file Μεζές του Μπεκρή

Περισσότερα
05/03/2008 15:43 #54 από VAGAIOS
VAGAIOS δημιούργησε το θέμα: Μεζές του Μπεκρή
Υλικά

2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση από το μπούτι)
2 κιλά μαύρο κρασί μπρούσκο
3 κρεμμύδια
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
5 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια
1/2 κούπα βούτυρο
Κόκκους πιπεριού
Κανέλα
Ρίγανη
Μπαχάρι
Θυμάρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι

Παρασκευή
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, ρίχνουμε ένα κρεμμύδι και το κρέας και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσει. Με το νερό αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε συνοδευτικό ρύζι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το κρέας.
Όταν τσιγαριστεί και το κρέας προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τα ντοματάκια, το κρασί, το αλεύρι και βράζουμε το φαγητό για 1 1/2 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο κρασί αντί για νερό μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

"Vagaios ampelourgos"

"Οίνος και παίδες αληθείς...".

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/02/2013 20:17 #9218 από htsopelas
htsopelas απάντησε στο θέμα: Μεζές του Μπεκρή
ένας απο τους αγαπημένους μεζέδες τον τιμάμε ιδιαιτέρως


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15/02/2013 11:29 #9225 από kastwr
kastwr απάντησε στο θέμα: Μεζές του Μπεκρή
Στα 2 κιλα κρεας αφαιρεστε μισο κιλο και προσθεστε χοιρινη σπαλα η αρνι η και τα 2.τολμιστε!
Επισης το βουτυρο να ειναι φρεσκο...[:)]

ΚΑΣΤΩΡ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.141 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ