι κατά την απόσταξη, διασφάλιση όρων ασφάλειας στο χώρο κλπ. Με λιγα λόγια το ελάχιστο που πρέπει να κάνει το κράτος είναι να καθίσει στα θρανία τους καζανάδες και να τους περάσει από ένα σεμινάριο κατάρτισης με στόχο τη γνώση και όχι απλώς να τους τα πάρει.

Η όλη διαδικασία βρασίματος αυτήν τη στιγμή είναι παντελώς ανεξέλεγκτη. Ο μόνος έλεγχος είναι εάν πληρώθηκε η άδεια στο τελωνείο. Η διάταξη απόσταξης, η πρώτη ύλη, το προϊόν, η εμπορία και κατανάλωσή του είναι ανεξέλεγκτα. Αρχίζω και πιστεύω ότι όλη αυτή η κατάσταση θα πρέπει με κάποιον τρόπο να ελεγχθεί. Δυστυχώς από μεριάς των κυβερνώντων το όλο θέμα θα αφορά διαφυγόντα έσοδα, επιπλέον φόρους κλπ. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να βρεθεί μια ισσοροπία ανάμεσα στη διατήρηση ενός παραδοσιαακού προϊόντος από τη μια και από την άλλη στη διασφάλιση όρων υγιεινής και ασφάλειας των καζανιών και του προϊόντος.

Για τους φίλους που το τσίπουρό τους μπλεδίζει να μην το καταναλώσουν. Θα πρέπει να το επανακατεργαστούν είτε με επιπλέον απόσταξη είτε με τη φίλτρανση που αναφέρθηκε κάνοντας όμως μια ανάλυση πριν και μια ανάλυση μετά.

Φίλε Goude, η επικοινωνία που παρέθεσες ανάμεσα σε τεχνική εταιρεία και οινοποιό αποσταγματοποιό είναι ενδιαφέρουσα μεν, ωστόσο πιστεύω ότι δεν απαντάει στο πρόβλημα. Είναι ένα πράγμα η προστασία του υλικού των σωληνώσεων και γενικά του εξοπλισμού από τη διάβρωση όπου εκεί μπορείς να εφαρμόσεις την καθοδική προστασία, είναι άλλο πράγμα η αποφυγή επικάθισης αλάτων που περιέχει ήδη το υγρό που ρέει εντός των σωληνώσεων (σε αυτή την περίπτωση προσθέτεις στο ρέον υγρό αντικαθαλωτικά) και ένα τρίτο πράγμα είναι η αντίδραση μεταξύ συστατικών του υγρού και του υλικού των σωληνώσεων που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία αλάτων (η περίπτωσή μας). Στην τελευταία περίπτωση έχω την αίσθηση ότι η καθοδική προστασία ελάχιστα μπορεί να προσφέρει. Αυτά βέβαια με κάθε επιφύλαξη.

Christos XM

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/11/2013 14:23 #12132 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: τσικουδιά μπλέ χρώματος
Συμφωνώ και με τους δύο σας.

Όσον αφορά τον χαλκό, στην καλλιέργεια. Είναι ουσιαστικά το μόνο <<φάρμακο>> εναντίον του περονόσπορου στην βιολογική καλλιέργεια. Πέρσι το καλοκαίρι είδα κι ένα άλλο υλικό, του οποίου η τιμή ήταν απαγορευτική. Ίσως λύση να αποτελεί η πρόταση του bioampelourgos,για ψεκασμό με ζεόλιθο - δολομίτη - χαλκού μαζί, ούτως ώστε να μειώσουμε την χρήση χαλκού. Πάντως είναι παραδεκτό ότι ο χαλκός, μπορεί να επιτρέπεται στην βιολογκή γεωργία αλλά με πολλές ενστάσεις., που αφορούν την δράση του σε όλα τα επίπεδα = έδαφος, σταφύλι, κρασί, τσίπουρο, άνθρωπο.
Για τους διήμερους αποσταγματοποιούς, είμαι υπέρ της θέσπισης υγειονομικών όρων και στον χώρο και στα μηχανήματα. Ασε δε που φέτος διανεκτέρευσα στο ρακοκάζανο και τούτος έκλεισε το παράθυρο και θα με σκότωνε με το μονοξείδιο. Κακήν κακώς εξήλθα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/11/2013 17:16 #12133 από martinis
martinis απάντησε στο θέμα: τσικουδιά μπλέ χρώματος
Φίλος αμπελουργός ( και ελαιοκαλλιεργητής) καυχιέται για τα πολύ καλά αποτελέσματα του "ηλεκτροστατικού ψεκασμού" , λιγότερες επεμβάσεις και λιγότερος χαλκός στο φύλλωμα, όμως η εφαρμογή του απαιτεί μια σχετική δαπάνη για αγορά των απαραίτητων μέσων.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/11/2013 19:16 #12136 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: τσικουδιά μπλέ χρώματος
Αναρωτιεμαι ποση ποσοτητα χαλκου εχει πεσει σε ενα αμπελι για να φτασει στο σημειο να περασει στο αποσταγμα.Θυμαμαι παντως τον καζανα να μου λεει μια περιπτωση στην οποια το αποσταγμα εβγαινε μπλε σαν οινοπνευμα.Σχετικα συχνοτερα βγαινει αποσταγμα με χρωμα ''θειαφι''.''Ελα σε λιγες μερες που θα αρχισουν τα θειαφια να δεις τι θα βγαζει'',μου ειπε οταν αποσταζα,γνωριζοντας πολυ καλα ποιος και τι ριχνει στο αμπελι του.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/12/2013 15:04 #12271 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: τσικουδιά μπλέ χρώματος
Μπορείς να τον δεις και να ρωτήσεις σε τι ψεκαστικό έχει βάλει τον μηχανισμό και πόσο κόστισε η όλλη μετατροπή;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/12/2013 21:42 #12279 από martinis
martinis απάντησε στο θέμα: τσικουδιά μπλέ χρώματος
Το σύστημα μπαίνει σε οποιοδήποτε ψεκαστικό. Δουλεύει ως εξής: ένας ηλεκτρικός πίνακας στέλνει τάση σε δύο ηλεκτρώδια ( χαλκωτές ) . Για 10 λεπτά περίπου γίνεται κυκλοφορία του υγρού μέσα στο δοχείο μέχρις ότου ιονισθεί το μίγμα , σύμφωνα με την ένδειξη που απαιτείται. Μετά αρχίζει ο ψεκασμός και τα θετικά φορτισμένα πλέον σταγονίδια έλκονται από το φύλλωμα του φυτού που έχει αρνητικό δυναμικό, χωρίς να πηγαίνει τίποτα χαμένο αλλά καλύπτεται ολη η επιφάνεια ομοιόμορφα. Κόστος αγοράς αν θυμάμαι 1800 ευρώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/12/2013 21:48 #12280 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: τσικουδιά μπλέ χρώματος
Αλλάζεις και τα μπεκ; Τι μπεκ έχει; χαμηλού όγκου; από που το πήρε; AGROHALK ή αλλού;

www.sts.gr/?page_id=11961

www.traktorpool.se/details/Vaextskyddssprutor/AquaCare-AgroHalc-M-Plus/1818257/

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.051 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ