αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
- Xeniteas
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 179
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 153
ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
ΕΜ
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vroutzounis
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- spiros.mammonas
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
Έχω σταφύλι (ροδίτη} εκ ραγισμένο, αλλά έχει βγει αρκετά παχύρρευστο. Πρέπει να το αραιώσω με νερό για να διευκολύνω τη ζύμωση ή απλό ανακάτεμα θα κάνει τη δουλειά?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Bio Farmer
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 230
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 106
spiros.mammonas έγραψε: Καλησπέρα σε όλους
Έχω σταφύλι (ροδίτη} εκ ραγισμένο, αλλά έχει βγει αρκετά παχύρρευστο. Πρέπει να το αραιώσω με νερό για να διευκολύνω τη ζύμωση ή απλό ανακάτεμα θα κάνει τη δουλειά?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Απλο ανακατεμα...
“The truth was a mirror in the hands of God. It fell, and broke into pieces. Everybody took a piece of it, and they looked at it and thought they had the truth.”
~~*~~Rumi~~*~~
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- SPYROS
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 797
- Κάρμα: 10
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 520
1. Τη στιγμή που εκτίμησες ότι είναι παχύρευστο (και τι εννοείς όταν λες ότι είναι παχύρευστο), βρισκότανε προ ζύμωσης ή η ζύμωση είχε αρχίσει?
2. Τι πυκνότητα είχε πριν την έναρξη της ζύμωσης (με πυκνόμετρο εμβαπτίσεως), ή άλλως πόσα ήταν τα Baume?
3. Αν άρχισε η ζύμωση, τι πυκνότητα έχει τώρα?
4. Προς Θεού, μη ρίξεις νερό. Δεν υπάρχει ζύμωση που να σταμάτησε και να μην μπορέσαμε να την ξεκινήσουμε.
Το ανακάτεμα σ΄αυτή τη φάση πάντα κάνει καλό, όπως επισημαίνει και ο φίλος Bio Farmer.
SPYROS
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- spiros.mammonas
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
Η ζύμωση δεν είχε ξεκινήσει και οι βαθμοί baume ήταν 19. Πυκνότητα δεν είχα πάρει. Τώρα έχει ξεκινήσει η ζύμωση και φαίνεται να λύνεται το πρόβλημα.
Θειώδη δεν έχω βάλει ακόμα, αλλά θα βάλω 8 gr σε κάθε 100 κιλά, θα υπάρξει πρόβλημα?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Goude
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1055
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 493
Αν δεν ήταν σταφιδιασμένο, τότε μήπως δεν μετρήθηκε σε μπομέ αλλά σε brix;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 758
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 356
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- spiros.mammonas
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Goude
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1055
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 493
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο