αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1149
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 796
Φίλε Vrutzounis καλησπέρα,vroutzounis έγραψε: Μια διορθωση για την οσμη της βαριας σουμας που μολις ξαναμυρισα. Ειναι κοντα στο μπλε οινοπνευμα.
Εννοείς κοντά στην μυρωδιά του μπλε οινοπνεύματος ή και στο χρώμα του.
Με την ευκαιρία να τονίσω σε όλους τους φίλους που ζητούν βοήθεια και γνώμες, περιγράψτε με ακρίβεια αυτά που συμβαίνουν και αυτά που γεύεσθαι ή μυρίζετε και δώστε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία με λεπτομέρειες.
Οι παλαιότεροι στο forum είναι κάτοχοι γνώσεων αλλά όχι μάντεις.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vroutzounis
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1149
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 796
είναι εμφανές ότι αυτή η βαριά οσμή έχει να κανει με την ποιότητα των σταφυλιών μιας και τίποτα άλλο δεν τα διαχωρίζει.
Η προσθήκη του μεταμπισουλφίτ δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα, ο φίλος Σωκράτης έχει απόλυτο δίκιο.
Ολες οι άσχημες μυρωδιές θα εξαφανιστούν με την δεύτερη απόσταξη και το μοσχάτο θα δώσει όλο το αρωματικό δυναμικό που έχει.
Ξεκάθαρα όμως το απόσταγμα που προέρχεται από δικά σου σταφύλια θα έχει πάντα καλύτερα χαρακτηριστικά από το προερχόμενο από σταφύλια εμπορίου, οπότε μην τα αναμιγνύεις.
Ο λόγος είναι ευνόητος, άλλο το φορτίο σε φάρμακα και λιπάσματα στο αμπέλι και άλλο το φορτίο σε σταφύλι ανά πρέμνο.
Πρόσεχε επίσης να κόψεις καλά τις ουρές, μην κοιτάς μόνο το γραδόμετρο, κόψε μόλις αρχίζεις να έχεις βαριές μυρωδιές ακόμα και σε μεγαλύτερα γράδα.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vroutzounis
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- THUKIS
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Παύλος Λ.
- Δημοσιεύσεις: 102
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 58
Παύλος Έδεσσα
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Christos XM
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 450
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 193
Christos XM
ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 761
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 363
Σκεφτομαι να κανω κατι και θελω γνωμες. Εφετος μου ζητουσαν και διπλοβρασμα γραπας και θα κανω μια καζανια, ποσοι βαθμοι να ειναι?
Επισης και κατι αλλο, αν βαλω μεσα και τις κεφαλες απο 20 καζανια (30 κιλα) και χωρισω τα πρωτα 30 κιλα της μεταβρασης το υπολοιπο θα ειναι ενταξει?
Αυτα τα 30 κιλα θα τα δωσω σε φιλο μελισσοκομο να λιωνει προπολη και να φτιαχνει τα ''ματζουνια'' του, οι δοσεις ειναι μικρες εκει υπαρχει κινδυνος υγειας κτλ?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vroutzounis
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Επισης αρκει να γινει με την μυτη ή απαιτειται και γευστικη δοκιμη;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Xeniteas
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 179
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 153
Στην αρχή - στην κεφαλή - κόψε τουλάχιστον το 1.5% του όγκου του αποστάγματος, δηλαδή γύρω στα 2 λίτρα, αν δουλεύεις καζάνι 130 λίτρων.
ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
ΕΜ
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vroutzounis
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο