ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ 2013
- kritiki_gh
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
10/11/2013 10:50 #12079
από kritiki_gh
kritiki_gh απάντησε στο θέμα: ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ 2013
Γεια σας,
θα ήθελα την βοήθεια σας, φέτος σε αρκετές καζανιές παρατηρώ ότι η τσικουδιά (από ένα σημείο κ μετά όχι απο την αρχή της καζανιάς) έχει ένα χρώμα προς το γαλάζιο ή και μπλε.Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρουμε τι μπορεί να φταίει το καζάνι ή τα σταφύλια?
Ευχαριστώ
θα ήθελα την βοήθεια σας, φέτος σε αρκετές καζανιές παρατηρώ ότι η τσικουδιά (από ένα σημείο κ μετά όχι απο την αρχή της καζανιάς) έχει ένα χρώμα προς το γαλάζιο ή και μπλε.Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρουμε τι μπορεί να φταίει το καζάνι ή τα σταφύλια?
Ευχαριστώ
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 797
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 528
10/11/2013 14:57 #12081
από SPYROS
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
SPYROS απάντησε στο θέμα: ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ 2013
Αγαπητέ kritiki_gh,
Πρόκειται για χημικές ενώσεις του χαλκού, που είναι επιβλαβείς για την υγεία
Το όριο της περιεκτικότητας σε χαλκό στην Ευρώπη είναι:
Για τα αποστάγματα προερχόμενα απο σταφύλι:
μέχρι 5 mg/lt, και
Για το κρασί (προέρχεται απο τη γαλαζόπετρα και απο
επαφή με χάλκινα εξαρτμήματα & μηχ/τα): μέχρι 1 mg/lt (στις ΗΠΑ 0,5
mg/lt).
Το θέμα έχει συζητηθεί μάλλον διεξοδικά και παλαιότερα.
Φρόντισε να αποστάζεις σε πολύ καθαρό καζάνι.
Δές και:
http://ampelourgos.gr/forums/p/1802/7013.aspx#7013
http://ampelourgos.gr/forums/t/1802.aspx?PageIndex=2
http://ampelourgos.gr/forums/t/1802.aspx?PageIndex=3 <a href="http://ampelourgos.gr/forums/t/1802.aspx?PageIndex=3"> http://ampelourgos.gr/forums/t/1802.aspx?PageIndex=4
SPYROS </a>
Πρόκειται για χημικές ενώσεις του χαλκού, που είναι επιβλαβείς για την υγεία
Το όριο της περιεκτικότητας σε χαλκό στην Ευρώπη είναι:
Για τα αποστάγματα προερχόμενα απο σταφύλι:
μέχρι 5 mg/lt, και
Για το κρασί (προέρχεται απο τη γαλαζόπετρα και απο
επαφή με χάλκινα εξαρτμήματα & μηχ/τα): μέχρι 1 mg/lt (στις ΗΠΑ 0,5
mg/lt).
Το θέμα έχει συζητηθεί μάλλον διεξοδικά και παλαιότερα.
Φρόντισε να αποστάζεις σε πολύ καθαρό καζάνι.
Δές και:
http://ampelourgos.gr/forums/p/1802/7013.aspx#7013
http://ampelourgos.gr/forums/t/1802.aspx?PageIndex=2
http://ampelourgos.gr/forums/t/1802.aspx?PageIndex=3 <a href="http://ampelourgos.gr/forums/t/1802.aspx?PageIndex=3"> http://ampelourgos.gr/forums/t/1802.aspx?PageIndex=4
SPYROS </a>
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ 2013