file Μοσχάτο Αμβούργου

Περισσότερα
06/02/2015 11:24 - 06/02/2015 11:24 #17599 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Φίλοι καλημέρα,
τσίπουρο από Ντεμπίνα παλαιωμένο σε βαρέλι δοκίμασα από τον συνεταιρισμό Ζίτσας, η απόλυτη γεύση.
από Ροδίτη δεν έχω δοκιμάσει ακόμα,
από Merlot καλό αλλά τίποτα ιδιαίτερο, προσοχή τα στέμφυλά του έχουν τάση να κολλάνε στους άμβυκες.
Δηλώνω φαν του τσίπουρου από Μοσχάτο Αμβούργου, μου πάει η πιπεράτη και αρωματική γεύση που βγάζει.
Το θεωρώ να έχει πολλές δυνατότητες παλαίωσης και ωρίμανσης σε βαρέλι.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 06/02/2015 11:24 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Xeniteas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • mioannis
  • Το Άβαταρ του/της mioannis Συντάκτης θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Ερασιτέχνης Αμπελουργός-Οινοποιός
Περισσότερα
22/02/2015 11:56 #17684 από mioannis
mioannis απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Για πόσο διάστημα διατηρείται αναλλλοίωτο το άρωμα στο εμφιαλωμένο κρασί από Μοοσχάτο Αμβούργου?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
22/02/2015 14:21 #17685 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Μέσα στην χρονιά εξαφανίζεται ή έχει μεγάλη αλλοίωση (όχι μόνο το άρωμα αλλά και το κρασί, είναι ευοξείδωτο).. Μιλώ για χωρική οινοποίηση. Είναι κρασί της χρονιάς. Τον Νοέμβριο κάντο τσίπουρο.
Όταν είναι φρέσκο, έχει πολύ ωραίο μοσχάτο άρωμα. Αλλά δεν αρέσει σε όλους. Άλλοι τρελλαίνονται γι αυτό κι άλλοι δεν θέλουν να ξέρουν. Γούστα είναι και σεβαστά είναι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mioannis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
23/02/2015 22:21 - 24/02/2015 08:56 #17700 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Φωτο από Μοσχάτο Αμβούργου στον Τύρναβο.
Φυτεύει κανείς έτσι;
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 24/02/2015 08:56 από Goude.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/02/2015 22:30 - 25/02/2015 22:31 #17718 από VAGAIOS
VAGAIOS απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Μάλλον η φράση "φυτεύει κανείς έτσι...", δεν αναφέρεται στον τρόπο φύτευσης κλημάτων όταν εγκαθιστούμε [τον] αμπελώνα, όπως είναι η σωστή διατύπωση, αλλά στον ήδη δημιουργημένο αμπελώνα, γραμμικής υποστύλωσης απ΄ ότι βλέπω [στην φωτο], σε σύστημα ροαγιά, δλδ. διπλό κορδόνι ή αμφίπλευρης διάταξης...
Αυτή η διάταξη και το "στρώσιμο των πρέμνων", εφαρμόζεται πολλά χρόνια και παρ΄ημίν στην αμπελουργική Ελλάδα...
Ένα "λάθος" που διακρίνω είναι το πέρασμα του σύρματος εν είδει σκοινιού γύρω από το πρέμνο [κούτσουρο] για να "στηρίζεται", υποτίθεται καλύτερα, λάθος, γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα το σύρμα "θα χωθεί στον κορμό", με δυσάρεστα αποτελέσματα, δεν πρέπει λοιπόν να βαριόμαστε ούτε να βαρυγκομούμε, πρέπει να δένουμε τον κορμό πάνω στο σύρμα με ειδικό ελαστικό κορδόνι κάπως χαλαρά, ή με ειδική ταινία κλπ, και να αφήνουμε στο πρέμνο ελευθερία "κυλοφορίας χυμών", μην το στραγγαλίζουμε!
Προσωπική μου άποψη, συμφωνώντας με προλαλήσαντες είναι ότι σανποικιλία είναι "ευοξείδωτη", πολύ έντονα αρωματική χωρίς όμως οργανοληπτική "συνέχεια", και μάλλον χάνονται τα "αρωματικά" του στοιχεία, για το λόγο αυτό την χρησιμοποιώ μόνον για τσίπουρο, όχι σε οινοποίηση -και πάλι όχι μονοποικιαλιακά-, αλλά σε συνδυασμό με ροδίτη, Cab. sauv. και ζαμπέλα.

"Vagaios ampelourgos"

"Οίνος και παίδες αληθείς...".
Τελευταία διόρθωση: 25/02/2015 22:31 από VAGAIOS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/02/2015 22:59 - 25/02/2015 23:08 #17719 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Ok. Εδώ παρατηρώ ότι το πρώτο σύρμα είναι διπλό (εγώ σε όλα τα αμπέλια μου έχω μονό το πρώτο σύρμα). Εννοείς και συ ότι δουλεύετε το πρώτο σύρμα διπλό; με την διαμόρφωση που δείχνουν οι επόμενες φωτο;
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 25/02/2015 23:08 από Goude.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/02/2015 23:38 #17721 από Theo24
Theo24 απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Eίναι δόκιμη αυτή η διάταξη για οινοποιήσιμα σταφύλια;
Σε ποιά ποσότητα παραγωγής δηλαδή στοχεύει κάτι τέτοιο; 3 τόνους το στρέμμα;
Και η ποιότητα του κρασιού;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/02/2015 23:44 #17722 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Theo, γιατί ρωτάς για την ποιότητα; Υπάρχει πλέον κανείς που την πληρώνει; Έβγαζα σταφύλι, άκρως βιολογικό και το παίρναν τα παπούδια όσο και τα φαρμακωμένο. Τελείωσαν αυτά.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": skagio

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/02/2015 23:51 #17723 από Theo24
Theo24 απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Aν είναι για εμπορικούς σκοπούς και μάλιστα σε εντελώς απαίδευτο κοινό, τότε συμφωνώ.
Πάντως σε εμάς αν το κρασί δεν είναι μισοξυνισμένο, να έχει καφετίσει από ασθένειες και να έχει ένα άρωμα κάτι μεταξύ ξυδιού και χώματος, οι παππούδες δεν το πίνουν!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
26/02/2015 08:44 #17726 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Theo, δεν πληρώνεται πια τίποτα. Οι παππούδες ζητάνε συνεχώς το φτηνότερο αλλά και το καλύτερο, αλλά πως θα γίνει αυτό;
Και τα οινοποιεία παίρνουν και δεν πληρώνουν, τόγκες μοιράζουν.
Αν είναι για το σπίτι, είναι εντελώς άλλη κατάσταση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.056 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ