file Μοσχάτο Αμβούργου

Περισσότερα
04/02/2015 18:07 #17570 από mosxatos
mosxatos απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
καταρχας θα προσπαθησω σε σχεδον ολες τις ερωτησεις...70 λεπτα φιλε μου το μοσχατο εδω δεν πουλιεται με τιποτα...βαρια 45 λεπτα και παρα πολυ βαρια συνηθως στο 40λεπτο παιζουν τιμες..
δυστηχως δεν εχω καλο κινητο για φωτογραφια για να ανεβασω για το κλαδεμα..5-7 κληματα να αφησεις σε μονο μπρατσο και μαξ 8 σε διπλο...καντο 4 αριστερα να παιρνει το ενα μπρατσο και 4 δεξια να πανε..αν καταλαβαινω και καλα...
οσον αφορα στους βαθμους και την οριμανση ποτε δεν ειχα προβλημα και παντα χωρις ραντισμα για την σαπιλα ποτε...οι βαθμοι απο 12.5 το χειροτερο μεχρι και 14 παρα με 1 ποτισμα το χρονο...
τωρα οσον αφορα τα κρασια εγω φετος ως νεος εκανα μια κινηση να ξεκινησω οινοποιηση μονοποικιλιακο και μπορο να πω οτι το βρηκα ευκολοπιωτο και γλυκο και παρα πολυ καλες κουβεντες σε συγκριση με τα χυμα που παιζουν στην αγορα..επεισης εσυ φιλε που ειπες για τον τσιληλη καλυτερα να παρεις απο εναν χυμα τσιπουρο εδω στην περιοχη μας να πιεις για να σχηματισεις αποψη γιατι μονο μονοποικιλιακο δεν και χωρις χιμηκα...

αυτα απ εμενα ελπιζω να καλυψα απο τα λιγα που εμαθα και εγω απ τον παπου μου.. :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/02/2015 19:00 #17571 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Φίλε Mosxatos καλησπέρα,
Αν πουλάτε 40 λεπτά καλό σταφύλι, και με τα σάκχαρα που λες, φέτος στον τρύγο, να κανονίσω ένα φορτηγό να έρθει να φορτώσει.
Και το λέω σοβαρά.
Μαζί δοκιμάζω και ένα χύμα τσίπουρο από τα δικά σας για να καταλάβω καλύτερα.
Μέχρι τότε.....
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/02/2015 20:51 - 04/02/2015 21:01 #17572 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Αγαπητοί φίλοι ,
Ως μοσχάτο Αμβούργου κυκλοφορούν τουλάχιστον 4 υποποικιλίες , εγώ μόνο
έχω 3 διαφορετικές , δυο με ανθεκτικότητα στις ασθένειες και μια μεπολύ
μεγάλη ευαισθησία στο ωίδιο .
Επίσης , άλλες είναι μεγαλόρωγες και ωώειδείς , ενώ άλλες μικρόρωγες και
σφαιρικές .
Επομένως , χρειάζεται προσοχή , στην επιλογή της καταλληλώτερης .
Δες , μια ανθεκτική , στις εκθέσεις φωτογραφιών , σελίδα 5 .
Τελευταία διόρθωση: 04/02/2015 21:01 από setoinos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/02/2015 23:11 - 04/02/2015 23:12 #17576 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Γιώργο, γνωρίζεις ποιον κλώνο δουλεύουν στην Λάρισα; Υπάρχει φυτώριο που να ειδικεύεται στο μοσχάτο Αμβούργου; Για την φύτευση του σε χωράφι με νερά από κάτω και στους διπλούς πεζούς (2+2), τι άποψη έχεις;
Άλλος φίλος μπορεί να βοηθήσει;
Τελευταία διόρθωση: 04/02/2015 23:12 από Goude.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/02/2015 18:00 - 05/02/2015 18:05 #17585 από SPYROS
SPYROS απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Νίκο, γειά σου.

Φέτος, μαζί με 3 ακόμη φίλους από Τύρναβο, Λάρισα και Φαλάνη, κάναμε γράπα από κόκκινο μοσχάτο Τυρνάβου. Την οινοποίηση την έκανα στον Τύρναβο, και στη συνέχεια αποστάχτηκε στο Αργυροπούλι. Έγινε εξαιρετικό. Θα φέρω δείγμα στη φετεινή συνάντησή μας στη Δράμα.

Αν θέλεις φέτος γράπα μοσχάτου, μπορώ να σου φέρω δείγμα από έναν φίλο μου, του οποίου η περυσινή ήταν εξαιρετική.

SPYROS

Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 05/02/2015 18:05 από SPYROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/02/2015 19:25 #17588 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Αγαπητέ Goude .
Εάν κρίνω από τις ρώγες , μάλον ανθεκτικές ποικιλίες , καλιεργούν .
Όλα τα φυτώρια έχουν μοσχάτο , και μάλιστα τα τελευταία χρόνια , που
η ποικιλια έγινε της μόδας , λόγω τσίπουρου .
Έχω αντίρηση για διόροφο κλάδεμα ,δημιουργείται τεράστιο χάος .
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι , σε υγρά μέρη , πχ στην Αριδαία που
ξέρεις , προτιμούν υψηλά σχήματα .
Κρεβατίνες ή γραμικά , με το πρώτο σύρμα στα 90 εκατοστά , και 3 διπλά σύρματα από πάνω .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/02/2015 20:59 - 05/02/2015 21:01 #17592 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Συγνώμη Γιώργο.
όταν λέω διπλά κορδόνια, δεν εννοώ το διώροφο της Αριδαίας αλλά με διπλούς πεζούς ή διπλές αμολυτές και αριστερά και δεξιά.
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 05/02/2015 21:01 από Goude.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
05/02/2015 21:25 #17595 από Xeniteas
Xeniteas απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Αγαπητοί Φίλοι γειά σας,

Έχει κάποιος, καμιά συγκριτική εμπειρία σε γκράπα από Μοσχάτο Αμβούργου και - ας πούμε - γκράπα από άλλες (επίσης) "καθιερωμένες" στην απόσταξη ποκιλίες, όπως η Ντεμπίνα και ο Ροδίτης ή και το Μερλό ;

ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΕΜ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/02/2015 09:46 #17597 από Paisios
Paisios απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
εξαιρετικο τσιπουρο κανει και ο ροδιτης.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Xeniteas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/02/2015 09:55 #17598 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Μοσχάτο Αμβούργου
Έχω 5 στρέμματα Ροδίτη. Από μόνο του κάνει μαλακό και με ζεστά διακριτικά αρώματα τσίπουρο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Xeniteas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.062 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ