file Λευκή Οινοποίηση-πολύ αργή ζύμωση

Περισσότερα
26/08/2022 17:38 #29849 από ΓιάννηςΚ
ΓιάννηςΚ δημιούργησε το θέμα: Λευκή Οινοποίηση-πολύ αργή ζύμωση
Γεια σας,
Βρίσκομαι στην 18η μέρα της ζύμωσης 80 λτ λευκού μοσχάτου (μπωμέ 11,7 που έγινε 12,3 μετά προσθήκη 1 κ. ζάχαρης) και η διαδικασία "σέρνεται" αφού εδώ και 3-4 μέρες έχει πέσει μόνο 1 βαθμό (από 5 σε 4 μπωμέ). Να σημειώσω ότι η ψύξη του διατηρείται μεταξύ 16 και 18 βαθμών για να μη χάσω αρώματα. Να το ανεβάσω στους 20 μήπως και βοηθήσω στη ζύμωση? Ανησυχώ όμως μήπως βγει το κρασί χωρίς άρωμα...Κάνω μικρές αναδεύσεις κάθε μέρα και μέρα παρά μέρα ανακύκλωση 20 λτ.
Υπάρχει λέτε άλλος (ασφαλής) τρόπος για να ζωηρέψει η ζύμωση? Ευχαριστώ!:)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
27/08/2022 00:35 - 27/08/2022 00:37 #29850 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Λευκή Οινοποίηση-πολύ αργή ζύμωση
Κάνε ανάδευση με μακρύ καθαρό ξύλο μέχρι κάτω να κινηθεί η οινολάσπη στον πάτο
Τελευταία διόρθωση: 27/08/2022 00:37 από κωστας χ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΓιάννηςΚ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
28/08/2022 19:06 #29852 από ampelofilos
ampelofilos απάντησε στο θέμα: Λευκή Οινοποίηση-πολύ αργή ζύμωση
Αν δεν ανταποκριθεί, ανέβασε και την θερμοκρασία, έως εκεί που θα αρχίσει να "δουλεύει"..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.177 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ