ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ 2013
- alexandros.k
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1063
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1607
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1161
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 831
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 797
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 528
Προφανώς όμως, για να πάρεις 95 λίτρα σούμα 50%, δεν απέσταξες μόνο στέμφυλα, απέσταξες και κρασί.
Γιατί απο 3Χ145=435 λίτρα καθαρά στέμφυλα, δεν μπορείς να πάρεις σούμα 50% περισσότερη απο 60-62 λίτρα.
SPYROS
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- gomati_sok
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
- Δημοσιεύσεις: 621
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 778
“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1063
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1607
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- giannhs_xer
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
δηλαδή πατήσαμε τα σταφύλια και τα αφήσαμε το μείγμα στο βαρέλι για δύο ημέρες. Ύστερα από δύο ημέρες αφαιρέσαμε από το μείγμα τούς φλοιούς(ρόγες σταφυλιού, τσαμπιά, κουκούτσια κτλπ), όπως γίνεται κανονικά στην παραγωγή του κρασιού. με αποτελεσμα πλέον(λόγο του ότι δεν ξέραμε) να έχουμε ενα μούστο το οποίο βράζει ακόμη, είναι στους 13 βαθμούς και από οξέα είναι εντάξει. Αυτό τώρα μπορεί να γίνει τσίπουρο;;;;
Ευχαριστώ, εκ των προτέρων για την βοήθεια!!
Γιάννης
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1063
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1607
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Christos XM
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 450
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 193
Θα είσαι η χαρά του καζανιέρη. Χωρίς στέμφυλα, άρα χωρίς κίνδυνο να κολλήσουνε τα στέμφυλα στο καζάνι, πιο εύκολο βράσιμο, χωρίς ιδιαίτερο καθάρισμα μετά το βράσιμο. Όλα καλά. Τη διαφορά στη γεύση δεν μπορεί κανείς να την καταλάβει αν και τυπικά (νομικά) ισχύει αυτό που ανάφερε ο Αλέξανδρος. Μιας και λες ότι είσαι άπειρος, να το διπλοβράσεις και στο μετάβρασμα να ξεχωρίσεις κεφαλές (περίπου 1,5 λίτρο στο καζάνι του μεταβράσματος) και ουρές (να κόψεις την απόσταξη στα 18 γράδα).
Christos XM
ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ADAM
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1161
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 831
Απέσταξε γρήγορα.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ 2013