file τσιπουρο με πικρη γευση

Περισσότερα
03/11/2017 17:33 #24075 από Παντελης
Παντελης απάντησε στο θέμα: Πιθανά αίτια...
Υπαρhει περιπτοση η δευτερη και η τριτη καζανια να αποθηκευτικαν σε δοhεια που ισος να μη πλυθηκαν η να ειhαν υποληματα απο καθαριστικα?
κατι μπορει να μολυνει το τσιπουρο σας, ισος να αλλαζατε και καποια απο τα αναλωσσημα.
εγω ειμαι νεος εδω αλλα για να πικρισε μετα απο τρεις μερες κατι εγινε με την αποθηκευση η κατι ειhε το δοhειο γιατι αποτι διαβαζω καποια μεταλλαξη η ζυμωση δε μπορει να γινει σε αυτους τους βαθμους.
Διορθωστεμε αν κανω καπου λαθος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/11/2017 15:56 #24078 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Πιθανά αίτια...
Φίλε Σαβελ καλησπέρα,
Δεν σου κρύβω πως η ανάρτησή σου με έχει προβληματίσει και απασχολήσει πολύ.
Προσπαθώ να ανασυνθέσω το παζλ και να βρώ την λύση αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο.
Η πρώτη μου σκέψη, δλδ να έχει το κρασί σου πίκρανση, και να συναποστάζεις την ακρολεϊνη, ιδιαίτερα πτητική ουσία, δεν ισχύει διότι όπως ανέφερες η γεύση του σταφυλοπολτού είναι άψογη.
Και η μεθοδολογία της απόσταξής σου, όπως την περιγράφεις, είναι σωστή.
Αφού η πρώτη σου ύλη, σταφύλι, η οινοποίησή του και η απόσταξή σου είναι σωστές, λογικά μένουν δύο παράμετροι στην όλη διαδικασία που θα πρέπει να υπάρχει το πρόβλημα.
Την πρώτη την ανέφερε ο προγράφων φίλος Παντελής, και έχει να κάνει με τα δοχεια συλλογής και αποθήκευσης του απόσταγματός σου.
Η δεύτερη έχει να κάνει με τον άμβυκά σου και το ανέφερε και ο Σωκράτης στην απάντησή σου.
Εκεί θα πρέπει να υπάρχει το πρόβλημα.
Ο άμβυκάς σου είναι κατασκευασμένος από επίσημο χαλκουργείο με κατάλληλο για απόσταξη χαλκό;
Αν όχι εκεί θα πρέπει να αναζητήσεις την λύση.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/11/2017 18:58 #24090 από Σαβελ
Σαβελ απάντησε στο θέμα: Πιθανά αίτια...
Καλησπέρα Νίκο
όσον αφορά την ακρεολίνη που λες τα ίδια σταφύλια , δηλαδή από το ιδιο αμπελι κτλ τα αγορασα μαζί με ένα φίλο μου ο οποίος στην αποσταξη που κανει δεν εχει κανένα πρόβλημα.
Τ δοχεία συλλογής και αποθηκευσης είναι πλαστικά και καταλληλα για τροφιμα, περιπου 200 λιτρα το καθενα. Τα πλένω πολύ καλά και μερικά ακόμα και με σόδα τα επλυνα και τα ξέπλυνα με αφθονο νερό. Αυτα τα βαρέλια χρησιμοποιουσα και τα προηγούμενα χρόνια που το τσιπουρο εβγαινε οκ.
Ο αμβυκας ειναι από γνωστό εργαστασιο της βορειου Ελλάδος που κατασκευαζει άμβυκες ερασιτεχνικους αλλά και για μεγάλες μονάδες. Θεωρώ ότι είναι σοβαροι στην δουλειά τους και χρησιμοποιουν καθαρο χαλκο. Αλλωστε φαίνεται και από το χρώμα του το χάλκινο καζάνι.
Ένα τελευταιο που παρατήρησα είναι όταν προσθέτω λιγο νερό στο ποτηρι τότε αυτη η πικριλα του γινεται πολύ πιο έντονη. δεν ξέρω γιατί.
Αυτο που ανέφερε πιο πάνω ένας φίλος αν έχει έντονη δριμεια πικρή γευση, αυτο σε τι οφείλεται;

Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/11/2017 20:14 - 07/11/2017 20:20 #24092 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Πιθανά αίτια...
Φίλε Σαβελ καλησπέρα.
Η ακρολεϊνη είναι μια πτητική ουσία που σχηματίζεται στην πίκρανση, ασθένεια, του κρασιού. Ο μηχανισμός είναι η αποδόμηση της γλυκερίνης από τα γαλακτικά βακτήρια. Εκτός από οξικό και γαλακτικό οξύ παράγεται και ακρολεϊνη με έντονη άσχημη οσμή και χαρακτηρηστική πικρή γεύση.
Ούσα πτητική, σ.β. 53 βαθμοί Celsius, αποστάζει και περνάει στο απόσταγμα.
Προφανώς δεν είναι το πρόβλημά σου μιας και αναφέρεις σωστή οσμή και γεύση στο σταφυλοπολτό σου.
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 07/11/2017 20:20 από Nikos Kotsalis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.044 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ