file Αραίωση Τσίπουρου

Περισσότερα
09/12/2014 17:29 #17179 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
αλεξανδρε, αν αναφερεσαι στο δικο μου ποστ, το αντιθετο λεω, οτι καποιος φιλος μου παραλαμβανει περισσοτερα για να μην αραιωσει κ δεν του θολωνει, ενω εγω που κοβω στο 17,18 γραδο μου θολωνει στην αραιωση

alexandros.k έγραψε: Παραλαμβάνετε 30%vol και το πίνετε ;Και αναρωτιέστε για το θόλωμα;Εχει ειπωθεί χιλιάδες φορές,οχι κάτω από 17 γραδα(άλλοι κόβουν πολύ ψηλότερα).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/12/2014 17:56 - 09/12/2014 17:57 #17180 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Δεν ξερω αν αναφερομαστε ολοι στο ιδιο θολωμα (στην ιδια αιτια και στον ιδιο βαθμο) αλλα εγω υποθετω συμφωνα με οσα διαβαζω εδω οτι αυτο το ''πολυ αμυδρο'' της γραπας μου ειναι απο την αραιωση. Αραιωση η οποια ηταν αναγκαστικη στην περιπτωση μου. Το τσιπουρο ηταν διαυγεστατο, αυτο προεκυψε μετα και επειδη το τσιπουρο με γλυκανισο (το οποιο δεν αραιωθηκε) εμεινε διαυγεστατο πιστευω οτι φταιει η αραιωση. Επισης.. δεν νομιζω να καθαρισει με φιλτρα, ουτε και να κασταλαξει με τον καιρο.
Φιλτρα θα παρω για να υπαρχει στο καζανι αμμεσος καθαρισμος σε οποιον πελατη μου τον χρειαστει.. Ειδικα εφετος λογω της δυσκολης χρονιας πολλα τσιπουρα ηταν χλωμα. Οποτε θα δοκιμασω φυσικα αν το ξελαμπικαρουν αυτα..
Του χρονου θα κανονισω να μην χρειαστω αραιωση στην γραπα μου αραιωνοντας τα τσιπουρα στο καζανι και κρατωντας τα απορακα για μεταβραση με γλυκανισο.
Ακομα ενα λαθος εκανα εφετος (μη γνωριζοντας, γραπα εμεις εδω δεν πιναμε, φτιαχναμε παντα 1-2 καζανιες για ποτα κτλ), διαχωρισα κ εβρασα χωρις γλυκανισο μονο ζουμια προσπαθωντας να βγαλω κατι πιο καθαρο και τελικα ολοι εδω λενε για γευση και αρωματα (αυτα τσιπουριλα τα λεω εγω αλλα τςσπα) και τελικα γευση και αρωματα ξερετε τι λεει ο πολυς κοσμος? 18αρα γραπα με τα απορακα ολα μεσα, κατι το οποιο εγω δεν μπορω καν να το πιω! Γευση λενε την καζανιλα και την γαννιλα! Αυτα συμβαινουν εδω σ εμας, που ξαφνικα λογω μοδας? αρχισαν να πινουν γραπα ανθρωποι που δεν εχουν ιδεα περι τσιπουρου κτλ.
Τελευταία διόρθωση: 09/12/2014 17:57 από stelios1.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/12/2014 18:06 #17182 από kitheronas
kitheronas απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Συνέχισα τη συζήτηση σε άλλο θέμα γιατί μου φάνηκε πιο σχετικό και επίσης, γιατί είχε ήδη σημαντικές δημοσιεύσεις από άλλα μέλη του φόρουμ. Για να μεταφερθείτε εκεί πατήστε τον σύνδεσμο .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/12/2014 18:40 #17185 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
30%vol ειχε αναφέρει ο φίλος kitheronas.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/12/2014 19:31 #17186 από kitheronas
kitheronas απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Δεν παραλαμβάνω μέχρι να φτάσει η σούμα στο 30. Παραλαμβάνω μισόλιτρα και τα βάζω στην άκρη. Όταν το τελευταίο μισόλιτρο φτάσει στο 30, τότε σταματάω να το παίρνω.

Είναι πολύ πιθανό να σταματήσει να θολώνει το τσίπουρο κατά την αραίωση αν κόβω νωρίτερα. Αυτό ΟΚ. Είναι κάτι που σκοπεύω να δοκιμάσω και θα δημοσιεύσω τα αποτελέσματα στο άλλο θέμα ("Θολό τσίπουρο") που παραπέμπω στο προηγούμενο post μου.

Αλλά νομίζω ότι το ύφος της διατύπωσης της ερώτησής σου "Παραλαμβάνετε 30%vol και το πίνετε;" δεν αντιστοιχεί στην επικινδυνότητα ή τη φρίκη που θέλεις να της προσδώσεις. Εκτός αν κατάλαβα λάθος το ύφος.

Στο τσίπουρο δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από ότι υπάρχει υπάρχει και στο κρασί από το οποίο προήλθε (με ελάχιστες και ασήμαντες εξαιρέσεις). Η επικινδυνότητα προκύπτει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το γεγονός ότι όλες αυτές οι ουσίες που υπάρχουν στο κρασί και που αποστάζουν, συμπυκνώνονται σε μεγάλο βαθμό. Αλλά οι ουσίες αυτές περιλαμβάνονται κατά κανόνα στην κεφαλή και όχι στην ουρά.

Σχετικά με τη συμπύκνωση: αν πχ 100 κιλά σταφύλι - κρασί, περιέχουν 100mL κάποιας επιβλαβούς ουσίας δηλαδή (0.1mL ανά ποτηράκι κρασί), τότε στο απόσταγμα, θα παραλάβεις τα 100mL αυτής της ουσίας, σε περίπου 15L τσίπουρου. (Άρα 0,65mL ανά ποτηράκι).

Εν πάσει περιπτώσει, εσύ που συνιστάς να κόβεται η παραλαβή;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/12/2014 21:36 #17195 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Αλιμονο αν παραλαμβανες μεχρι να φτασει η σουμα στο 30.Το τελευταιο μισολιτρο παντως το προσθετεις στην σουμα.Οσο για το ''υφος'' μαλλον παρεξηγησες.Εγω δεν μπορω να συστησω το που θα σταματησεις,ειμαι πολυ''μικρος''γι'αυτο.Ακολουθω πιστα τις οδηγιες σχετικων επιστημονων(οινολογων-αποσταγματοποιων),για να λενε αυτοι ''οχι κατω απο 17'' ε, κατι παραπανω θα ξερουν.Παντως πιστευω πως με ψηλοτερο κοψιμο θα εισαι καλυτερα.Υ.Γ.Η συνεχεια στο αλλο θεμα.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kitheronas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/12/2014 09:33 #17199 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
"Στο τσίπουρο δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από ότι υπάρχει υπάρχει και στο κρασί από το οποίο προήλθε (με ελάχιστες και ασήμαντες εξαιρέσεις)."
Φίλε Kitheronas θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και μάλιστα απόλυτα.
Καμμία σχέση το κρασί με το υλικό προς απόσταξη, τελείως διαφορετικοί τρόποι δημιουργίας και διατήρησης.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/12/2014 09:50 - 10/12/2014 09:51 #17200 από kitheronas
kitheronas απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Οι διαφωνίες επιτρέπονται φίλε, ανεξάρτητα από εμένα :)

"Κρασί" από το οποίο προήλθε εννοώ το υλικό από το οποίο προήλθε είτε είναι κρασί, είτε σταφυλοπολτός, με/χωρίς κοτσάνια κλπ. Το είπα κρασί για να μη γράφω όλα αυτά. Έχεις δίκιο ότι είναι άλλο το κρασί και άλλο ο σταφυλοπολτός, το τσίπουρο κλπ κλπ κλπ.

Αυτό που λέω, είναι ότι αν αποστάξεις το υλικό που έχεις στη δεξαμενή ζύμωσης, ΔΕΝ πρόκειται να πάρεις χημικές ουσίες στο απόσταγμα, οι οποίες ΔΕΝ υπήρχαν στη δεξαμενή ζύμωσης "με ελάχιστες και ασήμαντες εξαιρέσεις" όπως επεσήμανα και πριν.

Και αυτό διότι από τη δεξαμενή μέχρι το απόσταγμα ΔΕΝ μεσολαβεί ΤΙΠΟΤΑ εκτός από τον βρασμό. Ναι, κάποιες χημικές αντιδράσεις, που κανονικά δε συμβαίνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί να λαμβάνουν χώρα λόγω αύξησης της θερμοκρασίας, και παράγουν κάποια ΕΛΑΧΙΣΤΑ προϊόντα που δεν υπήρχαν προηγουμένως. Επίσης δημιουργούνται και ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ νέες χημικές μορφές λόγω αντίδρασης με τα υλικά του καζανιού και γενικότερα όλης της διάταξης της απόσταξης.

Αν γνωρίζεις κάτι άλλο, θα με ενδιέφερε να μάθω τι μπορεί να υπάρχει στο τσίπουρο που δεν υπάρχει στον ζυμωμένο μούστο/σταφυλοπολτό.
Τελευταία διόρθωση: 10/12/2014 09:51 από kitheronas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/12/2014 10:34 #17202 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Φίλε Kitheronas καλημέρα,
Τώρα συμφωνούμε απόλυτα. :)
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/12/2014 14:01 #17205 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Παιδια, ο kitheronas λεει πραγματα που ειναι πιο κοντα στην οποια δικη μου λογικη.
Οντως ηθελα πχ να το θεσω αυτο, δηλαδη.. Ολα αυτα τα βλαβερα της κεφαλης και της ουρας του κρασιου δεν ειναι? Ε τοτε αν παρει καποιος την ιδια δοση αλκοολ απο κρασι η απο το αποσταγμα αυτου του ιδιου κρασιου τι αλλαζει?
Το οτι περασε μεσα απο χαλκο? Και αυτο τι σημαινει, οτι χαλκος προσεδωσε ασχημα υλικα στο αγνο μας κρασι, η οτι το κρασι μας ειναι ''υποπτος''?
Το οτι ζεσταθηκε εως 100 βαθμους? Μα καθε μερα και το φαγητο μας περνα απ αυτην την ταλαιπωρια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.108 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ