file Μουστος απο ροδιτη

Περισσότερα
07/02/2015 08:19 #17608 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Δεν σε καταλαβαινω αγαπητε, δεν καταλαβαινω το υφος και τις προθεσεις στις δυο αυτες απαντησεις σου. Νομιζω οτι θυμωσες για κατι? Κρασι λευκο για χυμα διαθεση μεσα στην χρονια θελω να φτιαχνω φθηνο αντι για ρετσινα πχ,

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/02/2015 15:17 #17609 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Κανένας θυμός, απλώς δεν έχεις διάθεση να φτιάξεις καλό λευκό κρασί και έτσι εξέφρασα την απορία μου γιατί ρωτάς. Και σου τόνισα εμφανώς ότι και να αλλάξεις ποικιλίες , αν δεν αλλάξεις οινοποίηση πάλι προβλήματα θα έχεις, είτε χύμα είτε εμφιαλωμένο.Ιδίως με το ασύρτικο που είναι ευοξείδωτη ποικιλία. Επαναλαμβάνω το site βοηθάει μόνο όσους έχουν διάθεση να αλλάξουν, κάνε μια αρχή σε μικρή ποσότητα και θα δεις διαφορά. Εδώ αριστερή κυβέρνηση έχουμε στη στατική απολάσπωση κολάς;

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/02/2015 20:39 #17611 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Ενταξει φιλε μου, εχεις δικιο απο την πλευρα που το θετεις γιατι μαλλον σε μπερδεψα εγω. Για λογους ταπεινωτητας ειπα.. κρασι της πλακας.. εννοωντας φρεσκο για διαθεση χυμα μεσα στην χρονια. Τα σταφυλια θα ειναι Α ποιοτητα, ενα τονο ανα στρεμα με πολυ ελαφρια ραντισματα, οχι λιπασματα, ελαχιστο νερο για συντηρηση κτλ, τον ροδιτη πχ αρκετες χρονιες τον ειχαν παρει 2 τυποι για μεταπωληση στο Αγιο ορος. Εγω προσπαθησα να φτιαξω ρετσινα τοτε (μικροποσοτητες για δοκιμη) και ξεβραζε τελειως την αλλη χρονια (εδω κρυωνει πιο γρηγορα ο καιρος και ο ροδιτης τρυγιοταν Οκτωμβριο) και τα παρατησα. Με την ιδια πρακτικη (διαθεση χυμα απο του Αγιου Νικολαου εως και τ γιορτες) φτιαχνω και το κοκκινο-μαυρο γ αυτο δεν εβαλα ποτε συντηρητικα κτλ, κραταω 100 κιλα για τ επομενο χρονο και δικη μου καταναλωση οποτε και ειναι στο τελειο του, δυστηχως εφετος δεν εμεινε τιποτα αλλιως θα ερχομουν και στην συναντηση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/02/2015 20:52 #17612 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Οταν με το καλο εχω παραγωγη θα ημουν τρελος αν εφτιαχνα 2-3 τονους λευκο κρασι με σκοπο να το κρατησω ολη την χρονια (το χυμα κοκκινο τετοια εποχη εχει τελειωσει, δεν ειχα ποτε θεμα διατηρησης κτλ). Θα παρω οινολογο να με καθοδηγηση σωστα και κυριως αμμεσα σε οποιοδηποτε τυχον προβλημα.

Απλα διαβασα το μυνημα του Nikos Kotsalis και θυμηθηκα την ''περιπετεια'' με την ρετσινα και γ αυτο και ρωτησα. Επανερχομαι δηλαδη και ρωταω.. Σκουραινε οπως νομισα λογω των αμμοβολων εκει διπλα στο αμπελι μου η ηταν η ιδιαιτεροτητα του ροδιτη να θελει μεγαλη προσοχη στο χρωμα? Με πατατραβα (ακομα και σε τσουβαλι πατησα με τα ποδια) ηταν σχεδον λευκο αλλα μετα με το φως σκουραινε πολυ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/02/2015 21:23 #17613 από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Αγαπητέ stelios 1 .
Ελα στην Δράμα , έτσι και αλιώς , άλωστε δεν φέρνουμε όλοι
κρασί η τσίπουρο .
Το μόνο απαραίτητο , είναι η καλή διάθεση .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/02/2015 21:35 #17614 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Δεν έχει σχέση η αμμοβολή, για το χρώμα παίζει ρόλο η παραμονή με τα τσίπουρα, η μη θείωση, η τεχνική λευκής οινοποίησης και η οξείδωση. Θα χαρώ και εγώ να τα πούμε στη Δράμα και για να δοκιμάσεις ερασιτεχνικά μεν άρτια κρασιά δε.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/02/2015 23:29 #17615 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Να συνεννοηθω για παρεα και θα ερθω, θα ξερω αυριο.
Θελω κυριως την βολτα αλλα και να δοκιμασω τσιπουρα χωρις γλυκαννισο, να δω τα αρωματα τους κτλ διοτι εμεις εδω εως τωρα εννοουμε καλο τσιπουρο αυτο με αφθονο γλυκαννισο. Στο καζανι που εχουμε απο το 47 βγαζουν τελευταια διαφοροι γραπες και λενε αρωματα την καζανιλα (αυτοι θεωρω οτι βγαζουν γραπα λογω μοδας, διοτι πχ πινουν ανερωτο το τσιπουρο αλλα ερχονται στο καζανι και πινουν κυριως ρετσινα με κοκα κολα, τα εδεσματα τους ειναι κρεατα και λουκανικα). Θελω λοιπον να δω κατι αλλο που να μου ''καθεται'' πιο καλα στην λογικη μου, στο στομαχι και στα γουστα μου. Θα δειξει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/02/2015 20:12 - 08/02/2015 20:13 #17617 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Φίλε Stelios1 φίλοι καλησπέρα,
αυτά που έγραψα τότε για τον ροδίτη ισχύουν.
Ακόμα και σύντομη παραμονή στα στέμφυλα μαζί με το οξυγόνο θα δώσει πορτοκαλί χρωστικές στο μούστο που μπορεί να εμφανιστούν και καιρό μετά.
Δεν έχει καμμιά σχέση με τον γείτονά σου.
Βάλε σε πράξη τα λεγόμενα του Paximadis ή όσα φιλότιμα μπορέις και θα κάνεις ένα ωραίο απλό τίμιο κρασί από ροδίτη και θα το φέρεις να το δοκιμάσουμε στην συνάντησή μας.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 08/02/2015 20:13 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/02/2015 21:02 #17618 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Σας ευχαριστω παιδια, ο ροδιτης δεν υπαρχει και θα μπει στη θεση του εφετος ασυρτικο και σαβατιανο. Ε μετα απο 2-3 χρονια θα φερω κ εγω κατι απ αυτο. Θα ερθω στην συναντηση να σας γνωρισω και να καταλαβω πραγματα για την γραπα (εμεις οπως εχω πει πολλες φορες ειχαμε το τσιπουρο με γλυκανισο), στην οποια γραπα μονο απο μοσχατο καταλαβα καποια διαφορα και εχω και μια ερωτηση σε αυτο.. Το αρωμα του μοσχατου μενει η χανεται με τον καιρο οπως γινεται στο κρασι του?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.049 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ