file Παραγωγή τσίπουρου...

Περισσότερα
06/04/2016 10:50 #20555 από stratos1966
stratos1966 απάντησε στο θέμα: Παραγωγή τσίπουρου...
Φίλε, πουλάω μια άδεια για καζανι παραγωγής τσίπουρο, η τιμή της είναι 7.000.
Αν σε ενδιαφέρει κάλεσε με στο 6972500437 Στράτος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/01/2017 01:43 - 01/02/2017 00:12 #22721 από lyggas
lyggas απάντησε στο θέμα: Παραγωγή τσίπουρου...

stelios1 έγραψε: Ενταξει εχει γινει κατανοητο ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ οτι το πρωτο 1% ειναι βλαβερο, βλαβερα ειναι και τα απορακα ομως και τα ξαναριχνουμε μεσα.. Το πρωτορακι ομως αν ξαναμπει μεσα στο καζανι δεν θα ξαναβγει και σχεδον μαλιστα αθροιστικα?
Οι βλαβερες αυτες ουσιες αν τις ριξουμε ξανα στο καζανι θα βγουν πιο συμπηκνωμενες στον ιδιο χρονο-θερμοκρασια στο πρωτο 1% η θα πρεπει να πεταξουμε πλεον το 2% οποτε δεν εχει και νοημα να τις ριξουμε μεσα?
Γιατι κανεις σας δεν ξεκαθαριζει αυτο το απλο ωστε να καταλαβαινει κ ο πλεον ανιδεος τι συμβαινει?


Πραγματικά αυτή είναι μια απορία που έχω και εγώ εδώ και χρόνια, χωρίς να έχω βρει έως τώρα την απάντηση...
Πιθανόν να έχει σχέση με το φαινόμενο της επαναροής, αλλά δεν κατανοώ πως μπορεί να λειτουργήσει στις κεφαλοουρές που αποστάζονται πάλι.

Ο Τσέτουρας στο βιβλίο του "Η ποιότητα στο τσίπουρο" γράφει ότι οι κεφαλουρές επαναποστάζονται, δεν εξηγεί όμως τον χημικό μηχανισμό που μας επιτρέπει να προβούμε στην επαναχρησιμοποίηση των κεφαλοουρών.
Αναφέρει πάντως, ότι όσοι επιθυμούν αναβαθμισμένη ποιότητα μεταβράζουν μόνο την καρδιά της πρώτης απόσταξης.
Τελευταία διόρθωση: 01/02/2017 00:12 από lyggas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": babistheo

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/06/2017 09:22 #23125 από NICK-OS
NICK-OS απάντησε στο θέμα: Παραγωγή τσίπουρου...
Καλημέρα ! Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει πληροφορίες για την απόσταξη από μούρα ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/06/2017 21:09 - 14/06/2017 18:10 #23145 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Παραγωγή τσίπουρου...
Αρμενιος απο το Καραμπαχ μαζεψε μουρα για αποσταξη.Τα πατησε και η ζυμωση αρχισε και συνεχιζετε μια εβδομαδα μετα, με τα μπωμε καπου στο 4.Σημερα μου εφερε φρεσκα για μετρημα,τα μπωμε ειναι στο 12.Στην περιοχη του αποσταζουν μεγαλες ποσοτητες καθως οι μουριες καλλιεργουνται κατα κορον.Λενε οτι ειναι καλο.Θα δειξει η δοκιμη σε λιγες μερες.Στην Αρμενια το πωλουν 3 φορες πανω απο του σταφυλιου και το πινουν ως γιατρικο.Την διαδικασια φανταζομαι την ξερεις,αν οχι τα ξαναλεμε.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Τελευταία διόρθωση: 14/06/2017 18:10 από alexandros.k.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": NICK-OS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/06/2017 22:03 #23147 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Παραγωγή τσίπουρου...
Αλεξανδρε κοκκινα η ασπρα μουρα ειναι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/06/2017 22:09 #23148 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Παραγωγή τσίπουρου...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/06/2017 18:08 #23149 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Παραγωγή τσίπουρου...
Άσπρα Στέλιο.Τα κόκκινα από ότι λένε είναι πιο αδύνατα.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/06/2017 14:45 #23150 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: Παραγωγή τσίπουρου...
αλέξανδρε διαφωνώ.
τα μαύρα μούρα (που πλέον τουλάχιστον εδώ είναι σπάνια στους δημόσιους χώρους γιατί βάφουνε τα πεζοδρόμια) είναι πολύ γλυκύτερα από τα λευκά. Άρα σίγουρα μεγαλύτερο μπωμέ. Επίσης είναι και πιό μαλακά, άρα μικρότερος χρόνος ζύμωσης, μικρότερη πηκτινόλυση, λιγότερη μεθανόλη και λιγότερες αλλοιώσεις.
Όχι τυχαία στην Ευρυτανία χρησιμοποιούνε, απ΄ όσο ξέρω μόνο μαύρα μούρα.
Μικροί τα άσπρα δεν τα καταδεχόμασταν, όπου βρίσκαμε μαύρη μουριά την ταράζαμε.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/06/2017 14:48 - 15/06/2017 14:49 #23151 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: Παραγωγή τσίπουρου...
Αλέξανδρε με ενδιαφέρει και εμένα πολύ το θέμα, κράτα μας ενήμερους. Αν μπορείς ρώτα τον πως τα έλιωσε (μπλεντερ; πάτημα; στύψιμο;τα έβαλε σε νερό άλιωστα;) και τι φροντίδα θέλει κατα τη ζύμωση (θέλει ανακάτεμα; θέλει κάτι άλλο;). Επίσης ρώτα τον αν μπορείς και για τα κοψίματα, διαδικασία απόσταξης κλπ
Επίσης τι έβαλε για ζύμωση; τα μάζεψε από το δέντρο ή απο κάτω; Τα διαλέγει (τα πιό γινωμένα πχ) ή όλα μέσα;
Τελευταία διόρθωση: 15/06/2017 14:49 από ismael.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/06/2017 14:52 #23152 από THUKIS
THUKIS απάντησε στο θέμα: Παραγωγή τσίπουρου...
Ενδιαφέρον θέμα όντως . Θέλω να δώ τα μούτρα του καζανά μου αν του πάω ενα καζανι μουρα .....

Παύλος Έδεσσα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.140 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ