αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1149
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 796
διευκρίνησε σε παρακαλώ τι εννοείς "βαριά μυρωδιά¨.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vroutzounis
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1149
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 796
Στην επιφάνειά της υπάρχει κάτι σαν φιλμ λαδιού;
Ακόμα λες σούμα από καθαρό μούστο και σουμα με μεταμπισουλφίτ, διευκρίνησε σε παρακαλώ.
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vroutzounis
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Οταν λεω σουμα απο καθαρο μουστο εννοω δικο μου μουστο απο μοσχατο χωρις προσθηκη οτιδηποτε και οταν λεω σουμα με μεταμπισουλφιτ εννοω σουμα απο μουστο μοσχατου εμποριου με προσθηκη μεταμπιλσουφιτ.
Να διευκρυνισω οτι οι δυο σουμες ειναι προιοντα διαφορετικων παρτιδων με χρηση του ιδιου καζανιου.
Επιτηδες δεν τις εχω αναμειξει για να δω την διαφορα των δυο μουστων στο ενδιαμεσο σταδιο τις συλλογης σουμας.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1149
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 796
ότι η μια είναι από δικά σου σταφύλια χωρίς μεταμπισουλφίτ,
και η άλλη, αυτή με την βαριά μυρωδιά, είναι από σταφύλια εμπορίου στα οποία έβαλες και μεταμπισουλφίτ. Σωστά;
Επίσης η οινοποίηση έγινε στον ίδιο χρόνο και με την ίδια μέθοδο και για τις δυο παρτίδες, και απέσταξες στο ίδιο καζάνι τηρώντας την ίδια μεθοδολογία;
ΝΚ
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vroutzounis
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vroutzounis
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gomati_sok
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
- Δημοσιεύσεις: 594
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 688
οινοποιώ και αποστάζω στέφυλα με ΜΤΒ, έλα να δοκιμάσεις φέτος γράππα από μοσχάτα αμβούργου, αλεξανδρείας, ασύρτικο και σουλτανίνες, έπαθα πλάκα από τα πρωτογενή αρώματα που βγάζει.
Και η εμπειρία μου λέει, πως ότι μυρωδιές περνάνε στη σούμα, ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ στη μετάβραση, μην τα αναμείξεις.
“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ismael
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 251
- Κάρμα: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 128
vroutzounis έγραψε: Μια διορθωση για την οσμη της βαριας σουμας που μολις ξαναμυρισα. Ειναι κοντα στο μπλε οινοπνευμα.
σαν μπλε οινόπνευμα ή σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι κυρίες για να ξεβάφουν τα νύχια (ασετον);
αν το δεύτερο κόψε πιο πολύ κεφαλή και ουρά
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vroutzounis
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- αναλυτικη διαδικασια αποσταξης σταφυλιών μόνο για τσιπουρο