Αραίωση Τσίπουρου
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 770
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 372
Στην περιοχη μου τσιπουρο εννοουμε αυτο με τον γλυκανισο, εαν τυχαιναν λοιπον τετοιες καταστασεις με θολωματα κτλ λογικα το απεδιδαν στ γλυκανισο, τωρα εγω εξ αναγκης (ζητανε γραπα) μαθαινω νεα πραγματα.
Εγω του χρονου θα κανω αυτο που λεω, νερο μεσα στο καζανι ωστε να ξεκινησει 24 γραδα πχ αντι 25, εμπειρικα θα το κανω αυτο και ειναι πανευκολο.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Paisios
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 93
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 22
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kitheronas
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 19
- Κάρμα: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
stelios1 αυτό σημαίνει έξτρα χρόνος και ενέργεια για να βγει αυτό που λες. Για 30 κιλά αποστάγματος που μιλάω εγώ είναι ΟΚ σαν μάθοδος, αλλά αν πας για πολύ, δε συμφέρει ίσως.
Paisios η αντλία με φίλτρο είναι πολύ ακριβή για έναν ερασιτέχνη που στοχεύει σε οικιακή παραγωγή.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Paisios
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 93
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 22
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kitheronas
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 19
- Κάρμα: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 770
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 372
Paisios έγραψε: stelio μονο ανλια με φιλτρο
Εννοεις οτι αν το φιλτραρω θα καθαρισει?
Σ εςυχαριστω Paisios, ειχα ετσι κ αλλιως στο προγραμμα την αποκτηση φιλτρων. Καλο βραδυ παιδια..
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Paisios
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 93
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 22
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Goude
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1065
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 514
Όχι. Το φιλτράρισμα αφαιρεί μέρος των αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών αλλά δεν τα εξαφανίζει..Παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα και το τσίπουρο γίνεται διαυγέστατο.
Προτείνω αναφανδόν την χρήση φίλτρου οινοποιίας. 1 φτάνει. Και οι βιοτεχνίες τσίπουρου, φιλτράρουν με χαρτόφιλτρα.
Συνήθως και με την πάροδο του χρόνου, τα θολώματα εξαφανίζονται λόγω ιζαματοποίησης. Τις χημικές ουσίες αφήστε της.. Δεν σας χρειάζονται. Το φίλτρο σας καλύπτει.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ismael
-
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
-
- Δημοσιεύσεις: 252
- Κάρμα: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 135
εγώ με το θέμα του φιλτραρίσματος παραιτήθηκα.
Απ' ότι καταλαβαίνω, εκτός αν μπούμε σε λογική βιομηχανικού φιλτραρίσματος (ψυξη σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και φιλτράρισμα λαμπικαρίσματος), η θαμπάδα δε φεύγει με φιλτράρισμα.
Εγώ κατάφερα να έχω σχετικά διαυγες απόσταγμα με φιλτράρισμα μετά από ψύξη στον καταψύκτη, ενός μικρού δείγματος. Προφανώς δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη διαδικασία για όλο μου το τσίπουρο.
Φίλος (βασικά ο πνευματικός μου πατέρας όσον αφορά την απόσταξη) βγάζει τσίπουρο κατευθείαν στο επιθυμητό γράδο (τραβάει μέχρι να του έρθει στους βαθμούς που θέλει) χωρίς αραίωση αλλά η μυρωδιά είναι πολύ βαριά. Έκανε και μια καζανιά όπως "λέμε εμείς" και την αραίωσε, του θόλωσε μεν, αλλά ήταν αρωματικά και γευστικά πολύ ανώτερο από το άλλο (προφανώς έτσι θα ήταν...).
Το κολλάρισμα δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα και μάλλον δεν θα το δοκιμάσω ποτέ, λυπάμαι να χαλάσω κι'άλλο τσίπουρο.
Καταλήγω στο συμπέρασμα οτι ο λόγος που θολώνει το τσίπουρο μόλις κατέβεις κάτω από τους 45 βαθμούς, είναι κάτι που αδυνατώ να ξεπεράσω παρα μόνο με την μέθοδο της υπομονής.
Αποφάσισα να το αφήνω στη λίμπα κανα δυό μήνες και να ξεθολώσει/σταθεροποιηθεί μόνο του. Ο κολλητός μου (που αποσταζουμε παρέα) έτσι έκανε πέρσι και δεν είχε πρόβλημα.
Εγώ ήθελα να καθαρίσω γρήγορα, αλλά αποδεικνύεται -και πάλι- οτι η υπομονή είναι βασικό προαπαιτούμενο για όσους ασχολούνται με τα αποστάγματα.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- alexandros.k
-
- Αποσυνδεμένος
- Administrator
-
- Δημοσιεύσεις: 1063
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1607
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- Αραίωση Τσίπουρου