file ωρίμανση σε δρύινο βαρέλι τη θα κερδίσω

Περισσότερα
22/03/2015 22:23 #17902 από ben
ben δημιούργησε το θέμα: ωρίμανση σε δρύινο βαρέλι τη θα κερδίσω
παιδιά για σας και από έμενα και ένα μεγάλο μπράβο για την δουλιά που κάνετε τόσα χρόνια στο φόρουμ.ασχολουμε εδώ και 3 χρόνια με την ερασιτεχνική οινοποίηση κόκκινου κρασιού και ρόζε για προσωπική κατανάλωση με κάλους φίλους κατόπιν λίγων γνώσεων πού αποκτηθήκαν από κάποια βιβλία του χορού και το σαιτ σας και το αποτέλεσμα είναι σε κάλο κατά την γνώμη μου επίπεδο. η ερώτηση μου είναι η έξης φέτος έκανα 120 λ κόκκινου κρασιού απο 70%σιρακ και 30% μερλο 12.7 βαθμών μπομε με 2.5 μέρες παραμονής τον σταφυλών στον μουστο.εχει γίνει οινοποιοί σε ινοχ δεξαμενή και μετά το τέλος τησ ζύμωσης έχει σφραγιστή σε αυτήν με παραφινέλαιο .το αποτέλεσμα κατά την γνώμη μου πολύ κάλο σκεφτούμε αν αξίζει να μπω στην διαδικασία να αγοράσω ενα δρύινο βαρέλι 50 λ και να παλαιώσω 50 λίτρα γι 12 μήνες τη χαρακτηρίστηκα θα κερδίσω παραπάνω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
23/03/2015 09:12 #17913 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ωρίμανση σε δρύινο βαρέλι τη θα κερδίσω
Μην το κάνεις, λόγω μικρής εκχύλισης το κρασί στο βαρέλι θα χάσει δε θα κερδίσει τίποτα. Αν η εκχύλιση ήταν πάνω από 10 μέρες και τα σταφύλια ήταν πλούσια φαινολικά τότε ναι. Αν το κάνεις τώρα το βαρέλι θα σκεπάσει το κρασί και θα χάσει το φρούτο του.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Theo24, ben

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
26/03/2015 17:45 #17942 από ben
ben απάντησε στο θέμα: ωρίμανση σε δρύινο βαρέλι τη θα κερδίσω
σε ευχαριστώ θα ακολουθήσω την σιμβουλισου.σκευτομε να το εμφιαλώσω σε μπουκάλια .να το εμφιαλώσω κατευθείαν από την δεξαμενή η να το βάλω πρώτα στο ψυγείο κάνα 10 ήμερο και μετα.για να μην αφήσει ιζια. και κάτι ακόμη όταν πάτησα τα σταφύλια έριξα 10γρ στα 100 λίτρα μούστο και σταφιλια μενταπισουφλιν.μολισ τέλειωσε η ζύμωση και το σφραγισααγισα έριξα άλα 10γρ στα 100λ κρασί τώρα να ξαναρίξω .και ανναι ποσο.ευχαριστο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
26/03/2015 21:39 #17944 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ωρίμανση σε δρύινο βαρέλι τη θα κερδίσω
Ρίξε άλλα 6 γρ. Μεταμπισουλφιτ ανά 100λιτρο ανάδευσε καλά άστο μια βδομάδα και εμφιάλωσέ το από το inox. Οι πολλές μεταγγίσεις και το κρύο χάνουν αρώματα, έτσι και αλλιώς με την εμφιάλωση το τελευταίο που θα έχει και το πολύ ίζημα βάλτο σε πλαστικά έναμισάλιτρα και πιες το πρώτα αφού θα το βάλεις στο ψηγείο να καθίσει.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ben

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
27/03/2015 03:17 #17945 από mosxatos
mosxatos απάντησε στο θέμα: ωρίμανση σε δρύινο βαρέλι τη θα κερδίσω
εαν μετα την ζημωση ριξω τν θερμοκρασια στους 3-4 βαθμους στο κελαρι για 1 μηνα περιπου θα καθησουν ολα τ ιζιματα κατω ?θα εχει καποιες επιπτωσεις η αμεση ριξει της θερμοκρασιας στ κρασι μετα την ζημωσει?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
27/03/2015 09:47 #17947 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ωρίμανση σε δρύινο βαρέλι τη θα κερδίσω
Θα χάσεις λίγο σε αρώματα και σώμα αλλά θα κερδίσεις σε διαύγεια και διαφάνεια.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mosxatos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/03/2015 17:21 #17951 από mosxatos
mosxatos απάντησε στο θέμα: ωρίμανση σε δρύινο βαρέλι τη θα κερδίσω
θα ειναι αισθητη δλδ η διαφορα?θα το προτεινες? και πως αλλιως μπορο δλδ τελη νοεμβρη να μου φυγουν τα ιζηματα σε περιπτωση που δεν θελω να βαλω προσθετα μεσα...?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/03/2015 19:02 #17952 από PAKSIMADIS
PAKSIMADIS απάντησε στο θέμα: ωρίμανση σε δρύινο βαρέλι τη θα κερδίσω
Για λευκό και ροζέ αν το θέλεις έτοιμο τέλη Νοεμβρίου ναι το προτείνω.

αμπελουργός-οινοποιός
αν δεν υποφέρει το αμπέλι και ο οινοποιός καλό κρασί δε βγαίνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.453 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ