file Συνταγές

Περισσότερα
03/03/2008 17:03 #34 από admin
admin δημιούργησε το θέμα: Συνταγές
Συνταγές Μαγειρικής για να συνοδεύουμε το κρασάκι μας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/03/2008 12:44 #40 από VAGAIOS
VAGAIOS απάντησε στο θέμα: Συνταγές
4} Μερίδες:Μπεκάτσες με κρασί {
<div align="center"> </div> <!-- -->
Wine
Pairing:


Se΅BB Chauvignon Blanc
<!--Cooking
Time:
45'


Preperation
Time:
25'
-->
<div align="justify"> Σερβίρουμε τις μπεκάτσες σε πιατέλα, γαρνίρουμε με ψωμάκια κομμένα μπουκιές και τηγανισμένα σε βούτυρο και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα.Προσθέτουμε τότε το κρασί και, όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα με τις μπεκάτσες. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και τις βράζουμε μισή ώρα περίπου. Παίρνουμε κατόπιν τα συκωτάκια των πουλιών, τα ψιλοκόβουμε και τα καβουρδίζουμε στο τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά. Τη ρίχνουμε κατόπιν στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγα λεπτά ακόμα. Προετοιμάζουμε τις μπεκάτσες, τις αλατοπιπερώνουμε και μπήγουμε το ράμφος τους ανάμεσα στα δυο πόδια (για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση). Βάζουμε στο τηγάνι το μισό βούτυρο να κάψει και τηγανίζουμε τις μπεκάτσες. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Στο βούτυρο του τηγανιού προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαρίζουμε. Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ξανθύνει. </div>
<div align="justify"> </div>
Οδηγίες:
4 μπεκάτσες 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο2 κρεμμύδια1 κουταλιά σούπας αλεύρι1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί4-5 ώριμες ντομάτεςαλάτι & πιπέρι3-4 φέτες ψωμίβούτυρο για το τηγάνισμα του ψωμιού<div align="center"></div>
Συστατικά:

"Vagaios ampelourgos"

"Οίνος και παίδες αληθείς...".

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/03/2008 12:53 #41 από VAGAIOS
VAGAIOS απάντησε στο θέμα: Συνταγές
Οι σαρδελίτσες Συστατικά: 400 γρ. ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες1 φλιτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες από το κεφάλι και τα εντόσθια Για τη ντοματένια:λίγο αλάτιχυμός από 1 λεμόνι2 κουταλάκια ρίγανη1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες από το κεφάλι και τα εντόσθια Για το ριγανάτο:
Οδηγίες:
μετά φάτε τες μαζί. Το αμπελόφυλλο υποκαθιστά το λεμόνι.ένα αμπελόφυλλοΈνα από τα πιο εξαιρετικά μαγειρέματά τους είναι σχάρας και αν είστε πολύ μερακλήδες τυλίχτε τις σ' Αν όμως δεν έχετε φουφού ή οργανωμένο B.B.Q. φτιάχτε τις στο φούρνο με δύο διαφορετικούςΕίτε ριγανάτες ή με ντοματούλα. Τη μια φορά με λίγη ρίγανη, λάδι και λεμόνι και φυσικά λίγο αλατάκι, την άλλη φορά με ψιλοκομμένη ντοματούλα, μαϊντανό και ελαιόλαδο.όλα είναι έτοιμα. μισή ωρίτσα σε φούρνο στους 180 C και Ψήσιμο * Οι σαρδέλες με μια ελαφριά ρετσίνα ή με ένα «μαλακής οξύτητας» λευκό, σας οδηγούν στο απόγειο της παραδοσιακής απόλαυσης.


"Vagaios ampelourgos"

"Οίνος και παίδες αληθείς...".

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/03/2008 13:31 #53 από ampelourgos
ampelourgos απάντησε στο θέμα: Χοιρινό με κόκκινη σάλτσα μουστάρδας
Συστατικά:

500 γρ Χοιρινό

4 κτσ Μουστάρδα

300 γρ Τομάτα φρέσκια

2 κτσ Τομάτα πελτέ

1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια. Τηγανίζουμε το χοιρινό με το ελαιόλαδο έως να ροδίσει. Τρίβουμε την τομάτα σε τρίφτη και προσθέτουμε τον πελτέ. Βάζουμε την σάλτσα στο τηγάνι, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγη ζάχαρη για να σπάσει το ξινό της τομάτας και την βράζουμε έως ότου φύγουν τα πολλά υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε με αρκετό φρέσκο ψωμί και ένα ζωηρό κόκκινο κρασί ή ένα δροσερό ροζέ.



...καλά κρασιά...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/03/2008 20:00 #56 από dimitris1964
dimitris1964 απάντησε στο θέμα: Συνταγες

Πολυ κρέας επεσε ρε παιδια. Και καμια συνταγη με νηστησιμα καθωτι οδεύουμε προς σαρακοστη...[:)][:)][:)]

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/03/2008 08:56 #57 από VAGAIOS
VAGAIOS απάντησε στο θέμα: Συνταγες

Χταπόδι Σαρακοστιανό
Υλικά

1 χταπόδι 800 gr. τουλάχιστον αλάτι 200 gr. κρεμμύδια 300 gr. ώριμες ντομάτες 60 gr. φύλλα μάραθου ή και άνηθο 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ 4 κουταλιές σούπας λάδι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής:

Πλένετε το χταπόδι. Εάν δεν έχει καθαριστεί, κόβετε το κεφάλι ανάμεσα στο θύλακα και τα πλοκάμια και το πετάτε.

Βγάζετε το δέρμα από το θύλακα και το πετάτε.

Αναποδογυρίζετε το θύλακα, βγάζετε τα έντερα και το σάκο με το μελάνι. Το πλένετε καλά μέσα και έξω. Πιέζετε και βγάζετε το δόντι στη βάση των πλοκαμιών.

Πιέζετε και βγάζετε το δόντι στη βάση των πλοκαμιών.

Ζεσταίνετε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, πάνω από μέτρια φωτιά. Βάζετε τα πλοκάμια χταποδιού και το θύλακα στο τηγάνι. Το ραντίζετε με λίγο αλάτι και το βράζετε με το δικό του νερό για 15 λεπτά, γυρίζοντάς το μια φορά. Καθαρίζετε και κόβετε στη μέση τα κρεμμύδια, μετά τα κόβετε κατά μήκος σε φέτες. Πλένετε τον άνηθο ή τον μαϊντανό, τον στραγγίζετε και τον κόβετε σε κομμάτια. Διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε ½ φλιτζάνι νερό. Βγάζετε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το ξεπλένετε κάτω από ελαφρά ζεστό νερό και το στραγγίζετε. Κόβετε τα πλοκάμια από το θύλακα σε μέγεθος μπουκιάς. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτετε το χταπόδι και το σοτάρετε ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα.

Ρίχνετε τον ντοματοπελτέ, το κρασί, λίγο αλάτι και πιπέρι, και τα βάζετε να πάρουν βράση. Τοποθετείτε τις ντομάτες και το μάραθο στην επιφάνεια, κουνάτε λίγο την κατσαρόλα και τα σκεπάζετε. Τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.

Το σερβίρετε ζεστό με φρέσκο, ξεροψημένο ψωμί.

Καλή όρεξη και Καλή Σαρακοστή.

"Vagaios ampelourgos"

"Οίνος και παίδες αληθείς...".

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/03/2008 11:31 #58 από ampelourgos
ampelourgos απάντησε στο θέμα: Καραβίδες στο καΐκι
Επειδή χατίρια δεν χαλάμε...

Καραβίδες στο καΐκι
Συστατικά:
10 καραβίδες

1 ποτήρι του κρασιού, ελαιόλαδο

Χυμός από 1 με 2 λεμόνια

Αλάτι

Πιπέρι
Εκτέλεση: Πλένουμε και καθαρίζουμε τις καραβίδες. Τους ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τις καραβίδες. Όταν αρχίσουν να «φωνάζουν» τις αναποδογυρίζουμε. Στην επόμενη «φωνή» ρίχνουμε το λάδι και τις ψήνουμε για λίγο και από τις δύο πλευρές για 3-5 λεπτά. Στο τέλος τις σβήνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια. Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε με φρέσκο Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο και όπως πάντα φρέσκο ξεροψημένο ψωμί!



...καλά κρασιά...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": SPYROS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
26/02/2014 14:39 #14817 από Βασίλης-Τ
Βασίλης-Τ απάντησε στο θέμα: Συνταγή "Moσχάρι στη γάστρα"
Υλικά
1 1/2 κ. μοσχάρι σπάλα ή ελιά ή χτένι
Ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί
1 ξερό φύλλο δάφνης ή 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο ή ένα κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά: 3 καρότα, 3 κρεμμύδια, 3 ντομάτες, 5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, 5 πατάτες, 1/2 κ.γ. μπούκοβο ή 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, 1 ποτήρι λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Πλένουμε το κρέας, το βάζουμε στη γάστρα ,το αλατοπιπερώνουμε καλά από όλες τις μεριές και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρασί και τη δάφνη ή το δεντρολίβανο ή το θυμάρι. Κλείνουμε τη γάστρα τη βάζουμε στο φούρνο και ύστερα από μισή ώρα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 130ο C και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί 3 ½ ώρες περίπου μέχρι να μελώσει (στις 2 ώρες, ανοίγουμε τη γάστρα, ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό).

Σημ. Μπορούμε αν θέλουμε, να προσθέσουμε από την αρχή στη γάστρα τα λαχανικά χοντροκομμένα (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες, ντομάτα) και το σκόρδο, αφού τα αλατοπιπερώσουμε πρώτα, το μπούκοβο ή την καυτερή πιπεριά. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι απαραίτητο το κρασί..

Πάει έντονα κόκκινα κρασιά με δυνατή γεύση όπως ένα Ξυνόμαυρο ή Κοτσιφολιάτικο Κρήτης.

Καλή μας όρεξη..
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": SPYROS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
26/02/2014 14:52 #14819 από Βασίλης-Τ
Βασίλης-Τ απάντησε στο θέμα: Συνταγή "Λαβράκι στη Λαδόκολλα"
Υλικά
1 1/2 κιλό μικρό λαβράκι, ολόκληρο, καθαρισμένο και ξεντερισμένο
Αλάτι
1 κ.σ. έξτρα-παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο για κάθε ψάρι, συν επιπλέον για το λάδωμα του ταψιού
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού για κάθε ψάρι
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
2 μέτριες σφιχτές και ώριμες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
Φύλλα δάφνης, ένα για κάθε ψάρι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ φλιτζ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C και αλατίζουμε το ψάρι. Κόβουμε 4 τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας των 40 εκ. το καθένα και τα περνάμε με ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε από ένα ψάρι σε κάθε κομμάτι και το περιχύνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω στο κάθε ψάρι το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το σκόρδο. Προσθέτουμε από ένα φύλλο δάφνης στο καθένα. Ρίχνουμε πιπέρι, μαϊντανό και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Διπλώνουμε τα πλαϊνά της λαδόκολλας και στρίβουμε τις άκρες, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα "πακέτο". Αν θέλουμε, το δένουμε καλά με σπάγγο για να μην ανοίξει. Τοποθετούμε τα «πακέτα» στο ταψί και τα περιχύνουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε τα ψάρια για 30 με 35 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Για να τα σερβίρουμε, τα τοποθετούμε σε ατομικές πιατέλες, ανοίγουμε προσεκτικά τα "πακέτα" και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.

Εδώ κανόνας απαράβατος είναι το λευκό κρασί που µε την ψηλή οξύτητά του µειώνει την έντονη γεύση
των ψαριών. Από την άλλη οι τανίνες του κόκκινου κρασιού βγάζουν στην επιφάνεια την “ψαρίλα” και αφήνουν
στο στόµα µια µεταλλική γεύση που αλλοιώνει τη γεύση του ψαριού.
Αστακοί, γαρίδες, καραβίδες, στρείδια, µύδια, κυδώνια, καλαµάρια, σουπιές, χταπόδια, µαρίδες, αθερίνες: λευκά ξηρά.
Τόνος, µινέρι, ξιφίας, παλαµίδα, ψάρια του φούρνου: λευκά παλαιωµένα ή δυνατά ροζέ ή ελαφρά κόκκινα,
ανάλογα µε τη σάλτσα που τα συνοδεύει.
Ψάρια µε αρωµατική σάρκα: γόπες, σάρπα, µπαρµπούνι, πέστροφα: λευκό αρωµατικό ή µοσχάτο λευκό ξηρό.
Ψάρια σχάρας ή βραστά, όπως φαγκρί, συναγρίδα, τσιπούρα, λαβράκι, σοργοί, ροφός: ξηρά λευκά φρουτώδη.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": SPYROS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
16/01/2015 15:16 #17430 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Βαρδαρισιο Τσιπουρο
Σταση σε μια ''τρυπα'' στα στενα του Βαρδαρη για ενα τσιπουρο.15 ειδη σε ενα πιατο.Τσιπουρο απο τον Φανο.Πανδαισια χρωματων και γευσεων.Καλη μας ορεξη.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.331 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ