file αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο

Περισσότερα
16/10/2015 14:36 #19688 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο

vroutzounis έγραψε: Μια διορθωση για την οσμη της βαριας σουμας που μολις ξαναμυρισα. Ειναι κοντα στο μπλε οινοπνευμα.

Φίλε Vrutzounis καλησπέρα,
Εννοείς κοντά στην μυρωδιά του μπλε οινοπνεύματος ή και στο χρώμα του.
Με την ευκαιρία να τονίσω σε όλους τους φίλους που ζητούν βοήθεια και γνώμες, περιγράψτε με ακρίβεια αυτά που συμβαίνουν και αυτά που γεύεσθαι ή μυρίζετε και δώστε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία με λεπτομέρειες.
Οι παλαιότεροι στο forum είναι κάτοχοι γνώσεων αλλά όχι μάντεις.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": SPYROS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2015 15:16 - 16/10/2015 15:17 #19691 από vroutzounis
vroutzounis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Οπως προειπα σε προηγουμενη αναρτηση, η σουμα ειναι ακρως διαφανη με κανενα χρωματισμο ή ιχνος λαδιου στην επιφανεια. Σκεφτομενος την διαδικασια αποσταξης, συνειδητοποιησα οτι στην δευτερη αποσταξη (αυτη με τον μουστο με το μεταμπισουλφιτ) εκανα χρηση πλαστικου χωνιου για την συλλογη σε νταμιτζανα ενω στην πρωτη εκανα χρηση ανοξειδωτου δοχειου. Θα μπορουσε να ειναι απο το χωνι και η χρηση ανθρακα θα βοηθουσε στην απομακρυνση της οσμης; Τι πιστευουν οι παλαιοτεροι. Μηπως να την πεταξω να ησυχασω...!
Τελευταία διόρθωση: 16/10/2015 15:17 από vroutzounis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": 12bees

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2015 15:54 - 16/10/2015 15:59 #19692 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Φίλε Vrutzunis καλησπέρα,
είναι εμφανές ότι αυτή η βαριά οσμή έχει να κανει με την ποιότητα των σταφυλιών μιας και τίποτα άλλο δεν τα διαχωρίζει.
Η προσθήκη του μεταμπισουλφίτ δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα, ο φίλος Σωκράτης έχει απόλυτο δίκιο.
Ολες οι άσχημες μυρωδιές θα εξαφανιστούν με την δεύτερη απόσταξη και το μοσχάτο θα δώσει όλο το αρωματικό δυναμικό που έχει.
Ξεκάθαρα όμως το απόσταγμα που προέρχεται από δικά σου σταφύλια θα έχει πάντα καλύτερα χαρακτηριστικά από το προερχόμενο από σταφύλια εμπορίου, οπότε μην τα αναμιγνύεις.
Ο λόγος είναι ευνόητος, άλλο το φορτίο σε φάρμακα και λιπάσματα στο αμπέλι και άλλο το φορτίο σε σταφύλι ανά πρέμνο.
Πρόσεχε επίσης να κόψεις καλά τις ουρές, μην κοιτάς μόνο το γραδόμετρο, κόψε μόλις αρχίζεις να έχεις βαριές μυρωδιές ακόμα και σε μεγαλύτερα γράδα.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 16/10/2015 15:59 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vroutzounis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2015 16:08 #19694 από vroutzounis
vroutzounis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Θα αποσταξω λοιπον ξεχωριστα και τα ξαναλεμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2015 17:49 #19695 από THUKIS
THUKIS απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Να ρωτήσω κάτι γιατί μπερδεύτηκα. Το ΜΤΒ επιτρέπεται στην απόσταξη τσίπουρου και συναφή? Νόμιζα δημιουργεί πρόβλημα στο καζάνι και το χρησιμοποιούμε μονάχα στο κρασί .

Παύλος Έδεσσα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/10/2015 19:01 #19697 από Christos XM
Christos XM απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Όταν το μεταμπισουλφίτ (ΜΤΒ) έχει προστεθεί στο σωστό χρόνο (πριν την έναρξη της ζύμωσης) και στη σωστή δόση (10γρ/100λιτ) τότε δεν υπάρχει θέμα γιατί αυτή η ποσότητα καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης.

Christos XM

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vroutzounis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/10/2015 07:25 #19715 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Καλημερα καλημερα.. Κλειστο το καζανι σημερα για να προλαβω καποιες αλλες δουλειες.
Σκεφτομαι να κανω κατι και θελω γνωμες. Εφετος μου ζητουσαν και διπλοβρασμα γραπας και θα κανω μια καζανια, ποσοι βαθμοι να ειναι?
Επισης και κατι αλλο, αν βαλω μεσα και τις κεφαλες απο 20 καζανια (30 κιλα) και χωρισω τα πρωτα 30 κιλα της μεταβρασης το υπολοιπο θα ειναι ενταξει?
Αυτα τα 30 κιλα θα τα δωσω σε φιλο μελισσοκομο να λιωνει προπολη και να φτιαχνει τα ''ματζουνια'' του, οι δοσεις ειναι μικρες εκει υπαρχει κινδυνος υγειας κτλ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/10/2015 12:08 #19718 από vroutzounis
vroutzounis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Θα ηθελα καποιος που ξερει να μου πει αν το τελικο κοψιμο καρδιες/κεφαλια γινεται αφου κατεβασουμε κοντα στους 40 βαθμους ή δεν χρειαζεται;
Επισης αρκει να γινει με την μυτη ή απαιτειται και γευστικη δοκιμη;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/10/2015 13:09 #19722 από Xeniteas
Xeniteas απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Αν όντως θέλεις ποιότητα, κόψε μόλις χτυπήσει τα 18 γράδα (45% vol.) και αν θέλεις πάρε ξεχωριστά και την ουρά μέχρι τα 14 - 13 γράδα (25% - 18% vol.) και αν σαν μύτη και σαν γεύση, δεν σε χαλάει κάτι, μπορείς αν θέλεις να την προσθέσεις στην επόμενη απόσταξη.

Στην αρχή - στην κεφαλή - κόψε τουλάχιστον το 1.5% του όγκου του αποστάγματος, δηλαδή γύρω στα 2 λίτρα, αν δουλεύεις καζάνι 130 λίτρων.

ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΕΜ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/10/2015 13:21 #19723 από vroutzounis
vroutzounis απάντησε στο θέμα: αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
Ευχαριστω για την απαντηση. Η ερωτηση ειναι, στην κεφαλη αφου πεταξουμε την μεθανολη, για να δουμε που τελειωνουν οι κεφαλες και που αρχιζει η καρδια, δοκιμαζουμε αφου αραιωσουμε ή οπως ειναι 60-70% vol;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ