file Μουστος απο ροδιτη

Περισσότερα
11/10/2014 20:42 #16384 από Kostascorvette
Kostascorvette δημιούργησε το θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Καλησπέρα
Θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με τη οινοποιηση λευκού κρασιού απο ροδιτη
Πριν τρεις μέρες πάτησα τα σταφύλια και τα ξεχώρισα απο τα σταφύλια αμέσως.
Ο μουστος που πήρα βράζει πολύ σιγά και ειναι αρκετά θόλος υπάρχει κάποιο πρόβλημα
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με αναλυτική διαδικασια;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2014 21:07 #16385 από andreas.360
andreas.360 απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
όχι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/10/2014 22:49 #16387 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Λόγω της ζύμωσης ο μούστος είναι θολός. Όταν τελειώσει η ζύμωση και κάνεις τη μετάγγγιση για να διώξεις τις οινολάσπες θα καθαρίσει.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/10/2014 18:54 #16396 από VAGAIOS
VAGAIOS απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Αν έχει υπάρξει η κατάλληλη θείωση και ξέρεις τουλάχιστον τις βασικές οινολογικές παραμέτρους δηλ. βαθμό, οξύτητα κλπ, το "θόλωμα" τηρουμένων των αναλογιών δεν λέει κάτι, αφού έχει ζύμες, οινολάσπη, στερεά συστατικά όλα "χαρμάνι" ακόμη, φυσικό είναι...

"Vagaios ampelourgos"

"Οίνος και παίδες αληθείς...".

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13/10/2014 00:27 - 13/10/2014 00:27 #16402 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Προσοχή στην οινοποίηση του Ροδίτη.
Δεν είναι λευκή αλλά "γκρι" ποικιλία,
πρέπει να ακολουθηθεί αυστηρά η μεθοδολογία της λευκής οινοποίησης από ερυθρά σταφύλια ειδάλως χρωστικές εμφανίζονται στο κρασί ακόμα και πολύ καιρό μετά.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 13/10/2014 00:27 από Nikos Kotsalis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/02/2015 19:34 - 06/02/2015 19:35 #17600 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη

Nikos Kotsalis έγραψε: Προσοχή στην οινοποίηση του Ροδίτη.
Δεν είναι λευκή αλλά "γκρι" ποικιλία,
πρέπει να ακολουθηθεί αυστηρά η μεθοδολογία της λευκής οινοποίησης από ερυθρά σταφύλια ειδάλως χρωστικές εμφανίζονται στο κρασί ακόμα και πολύ καιρό μετά.
ΝΚ



Καλησπερα! Χρονια προσπαθησα να κανω ασπρο κρασι απο ροδιτη και παντα εβγαινε πολυ σκουρο, ποτε δεν ''φανηκε'' σαν λευκο κρασι.
Το απεδιδα στην αρχη στο οτι καποιος κοντα στο αμπελι εκανε αμμοβολες σε φορτηγα, αλλα καποια στιγμη δεν ειχε δουλεια ο ανθρωπος (δεν γινοταν αμμοβολες πλεον) και παλι συνεβαινε το ιδιο. Τοτε πατουσα σε χτιστη δεξαμενη και την αλλη μερα τραβουσα τον μουστο.
Ξηλωσα τον ροδιτη λογω γηρανσης (5 στρεμματα) και θα βαλω τωρα μισο ασυρτικο και μισο σαβατιανο μπας και φτιαξω επι τελους λευκο κρασι. Τωρα θα ''παταω'' σε πλαστικη δεξαμενη 4 τονων και την αλλη μερα θα τραβαω 2 τονους μουστο, στεκεται η θα εχω παλι προβλημα?
Τελευταία διόρθωση: 06/02/2015 19:35 από stelios1.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/02/2015 20:13 #17601 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Το λάθος σε όλη τη διαδικασία είναι ότι δεν τράβηξες αμέσως το μούστο. Το αφήνεις μια μέρα με τα στέμφυλα και έτσι παίρνει χρώμα. Θέλει αμέσως τράβηγμα, θείωση, στατική προζυμωτική απολάσπωση για 12 ώρες κάτω από 14 βαθμούς κελσίου και μετά ζύμωση και θα δεις ένα ωραίο λευκό κρασί.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/02/2015 22:27 #17605 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Δηλαδη και με αλλες ποικιλιες (ασυρτικιο και σαβατιανο) θα εχω το ιδιο προβλημα? Εγω θελω να φτιαχνω ενα λευκο φθηνο κρασι, αν ειναι να χρειαζονται ολ αυτα καλυτερα να το κανω τσιπουρο. Πχ δεν υπαρχει περιπτωση να φροντισω να εχει επι 12ωρο θερμοκρασια κατω απο 14 βαθμους, δεν εχει νοημα, δεν εχει ανταποδωση αυτη η διαδικασια ουτε καν στα εξοδα της.
Δηλαδη χωρις ολ αυτα λευκο κρασι ''της πλακας κρασι'' δεν βγαινει?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/02/2015 01:21 #17606 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Το είπες μόνος σου , της πλάκας.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/02/2015 01:23 #17607 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: Μουστος απο ροδιτη
Και αν κάνεις τα ίδια και τσίπουρο της πλάκας . Το site είναι για να μαθαίνουμε και κάτι , αλλιώς κάνε ότι ήξερες και μη ρωτάς.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.251 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ