Παραγωγή τσίπουρου...
- stratos1966
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Αν σε ενδιαφέρει κάλεσε με στο 6972500437 Στράτος.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- lyggas
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 228
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 335
stelios1 έγραψε: Ενταξει εχει γινει κατανοητο ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ οτι το πρωτο 1% ειναι βλαβερο, βλαβερα ειναι και τα απορακα ομως και τα ξαναριχνουμε μεσα.. Το πρωτορακι ομως αν ξαναμπει μεσα στο καζανι δεν θα ξαναβγει και σχεδον μαλιστα αθροιστικα?
Οι βλαβερες αυτες ουσιες αν τις ριξουμε ξανα στο καζανι θα βγουν πιο συμπηκνωμενες στον ιδιο χρονο-θερμοκρασια στο πρωτο 1% η θα πρεπει να πεταξουμε πλεον το 2% οποτε δεν εχει και νοημα να τις ριξουμε μεσα?
Γιατι κανεις σας δεν ξεκαθαριζει αυτο το απλο ωστε να καταλαβαινει κ ο πλεον ανιδεος τι συμβαινει?
Πραγματικά αυτή είναι μια απορία που έχω και εγώ εδώ και χρόνια, χωρίς να έχω βρει έως τώρα την απάντηση...
Πιθανόν να έχει σχέση με το φαινόμενο της επαναροής, αλλά δεν κατανοώ πως μπορεί να λειτουργήσει στις κεφαλοουρές που αποστάζονται πάλι.
Ο Τσέτουρας στο βιβλίο του "Η ποιότητα στο τσίπουρο" γράφει ότι οι κεφαλουρές επαναποστάζονται, δεν εξηγεί όμως τον χημικό μηχανισμό που μας επιτρέπει να προβούμε στην επαναχρησιμοποίηση των κεφαλοουρών.
Αναφέρει πάντως, ότι όσοι επιθυμούν αναβαθμισμένη ποιότητα μεταβράζουν μόνο την καρδιά της πρώτης απόσταξης.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- NICK-OS
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1133
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1791
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 771
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 376
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- κωστας χ
-
- Εκτός
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 711
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 641
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1133
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1791
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ismael
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 252
- Κάρμα: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136
τα μαύρα μούρα (που πλέον τουλάχιστον εδώ είναι σπάνια στους δημόσιους χώρους γιατί βάφουνε τα πεζοδρόμια) είναι πολύ γλυκύτερα από τα λευκά. Άρα σίγουρα μεγαλύτερο μπωμέ. Επίσης είναι και πιό μαλακά, άρα μικρότερος χρόνος ζύμωσης, μικρότερη πηκτινόλυση, λιγότερη μεθανόλη και λιγότερες αλλοιώσεις.
Όχι τυχαία στην Ευρυτανία χρησιμοποιούνε, απ΄ όσο ξέρω μόνο μαύρα μούρα.
Μικροί τα άσπρα δεν τα καταδεχόμασταν, όπου βρίσκαμε μαύρη μουριά την ταράζαμε.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ismael
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 252
- Κάρμα: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 136


Επίσης τι έβαλε για ζύμωση; τα μάζεψε από το δέντρο ή απο κάτω; Τα διαλέγει (τα πιό γινωμένα πχ) ή όλα μέσα;
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- THUKIS
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Παύλος Λ.
- Δημοσιεύσεις: 102
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 58
Παύλος Έδεσσα
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- Παραγωγή τσίπουρου...