Χαρακτηριστικά ποκιλιών
- Alban
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 13
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
15/08/2016 17:04 #21381
από Alban
Alban δημιούργησε το θέμα: Χαρακτηριστικά ποκιλιών
Από σήμερα είμαι μέλος τις ομάδας. Έχω πολύ καιρό που μελετάω διάφορα θέματα στο site. Νέος "αμπελουργός". Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με ένα αμπέλι (30 ετών) 1,5 στρ τα τρία τελευταια χρόνια. Μου έχετε λύσει αρκετές απορίες. Δεν βρήκα πουθενά κάποιο πίνακα, όπου να είναι μαζεμένες ντόπιες και ξένες ποικιλίες, ώστε να μπορούμε να έχουμε με μια ματιά στοιχεία καλλιεέργειας. Δλδ κλάδεμα, ελάχιστη λίπανση, πιθανό πότισμα, περίοδος τρύγου,ελάχιστη έκταση για μια ικανοποιητική ποσότητα κρασιού . Στοιχεία τέτοια ώστε ένας καινούριος στο χώρο να μπορεί να έχει μια πρώτη άποψη ειδικά όταν θέλει να ξεκινήσει ένα νέο αμπέλι. Σίγουρα υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να σε κατευθύνουν, αλλά ένας μπούσουλας προς ναυτιλομένους δεν είναι κακός. Εδώ μέσα υπάρχει τεράστια γνώση αλλά σκόρπια. Βλέπω ότι οι περισσότεροι βοηθάνε με το παραπάνω και χωρίς ανωτερότητα.
Ευχαριστώ και καλό τρύγο να έχουμε
Ευχαριστώ και καλό τρύγο να έχουμε
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Giwrgos_P
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 532
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 69
15/08/2016 17:43 #21383
από Giwrgos_P
Giwrgos_P απάντησε στο θέμα: Χαρακτηριστικά ποκιλιών
Καλώς όρισες φίλε.
Δυστυχώς δεν υπάρχει μπούσουλας για τη λίπανση και πότισμα, διότι αυτά εξαρτώνται όχι μόνο από την ποικιλία αλλά και από το έδαφος και το κλίμα όπου ευρίσκεται το αμπέλι.
Ενα καλό εισαγωγικό βιβλίο που μπορείς να αγοράσεις για να ενημερωθείς για τις ιδιότητες των ποικιλιών είναι αυτό της Χαρούλας Σπινθηροπούλου : "Οινοποιήσιμες Ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα" : www.politeianet.gr/sygrafeas/spinthiropoulou-charoula-42535
Αν και, ακόμα και όσον αφορά το κλάδεμα, παίζει πάλι ρόλο η γονιμότητα του εδάφους και η ύπαρξη νερού. Ακόμα όμως και η εποχή του τρύγου επηρεάζεται από το κλίμα (και το υψόμετρο).
Δυστυχώς δεν υπάρχει μπούσουλας για τη λίπανση και πότισμα, διότι αυτά εξαρτώνται όχι μόνο από την ποικιλία αλλά και από το έδαφος και το κλίμα όπου ευρίσκεται το αμπέλι.
Ενα καλό εισαγωγικό βιβλίο που μπορείς να αγοράσεις για να ενημερωθείς για τις ιδιότητες των ποικιλιών είναι αυτό της Χαρούλας Σπινθηροπούλου : "Οινοποιήσιμες Ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα" : www.politeianet.gr/sygrafeas/spinthiropoulou-charoula-42535
Αν και, ακόμα και όσον αφορά το κλάδεμα, παίζει πάλι ρόλο η γονιμότητα του εδάφους και η ύπαρξη νερού. Ακόμα όμως και η εποχή του τρύγου επηρεάζεται από το κλίμα (και το υψόμετρο).
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, Alban
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Alban
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 13
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
16/08/2016 08:58 #21389
από Alban
Alban απάντησε στο θέμα: Χαρακτηριστικά ποκιλιών
Με άξονα το Μοσχάτο Αμβούργου, ποιά άλλη ποικιλία θα μπορούσα να βάλω για βελτίωση του κρασιού μου με ίδια περίοδο τρύγου? Από μόνο του το μοσχάτο το κάνω βαρύ
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
|
- KALYMNIOS
-
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 7
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
16/08/2016 09:47 #21390
από KALYMNIOS
KALYMNIOS απάντησε στο θέμα: Χαρακτηριστικά ποκιλιών
Εγώ θα σου πρότεινα το φωκιανο φίλε μου είναι υψηλόβαθμοι ποικιλία , αρωματική και πολύ παραγωγικη.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Alban
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Giwrgos_P
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 532
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 69
16/08/2016 09:53 - 16/08/2016 14:27 #21391
από Giwrgos_P
Giwrgos_P απάντησε στο θέμα: Χαρακτηριστικά ποκιλιών
Σχετικά με το Μοσχάτο Αμβούργου , μπορείς να ρίξεις μια ματιά και σε παλαιότερες συζητήσεις που κάναμε εδώ στον αμπελουργό:
www.ampelourgos.gr/forum/%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82/2070-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF-%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AC%CF%84%CE%BF
www.ampelourgos.gr/forum/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-2014/4274-%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AC%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85?limitstart=0
Το Μοσχάτο Αμβούργου σπάνια οινοποιείται ώστε να δώσει ερυθρό ξηρό κρασι. Ελαχιστοι το τολμούν. Μερικοί φτιαχνουν λευκό, ροζέ ή ημίγλυκο κρασι απο αυτό.
Ενας απο τους λιγους που το οινοποιούν σε ερυθρο ειναι αυτος:
toarxontariki.wordpress.com/2015/01/19/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%B2%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85/
Αν σκέφτεσαι να το οινοποιήσεις σε ερυθρό ξηρό, κι εγώ επίσης θα πρότεινα να αναμιχθεί με Μερλό, γιατι το κρασί απο Μοσχατο αμβούργου πάσχει στο θέμα χρώμα, σώμα και τανίνες. Ενας κατάλληλος κλώνος Μερλό θα προσέφερε λύσεις στο θέμα αυτό...
www.ampelourgos.gr/forum/%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82/2070-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF-%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AC%CF%84%CE%BF
www.ampelourgos.gr/forum/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-2014/4274-%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AC%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85?limitstart=0
Το Μοσχάτο Αμβούργου σπάνια οινοποιείται ώστε να δώσει ερυθρό ξηρό κρασι. Ελαχιστοι το τολμούν. Μερικοί φτιαχνουν λευκό, ροζέ ή ημίγλυκο κρασι απο αυτό.
Ενας απο τους λιγους που το οινοποιούν σε ερυθρο ειναι αυτος:
toarxontariki.wordpress.com/2015/01/19/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%B2%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85/
Αν σκέφτεσαι να το οινοποιήσεις σε ερυθρό ξηρό, κι εγώ επίσης θα πρότεινα να αναμιχθεί με Μερλό, γιατι το κρασί απο Μοσχατο αμβούργου πάσχει στο θέμα χρώμα, σώμα και τανίνες. Ενας κατάλληλος κλώνος Μερλό θα προσέφερε λύσεις στο θέμα αυτό...
Τελευταία διόρθωση: 16/08/2016 14:27 από Giwrgos_P.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Alban
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Alban
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 13
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
06/05/2019 16:38 #26676
από Alban
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": κωστας χ
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Alban
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 13
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
06/05/2019 16:41 #26677
από Alban
Alban απάντησε στο θέμα: Χαρακτηριστικά ποκιλιών
100 ΚΛΗΜΑΤΑ ΜΕΡΛΩ ΚΑΙ 450 ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΣΧΗΜΑ 3Χ1
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- setoinos
-
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 799
- Κάρμα: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 744
06/05/2019 17:41 #26679
από setoinos
setoinos απάντησε στο θέμα: Χαρακτηριστικά ποκιλιών
Αγαπητέ φίλε καλότυχο το αμπέλι σου .
Επίτρεψε μου όμως, να κάνω μια παρατήρηση, βλέπω ένα
γήπεδο - λίγα μεμονωμένα χόρτα - σημάδι ότι είναι ραντισμένο ,
μακάρι να κάνω λάθος !
Τα ζιζανιοκτόνα, κατά γενική ομολογία, είναι το χειρότερο φάρμακο,
που πέφτει στην Γη .
Με όλο τον σεβασμό ,και κατανοώντας το πολύ γόνιμο έδαφος σου.
Επίτρεψε μου όμως, να κάνω μια παρατήρηση, βλέπω ένα
γήπεδο - λίγα μεμονωμένα χόρτα - σημάδι ότι είναι ραντισμένο ,
μακάρι να κάνω λάθος !
Τα ζιζανιοκτόνα, κατά γενική ομολογία, είναι το χειρότερο φάρμακο,
που πέφτει στην Γη .
Με όλο τον σεβασμό ,και κατανοώντας το πολύ γόνιμο έδαφος σου.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Alban
-
Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- New Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 13
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
06/05/2019 18:20 #26682
από Alban
Alban απάντησε στο θέμα: Χαρακτηριστικά ποκιλιών
setoinos ευχαριστώ για το μήνυμα. Είμαι 100% αντίθετος στη χρήση φαρμάκων. Το αμπέλι είναι περασμένο με καταστροφέα. Τα λίγα χόρτα που έμειναν θα φύγουν με μισινέζα και τσάπα. Χρησιμοποιώ τα απολύτως αναγκαία λιπάσματα και για ψεκασμούς μόνο χαλκό και θειάφι .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, κωστας χ
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.753 δευτερόλεπτα
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
Σχετικά με το ampelourgos.gr
-
Προτάσεις, Παρατηρήσεις
- Χαρακτηριστικά ποκιλιών