file Αραίωση Τσίπουρου

Περισσότερα
08/12/2014 23:06 #17168 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Η λυση ειναι να αραιωσουμε το.. προς αποσταξη.. υλικο, ουτως ωστε να εχουμε τον επιθυμητο βαθμο απ ευθειας στην σουμα. Δεν θα χρειαστει ετσι αραιωση και ουτε θα αναγκαστουμε να ''χωσουμε'' και απορακα μεσα.
Στην περιοχη μου τσιπουρο εννοουμε αυτο με τον γλυκανισο, εαν τυχαιναν λοιπον τετοιες καταστασεις με θολωματα κτλ λογικα το απεδιδαν στ γλυκανισο, τωρα εγω εξ αναγκης (ζητανε γραπα) μαθαινω νεα πραγματα.
Εγω του χρονου θα κανω αυτο που λεω, νερο μεσα στο καζανι ωστε να ξεκινησει 24 γραδα πχ αντι 25, εμπειρικα θα το κανω αυτο και ειναι πανευκολο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2014 23:08 #17169 από Paisios
Paisios απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
stelio μονο ανλια με φιλτρο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2014 23:20 #17170 από kitheronas
kitheronas απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Goude, το υπόλειμμα χαρτιού στον πυθμένα είναι σίγουρο, μετά από τη χρήση φίλτρου καφέ; Για τι ποσότητα μιλάμε και τι εμφάνιση έχει;

stelios1 αυτό σημαίνει έξτρα χρόνος και ενέργεια για να βγει αυτό που λες. Για 30 κιλά αποστάγματος που μιλάω εγώ είναι ΟΚ σαν μάθοδος, αλλά αν πας για πολύ, δε συμφέρει ίσως.

Paisios η αντλία με φίλτρο είναι πολύ ακριβή για έναν ερασιτέχνη που στοχεύει σε οικιακή παραγωγή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2014 23:23 #17171 από Paisios
Paisios απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
εχεις δικιο αλλα λυνεις το προβλημα αμεσως

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2014 23:25 #17172 από kitheronas
kitheronas απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Η απώλεια αρώματος που λέμε, είναι πολύ έντονη;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2014 23:37 - 08/12/2014 23:50 #17173 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου

Paisios έγραψε: stelio μονο ανλια με φιλτρο



Εννοεις οτι αν το φιλτραρω θα καθαρισει?


Σ εςυχαριστω Paisios, ειχα ετσι κ αλλιως στο προγραμμα την αποκτηση φιλτρων. Καλο βραδυ παιδια..
Τελευταία διόρθωση: 08/12/2014 23:50 από stelios1.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2014 23:40 #17174 από Paisios
Paisios απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
stelio θα καθαρισει αμεσως.εγω εχω αντλια που παιρνει φιλτρα 40χ40 κα βαζω φιλτρα λαμπικαρισματος
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/12/2014 08:34 #17175 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Η απώλεια αρώματος που λέμε, είναι πολύ έντονη;

Όχι. Το φιλτράρισμα αφαιρεί μέρος των αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών αλλά δεν τα εξαφανίζει..Παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα και το τσίπουρο γίνεται διαυγέστατο.
Προτείνω αναφανδόν την χρήση φίλτρου οινοποιίας. 1 φτάνει. Και οι βιοτεχνίες τσίπουρου, φιλτράρουν με χαρτόφιλτρα.
Συνήθως και με την πάροδο του χρόνου, τα θολώματα εξαφανίζονται λόγω ιζαματοποίησης. Τις χημικές ουσίες αφήστε της.. Δεν σας χρειάζονται. Το φίλτρο σας καλύπτει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/12/2014 09:46 #17176 από ismael
ismael απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
καλημέρα στην ομήγυρη.
εγώ με το θέμα του φιλτραρίσματος παραιτήθηκα.
Απ' ότι καταλαβαίνω, εκτός αν μπούμε σε λογική βιομηχανικού φιλτραρίσματος (ψυξη σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και φιλτράρισμα λαμπικαρίσματος), η θαμπάδα δε φεύγει με φιλτράρισμα.
Εγώ κατάφερα να έχω σχετικά διαυγες απόσταγμα με φιλτράρισμα μετά από ψύξη στον καταψύκτη, ενός μικρού δείγματος. Προφανώς δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη διαδικασία για όλο μου το τσίπουρο.
Φίλος (βασικά ο πνευματικός μου πατέρας όσον αφορά την απόσταξη) βγάζει τσίπουρο κατευθείαν στο επιθυμητό γράδο (τραβάει μέχρι να του έρθει στους βαθμούς που θέλει) χωρίς αραίωση αλλά η μυρωδιά είναι πολύ βαριά. Έκανε και μια καζανιά όπως "λέμε εμείς" και την αραίωσε, του θόλωσε μεν, αλλά ήταν αρωματικά και γευστικά πολύ ανώτερο από το άλλο (προφανώς έτσι θα ήταν...).
Το κολλάρισμα δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα και μάλλον δεν θα το δοκιμάσω ποτέ, λυπάμαι να χαλάσω κι'άλλο τσίπουρο.
Καταλήγω στο συμπέρασμα οτι ο λόγος που θολώνει το τσίπουρο μόλις κατέβεις κάτω από τους 45 βαθμούς, είναι κάτι που αδυνατώ να ξεπεράσω παρα μόνο με την μέθοδο της υπομονής.
Αποφάσισα να το αφήνω στη λίμπα κανα δυό μήνες και να ξεθολώσει/σταθεροποιηθεί μόνο του. Ο κολλητός μου (που αποσταζουμε παρέα) έτσι έκανε πέρσι και δεν είχε πρόβλημα.
Εγώ ήθελα να καθαρίσω γρήγορα, αλλά αποδεικνύεται -και πάλι- οτι η υπομονή είναι βασικό προαπαιτούμενο για όσους ασχολούνται με τα αποστάγματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
09/12/2014 16:54 #17178 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Παραλαμβάνετε 30%vol και το πίνετε ;Και αναρωτιέστε για το θόλωμα;Εχει ειπωθεί χιλιάδες φορές,οχι κάτω από 17 γραδα(άλλοι κόβουν πολύ ψηλότερα).

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ