file ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΚΛΟΥΒΑΪΝ

Περισσότερα
30/11/2011 13:37 #6198 από Christos XM
Christos XM δημιούργησε το θέμα: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΚΛΟΥΒΑΪΝ
Ξέρει κανένας φίλος να μας πει πως φτιάχνεται το γκλουβαϊν; Το ζεστό κρασί που πουλιέται στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας.

Christos XM

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
01/12/2011 00:28 #6199 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΚΛΟΥΒΑΪΝ
Χρήστο καλημέρα,
ξεκινώντας να πούμε ότι το Gluhwein είναι ένα ποτό που φτιάχνεται από κόκκινο κρασί με πρόσθετα μυρωδικών, όπως κανέλα φλούδες κιτρικών πιπέρι ζάχαρη και άλλων, που σερβίρεται ζεστό κατά την χειμερινή περίοδο και ιδίως κοντά στα Χριστούγεννα.
Είναι ίδιο όλων σχεδόν των Ευρωπαϊκών χωρών, ακόμα και στην Τουρκία συνηθίζεται, και όσο πιό βόρεια και πιό κρύο κλίμα υπάρχει, τόσο πιό ριζωμένη και έντονη η συνήθεια.
Στην Γερμανία πουλιέται στους δρόμους, σε μικρά κιόσκια, συνοδεύοντας πολλές φορές πρόχειρο φαγητό, συνήθως πικάντικα λουκάνικά, είτε σκέτο, σε εμπορικούς περζόδρομους, στην είσοδο πολυκαταστημάτων, σε παγοδρόμια, σε χιονοδρομικά, σε καφέ και εστιατόρια, σχεδόν παντού.
Εκεί που δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει, ( δυο αρνήσεις μία κατάφαση ), είναι στα Χριστουγεννιάτικα χωριά, όπου σε κάποια πλατεία στήνεται ένα μικρό χωριό από λυόμενες ξύλινες καλύβες, όπου πωλούνται διακοσμητικά, τρόφιμα, παραδοσιακά φαγητά, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Το κρύο είναι τσουχτερό και τι καλύτερο από ένα ποτήρι Gluhwein να σε ζεστάνει.
Συνταγή συγκεκριμένη δεν υπάρχει, ο κάθε ένας έχει την δική του, προσωπικά όταν με φίλους μαζευτούμε χειμωνιάτικά, ιδιαίτερα κρύες ημέρες, θα χρησιμοποιήσω ένα απλό και όχι πολύπλοκο κρασί, και αφού το βάλω σε μία κατσαρόλα θα προσθέσω ότι μυρωδικό έχω, κυρίως κανέλα ζάχαρη πιπέρι φλούδες λεμονιού πορτοκαλιού καρφούδια, και αφού το βάλω στη φωτιά να πάρει μιά βράση, χωρίς να κοχλάσει, το σερβίρω σε κούπες τσαγιού. Καμμιά φορά για λίγο πιό δύναμη μπαίνει και λίγο απόσταγμα από αχλάδια ή μήλα που υπάρχει στο σπίτι.
Υπάρχουν και έτοιμα μυρωδικά σε μορφή μικρών συσκευασιών, όπως αυτές των τσαγιών, που απλά εμβαπτίζεις το μικρό φακελάκι στο ζεστό κρασί και περιμένεις να δώσει τα αρώματά του, υπάρχουν σε μεγάλα μάρκετ και στην Ελλάδα.
Καλή επιτυχία αν δοκιμάσεις
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ανδρεας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/12/2011 00:58 #6211 από ayla
ayla απάντησε στο θέμα: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΚΛΟΥΒΑΪΝ
Έχω μια απλή συνταγή. Δεν ξέρω αν είναι το γκλουβαϊν, αλλά ξέρω ότι είναι η καλύτερη ασπίδα κατά της γρίπης. Τρία χρόνια τώρα που το ξέρω και το εφαρμόζω, δεν με έριξε η γρίπη στο κρεβάτι ούτε μου βασάνισε το λαιμό!
Για κάθε φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί βάζουμε μια κουταλιά μέλι και ένα ξυλάκι κανέλα ή και σκόνη ακόμα. Ακριβής δοσολογία για το μέλι και την κανέλα δεν υπάρχει. Η κουταλιά όσο γεμάτη την θέλουμε και όση κανέλα μας αρέσει. Τα βράζουμε για 5 λεπτά και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο ρόφημα-φάρμακο!
Ελπίζω να βοήθησα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
02/12/2011 02:34 #6213 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΚΛΟΥΒΑΪΝ
Χρήστο, γειά σου,


Συνταγή για gluhwein (γλυκό κρασί) original εκ Γερμανίας, δοκιμασμένη και καρατσεκαρισμένη (το είδα να παρασκευάζεται απο φίλο Γερμανό, Heidelberg, Χριστούγενα/2004. Αυτός ήταν πολύ οργανωμένος, είχε μια ειδική συσκευή/κατσαρόλα απο χαλκό και γιαλί, με δικό της φλόγιστρο. Του έβγαλα το καπέλο!):

1. 750 ml κρασί κόκκινο

2. Ένα ποτήρι (250 ml ) ρούμι (προτιμώ Captain Morgan/Black Label )

3. 2 ποτήρια (500 ml) φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα που βράζουν 3-4 φέτες πορτοκάλι (και 1-2 φέτες λεμόνι προαιρετικά)

5. Ένα ποτήρι (του νερού των 240 ml) παρά κάτι ζάχαρη

6. Μπαχαρικά/μυρωδικά (βασικά κανέλα, γαρίφαλο, αλλά και κατ' επιλογήν: λίγο μοσχοκάρυδο, κάρδαμο και ό,τι άλλο μπαχαρικό θέλουμε. Προσοχή γιατί το κάρδαμο (κακουλές) έχει πολύ ισχυρό άρωμα. Ξεκίνησε με μία κάψα μόνο και βλέπεις).

7. Τα βάζουμε όλα σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, σε σιγανή φωτιά (κάτω απο τους 70 oC για να μην εξατμιστεί το οινόπνευμα (εξατμίζεται στους 78,5οC)).

8. Αν θέλουμε, βάζουμε μέσα και τη ΜΕΡΚΕΛ, για να ησυχάσουμε απ΄αυτήν.


Και αν θέλεις να πάρεις βραβείο, μην ρίχνεις τη ζάχαρη στην κατσαρόλα, αλλά βρές μιά μικρή ανοξείδωτη σέσουλα (ή κάτι ανάλογο, π.χ. μια μεταλλική πλάκα σε σχήμα V), βέλε στην άκρη της έναν μεγάλο κύβο ζάχαρης (υπάρχουν τέτοιοι στη Γερμανία), ρίξε επάνω στον κύβο το ρούμι, κράτησε τη σέσουλα υπο κλίση επάνω απο την κατσαρόλα και δώστο φωτιά ωστε η καραμέλα της ζάχαρης που καίγεται, να στάζει μέσα στην κατσαλόλα. Ελέγχουμε για γλυκύτητα και ρούμι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επισης, όσα γράφει παραπάνω ο Νίκος, είναι εξαιρετικά κατατοπιστικά.
SPYROS



Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/12/2011 05:32 #6221 από 0000
0000 απάντησε στο θέμα: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΚΛΟΥΒΑΪΝ
Gluhwein-
Epidi to antikimeno tis doulias mou eine i gastronomia kai epidi zo stin GER, exo na paratiriso ta eksis:
Oi syntages pou protinan oi filoi mas einai para poly sostes.Angizoun diladi kai tin PARADOSH alla kai tin neoteri ekdoxi tou.Ekeino pou thelo na prostheso ego einai h apopsi enos filou mou GERMANOU o opoios einai paragogos STAFYLIQN-KRASIOU-GLUHWEIN.Den YPERBAINOUME pote tous 60° sto zestama giati exatmizete to oinopneyma kai xanoume aromata.An to ypervoume pinoume apla ena Qraio Punsch.
-Den prosthetoume pote NERO.(Ektos an theloume na to elafrynoume ,h, na ayxisoume tin posothta.)
Mporoume omos na prosthesoume,KONIAK,ROUMI,TSIPOURO,STAFIDA,KYDONI,MILO, h, oti travai h psyxi mas.
-Epilegoume krasi poiotitas,gia na exoume tin epomeni mera to kefali mas sti THESH tou.(XTYPAI KATAKOUTELA PANO APO 4 POTHRIA.EK PEIRAS.)
Pinete eyxarista kai exei amesi epidrasi ston Organismo mas.
-Kai epeidi einai kai o idios latris tou Ell.Krasiou (DEYTERI tou panta Epilogi)PROTEINEI gia ELLINIKH Ekdoxi.
KRASI kokkino.MAYRODAFNH.
- Aspro.SAMOS.(LIKER KRASI)
-ASTEROEIDH GLYKANISO.
SYN ola ta YPOLOIPA.
Se merikes perioxes edo xrisimopoioun kai krasia pou paragonte apo FROUTA, opos KERASI,BATOMOURO ,MHLO, AXLADI.
TO gluhwein periexi panta ena pososto OINOPNEYMATOS.APO 7° mexri15°
H SYNTAGH tou SPYROU EINAI ola ta LEFTA..
YS.Sygnwmh gia th grafh mou,alla aytos einai kai o monos logos pou apofeygw na epikoinwnw.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
03/12/2011 14:10 #6222 από 0000
0000 απάντησε στο θέμα: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΚΛΟΥΒΑΪΝ
Shmera kata thn apogeymatini mou episkepsh sto XRISTOUGENNIATIKO PAZARI th polhs mou opou ZQ,epishmana ta eksis.
To 80°/° pinan gluhwein me amareto
-Diladi 250ml gluhwein+mia dosh 100-150ml
amareto.
Ki ena 20°/° to katharo gluhwein.
O kathenas vgazei ta symperasmata tou.
Gia perisotera sto: [url=http://www.chefkoch.de(gluhwein]WWW.chefkoch.de(gluhwein[/url] rezept)
H SYNTAGH tou SPYROU einai ola ta LEFTA.
DINAS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/12/2011 02:04 #6223 από Christos XM
Christos XM απάντησε στο θέμα: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΚΛΟΥΒΑΪΝ
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συνταγές. Thanks.



Christos XM

ΕΝ ΟΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ - IN VINO VERITAS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.205 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ