file Αραίωση Τσίπουρου

Περισσότερα
07/12/2014 20:54 #17147 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Εχω στα χερια μου το Ημερολογιο 2015 του Christos XM,στο οποιο αναμεσα σε ολα τα οποια περιλαμβανει και μας αφορουν,εχει και ενα υπερπληρη πινακα για την αραιωση των αποσταγματων μας.Πολυ χρησιμο εργαλειο.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/12/2014 22:16 - 07/12/2014 22:18 #17148 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Αλέξανδρε να θυμίσω ότι , ο Χρήστος είναι από τα παλαιότερα μέλη του
αμπελουργού , συμετείχε από την πρώτη συνάντηση του και είναι από τους
πλέον κατηρτισμένους , καθότι έχει κάνει και σπουδές Χημικού Μηχανικού .
Φίλε Χρήστο περιμένω με αγωνία , να πάρω στα χέρια μου το πνευματικό σου
παιδί .
Καλή επιτυχία !
Τελευταία διόρθωση: 07/12/2014 22:18 από setoinos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/12/2014 22:19 #17149 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Καλησπέρα, Χρήστο αν λαμβάνεις στείλε μου με αντικαταβολή ένα αντίτυπο.
ΝΚ
Παύλου Μελά 6 64004
Θάσος.

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/12/2014 23:29 #17152 από Paisios
Paisios απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
χρηστο και εγω.ΠΑΙΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ.Νικ.Κακκαβα 21. ΜΑΛΕΣΙΝΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.Τ.Κ. 35001

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • gomati_sok
  • Το Άβαταρ του/της gomati_sok
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γοματίου Χαλκιδικής
Περισσότερα
08/12/2014 19:22 #17158 από gomati_sok
gomati_sok απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Χρήστο κράτα ένα και για μένα, θα το παραλάβω μέσω του Αλέξανδρου, εκτός κι αν βρεθούμε μεχρι τις γιορτές σε κανένα κουτούκι της πόλης.

“Ο καπτάν Δημήτρης ένιωσε ένα νταγιάντισμα σοφράνο μεριά,
ο καιρός τραμουντάνα γεμάτη έξι προς εφτά δύναμη ,
η μπαστέκα στο καπόνι έτριξε μακρόσυρτα, το καΐκι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2014 20:26 #17162 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Με αιφνιδιασατε βρε παιδια, κ εγω θελω! Με αντικαταβολη η με οποιον αλλο τροπο γινεται, περιμενω πμ απο καποιον να συνεννοηθω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2014 21:22 #17163 από kitheronas
kitheronas απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Όπως παθαίνουν κι άλλοι, έτσι και το δικό μου τσίπουρο θολώνει με την αραίωση.

Πέρσι το έφτιαξα από σταφυλοπολτό (σπασμένα σταφύλια χωρίς κοτσάνια) σαββατιανό-ροδίτη, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ προσθήκη άλλων συστατικών (γλυκάνισο, κρεμμύδια, μπαχαρικά κλπ) και χωρίς μετα-θειώδες (metabisulfite) έκανα διπλή απόσταξη και αραίωσα με νερό βρύσης. Ενώ το άρωμα και η γεύση ήταν άριστα με βάση τα κριτήριά μου παρουσίαζε ένα πολύ ελαφρύ θόλωμα. Απέδωσα το θόλωμα στο νερό βρύσης.

Φέτος έκανα το ίδιο ακριβώς (ΜΟΝΟ από ροδίτη) και έκανα διάφορα πειράματα με τις αραιώσεις.

1. Με νερό βρύσης. Βγήκε ΘΟΛΟ.
2. Με θερμό νερό βρύσης. ΘΟΛΟ.
3. Με εμφιαλωμένο νερό χαμηλής αγωγιμότητας. ΘΟΛΟ.
4. Με απεσταγμένο νερό (από δική μου καζανιά και μετά από πολύ καλό πλύσιμο του άμβυκα). ΘΟΛΟ.

Ούτε η ψύξη, ούτε η θέρμανση έχει αποτέλεσμα στο θόλωμα.
Έκανα φιλτράρισμα με πυκνό ιατρικό βαμβάκι. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Αύριο θα δοκιμάσω φυγοκέντριση στις 8.000 στροφές το λεπτό και θα σας πω αποτελέσματα. Αν ΔΕΝ καθιζάνει το θόλωμα, σημαίνει ότι δεν πρόκειται να κατακάτσει με το χρόνο.

Θα δοκιμάσω επίσης, αυτό που προτείνει ο Ismael, να προσθέσω το τσίπουρο στο νερό και θα σας πω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2014 21:46 #17164 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Το παρατηρησα περσι κ εγω στην ''γραπα'' μου, ενα πολυ αμυδρο θολωμα (προς λευκο) αλλα σε μεγαλη ποσοτητα (σε μπουκαλι 1-2 κιλων δεν φαινοταν αλλα σε νταμιτζανα φαινοταν) κατεβαζοντας την αφου κρυωσε απο 20 σε 19 γραδα, υπεθεσα οτι καποια στιγμη κουρασμενος εκανα καμια μ.λ.κ.α κ εριξα καποια ποσοτητα με γλυκανισο. Εφετος ξανα τα ιδια (τωρα με αυτα που διαβαζω, κ με αλλες αναφορες εδω μεσα παιδια καταλαβαινω), το χωρις γλυκανισο σε μεγαλη ποσοτητα (500 λιτρα) εχει μια χλωμαδα ενω το αλλο με γλυκανισο σε ιδια δεξαμενη ειναι διαυγεστατο! Ιδια σταφυλια κτλ και ομως συμβαινει το αντιθετο απο αυτο που θα ισχυριζομουν μεχρι χθες! Η μονη διαφορα ειναι οτι κατεβασα την γραπα με νερο ενω το αλλο εμεινε οπως ηταν.
Μια λυση υπαρχει αν ειναι σωστες οι διαπιστωσεις μας, να βγαινει σουμα το τσιπουρο στον επιθυμητο βαθμο ωστε να μην χρειαζεται η αραιωση, εγω αυτο θα κανω του χρονου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2014 22:03 #17165 από kitheronas
kitheronas απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Δεν ξέρω αν είναι αυτό λύση. Εγώ, για να έχω λίγο καλύτερη εποπτεία της απόσταξης, μαζεύω λίτρο λίτρο (σε ένα κομμένο μπουκάλι του 1,5 λίτρου) με το αλκοολόμετρο μέσα, για να βλέπω την πτώση του βαθμού. Ήδη, όταν αρχίσω να παραλαμβάνω 30 αλκοολικούς (στο τελευταίο λίτρο) έχει αρχίσει να μυρίζει άσχημα και να θολώνει το απόσταγμα.

Αν προσθέσω και αυτό το λίτρο μαζί με τα προηγούμενα, το σύνολο δεν είναι λιγότερο από 45 αλκοολικούς βαθμούς. Οπότε καταλαβαίνεις ότι και πάλι είτε θα χρειαστεί αραίωση, είτε θα χρειαστεί να αποστάζω για αρκετό χρόνο ακόμα κακής ποιότητας απόσταγμα μέχρι να φτάσω το σύνολο να πέσει το σύνολο στους 42 βαθμούς.

Κάποια άλλη λύση θα πρέπει να υπάρχει. Από τη γνώση μου σε παρόμοια πράγματα, συγκλίνω κι εγώ στο ότι το θόλωμα πρέπει να οφείλεται σε γαλακτωματοποίηση αιθέριων ελαίων (που υπάρχουν στο σταφύλι) με το νερό όταν αυτό αναδεύεται έντονα. Προσωπικά θα εξακολουθήσω να το ψάχνω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/12/2014 22:50 #17166 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Αραίωση Τσίπουρου
Εξ εμπειρίας : καθάρισα θολό τσίπουρο και σκέτο και με γλυκάνισο,
1) Με έως 8 φίλτρα του καφέ (το ένα μέσα στο άλλο - με πολύ αργό ρυθμό).
2) Με φίλτρο οινοποιίας (επίσης αργός ρυθμός).

Το φίλτρο καφέ, αφήνει μετά από 20 μέρες υπολείμματα χαρτιού στον πάτο του μπουκαλιού.
το φίλτρο οινοποιίας δεν αφήνει τίποτα.

Αναμένεται μείωση αρωματικών χαρακτηριστικών.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.053 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ