Αραίωση Τσίπουρου
- alexandros.k
-
- Εκτός
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 900
- Κάρμα: 4
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1250
Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- setoinos
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 799
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 744
αμπελουργού , συμετείχε από την πρώτη συνάντηση του και είναι από τους
πλέον κατηρτισμένους , καθότι έχει κάνει και σπουδές Χημικού Μηχανικού .
Φίλε Χρήστο περιμένω με αγωνία , να πάρω στα χέρια μου το πνευματικό σου
παιδί .
Καλή επιτυχία !
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Nikos Kotsalis
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1149
- Κάρμα: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 796
ΝΚ
Παύλου Μελά 6 64004
Θάσος.
Pura vida!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Paisios
-
- Αποσυνδεμένος
- Premium Member
-
- Δημοσιεύσεις: 93
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 22
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gomati_sok
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
- Δημοσιεύσεις: 592
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 676
“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 758
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 356
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kitheronas
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 19
- Κάρμα: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Πέρσι το έφτιαξα από σταφυλοπολτό (σπασμένα σταφύλια χωρίς κοτσάνια) σαββατιανό-ροδίτη, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ προσθήκη άλλων συστατικών (γλυκάνισο, κρεμμύδια, μπαχαρικά κλπ) και χωρίς μετα-θειώδες (metabisulfite) έκανα διπλή απόσταξη και αραίωσα με νερό βρύσης. Ενώ το άρωμα και η γεύση ήταν άριστα με βάση τα κριτήριά μου παρουσίαζε ένα πολύ ελαφρύ θόλωμα. Απέδωσα το θόλωμα στο νερό βρύσης.
Φέτος έκανα το ίδιο ακριβώς (ΜΟΝΟ από ροδίτη) και έκανα διάφορα πειράματα με τις αραιώσεις.
1. Με νερό βρύσης. Βγήκε ΘΟΛΟ.
2. Με θερμό νερό βρύσης. ΘΟΛΟ.
3. Με εμφιαλωμένο νερό χαμηλής αγωγιμότητας. ΘΟΛΟ.
4. Με απεσταγμένο νερό (από δική μου καζανιά και μετά από πολύ καλό πλύσιμο του άμβυκα). ΘΟΛΟ.
Ούτε η ψύξη, ούτε η θέρμανση έχει αποτέλεσμα στο θόλωμα.
Έκανα φιλτράρισμα με πυκνό ιατρικό βαμβάκι. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Αύριο θα δοκιμάσω φυγοκέντριση στις 8.000 στροφές το λεπτό και θα σας πω αποτελέσματα. Αν ΔΕΝ καθιζάνει το θόλωμα, σημαίνει ότι δεν πρόκειται να κατακάτσει με το χρόνο.
Θα δοκιμάσω επίσης, αυτό που προτείνει ο Ismael, να προσθέσω το τσίπουρο στο νερό και θα σας πω.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stelios1
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 758
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 356
Μια λυση υπαρχει αν ειναι σωστες οι διαπιστωσεις μας, να βγαινει σουμα το τσιπουρο στον επιθυμητο βαθμο ωστε να μην χρειαζεται η αραιωση, εγω αυτο θα κανω του χρονου.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kitheronas
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
- Δημοσιεύσεις: 19
- Κάρμα: 1
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Αν προσθέσω και αυτό το λίτρο μαζί με τα προηγούμενα, το σύνολο δεν είναι λιγότερο από 45 αλκοολικούς βαθμούς. Οπότε καταλαβαίνεις ότι και πάλι είτε θα χρειαστεί αραίωση, είτε θα χρειαστεί να αποστάζω για αρκετό χρόνο ακόμα κακής ποιότητας απόσταγμα μέχρι να φτάσω το σύνολο να πέσει το σύνολο στους 42 βαθμούς.
Κάποια άλλη λύση θα πρέπει να υπάρχει. Από τη γνώση μου σε παρόμοια πράγματα, συγκλίνω κι εγώ στο ότι το θόλωμα πρέπει να οφείλεται σε γαλακτωματοποίηση αιθέριων ελαίων (που υπάρχουν στο σταφύλι) με το νερό όταν αυτό αναδεύεται έντονα. Προσωπικά θα εξακολουθήσω να το ψάχνω.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Goude
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
- Δημοσιεύσεις: 1054
- Κάρμα: 6
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 492
1) Με έως 8 φίλτρα του καφέ (το ένα μέσα στο άλλο - με πολύ αργό ρυθμό).
2) Με φίλτρο οινοποιίας (επίσης αργός ρυθμός).
Το φίλτρο καφέ, αφήνει μετά από 20 μέρες υπολείμματα χαρτιού στον πάτο του μπουκαλιού.
το φίλτρο οινοποιίας δεν αφήνει τίποτα.
Αναμένεται μείωση αρωματικών χαρακτηριστικών.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
ampelourgos.gr
-
Αποστάγματα
- Αραίωση Τσίπουρου