Παραγωγή τσίπουρου...
- ismael
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 252
- Κάρμα: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
εγώ νομίζω αν του τα πάς σε ανθρώπινη στιγμή και όχι μες τη φούρια (τι λέω τώρα, ε; ) το πιθανότερο είναι να γουστάρει και να του βγει το μεράκι.THUKIS έγραψε: Ενδιαφέρον θέμα όντως . Θέλω να δώ τα μούτρα του καζανά μου αν του πάω ενα καζανι μουρα .....
μη νομίζεις, οι καλοί μαστόροι σε όλες τις δουλειές, ιντριγκάρονται από τα πρωτότυπα προβλήματα και γουστάρουν, και καμαρώνουν όταν το αποτέλεσμα είναι καλό και αναδεικνύει την τέχνη τους.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- THUKIS
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Παύλος Λ.
- Δημοσιεύσεις: 102
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 58
Καταλαβαίνεις την γενική μου σκέψη
Παύλος Έδεσσα
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1133
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1791
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 771
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 376
Πριν λιγα χρονια τα μαζεψα, εβαζα απο κατω δυχτι τιναζα κτλ, αυτο γινοταν καθε 2 μερες. Ελιωναν ωραια με δραπανο, με μπλεντερ θα λιωνουν τα τσαμπια τους και θα μυριζουν χορτο (και με τ δραπανο μυριζαν χορτιλα αλλα μετα απο 1-2 μερες καθως ξεκινησε η ζυμωση εφυγε τελειως).
Απολυτη αποτυχια.. η σχεδον, παντως τσιπουρο δεν εβγαλα.. Αλλα τα αφησα σε μικρα δοχεια μονα τους, αλλα ηταν ανακατεμενα παλια με νεα κτλ, εκανε τοτε κατι πρωιμες ζεστες και ισως να εφταιγε κ αυτο αλλα σε ενα μεγαλουτσικο δοχειο που ζυμωνοταν κανονικα βρηκα ενα ποντικακι μεσα (τα σκεπαζα με ταβλες, δεν τ εδενα κανονικα) και τα πεταξα ολα κ ησυχασα. Ασχοληθηκα βιαστικα χωρις προσοχη ετσι για πλακα αν τα προσεξει κανεις σιγουρα θα βγαλει τσιπουρο, τ δοχεια παντως δεν ξεκινησαν ολα ζυμωση, γ αυτο αν ξανα ασχοληθω θα τα ριχνω ολα στ ιδιο δοχειο.
Τα λεω ολ αυτα για να ξερει κανεις τι να προσεξει, σαν εμπειρια αποτυχιας δηλαδη.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- κωστας χ
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 711
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 641
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1133
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1791
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- lyggas
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 228
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 335
Θεωρώ απαράδεκτη αυτήν την πρακτική, που προέρχεται από προηγούμενους αιώνες, και συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του Αλέξανδρου παραπάνω.
Εδώ προσέχουμε να μην αποσταχτούν ούτε τα κουκούτσια, θα βάλουμε άχυρα; ΄Ελεος πια...και αναφέρομαι ιδιαίτερα σε μερικούς που το παίζουν ειδήμονες ενώ εφαρμόζουν τέτοιες μεθόδους.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- κωστας χ
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 711
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 641
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 771
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 376
Αλλο ειναι να υπαρχουν ξυλωδης ποσοτητες κατα την ζυμωση (τα κοτσανια πχ) και αλλο το να προστεθουν κατα τον βρασμο, καμια σχεση το ενα με το αλλο!
Τα κοτσανια κανουν κακο οταν ζυμωνονται, το ξυλοπνευμα δεν παραγεται με μια απλη θερμικη βραση αλλα κατα την ζυμωση! Σε αυτο που λεω διαφωνει κανεις τεκμηριωμενα?
ξερετε τι.. και τα κρασια με μεγαλη εκχυληση ειναι επικυνδυνα σε αναλογικο βαθμο, πολυ μικροτερο φυσικα απο αυτον του τσιπουρου. Πραγματικα βαριεμαι να γραψω οσα σκεφτομαι, γιατι ειμαι σιγουρος οτι οι πολλοι δεν καταλαβετε ΓΙΑΤΙ τα λεω.
Τα αχυρα παντως στον πατο κτλ ΔΕΝ βοηθανε ουσιαστικα καθολου, δεν θα τα χρησιμοποιουσα ακριβως γ αυτον τ λογο κ οχι γιατι θα πειραξουν το αποσταγμα.
Δεν ειμαι συμφωνος δηλαδη με αυτην τ τακτικη, τ θεωρω αστοχη και χαζη αλλα.. Με πειραζει η προχειροτητα, με πειραζει να ακουω ανθρωπους με ζηλο και μερακι να λειτουργουν σαν αλχημιστες και να εστερνιζονται δογματα προπαγανδας εναντιον των πραγματικων παραγωγων και εν τελει αθελα τους να βοηθαν στην ταφοπλακα ενος ειδους που σταδιακα βιομηχανοποιειται και θα γινει σαν το τυρι ας πουμε.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- lyggas
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 228
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 335
Πάντως με την ευκαιρία, ο Τσέτουρας αναφέρει τα εξής : "Οι βόστρυχοι ( τα κοτσάνια ) δίνουν κατά την απόσταξη επικίνδυνες ουσίες για την υγεία των καταναλωτών, την μεθανόλη και την φουρφουράλη"....δηλαδή προσδιορίζει και το διάστημα : "κατά την απόσταξη" αναφέρει.
Υ.Γ. Βγήκα και of αφού τα προηγούμενα post αφορούν απόσταξη μούρων. Συγγνώμη.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- Παραγωγή τσίπουρου...