file Φίλτρο κρασιού

Περισσότερα
04/10/2021 10:18 #29463 από ΓιάννηςΓΓ
ΓιάννηςΓΓ δημιούργησε το θέμα: Φίλτρο κρασιού
Καλημέρα σας θα μπορούσατε να με βοηθήσετε αν κάποιος ξέρει... Πήρα το φίλτρο κρασιού rover colombo 6 πως μπορώ να το καθαρισω το φίλτρο και τα φίλτρα του (χαρτόνια) πριν τη χρήση στο κρασί;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
04/10/2021 20:43 #29466 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Φίλτρο κρασιού
. Πήγαινε στις Συζητήσεις, ενότητα Εμπειρίες και Πρακτικες, θέμα επαναχρησιμοποίηση φιλτρων, σελίδα 2.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/10/2021 20:40 #29475 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Φίλτρο κρασιού
1. Το prospect είναι αυτό που λέμε στα ελληνικά " χαρακτηριστικά του προϊόντος και οδηγίες χρήσεως" (φυλλάδιο του προϊόντος). Ήδη όμως για να μην ψάχνεσαι σου ανέβασα τον πίνακα με τις χρήσεις των φίλτρων σου οπότε είσαι καλυμμένος.

2. Το φίλτρο νούμερο 4 είναι μόνο για απολάσπωση αμέσως μετά τη ζύμωση, για να αποφύγουμε "μεταγγίσεις διαυγάσεως" και να κερδίσουμε χρόνο.

3. Το νούμερο 4 δεν είναι για ξελαμπικάρισμα των κρασιών, αλλά μόνο για διαχωρισμό τους απο τις λάσπες της ζύμωσης.

4. Προφανώς αναφέρομαι στη Ιταλική μάρκα ROVER-COLOMBO που χρησιμοποιείς εσύ. Πρόσεξε όμως γιατί υπάρχουν και καμιά 20ριά άλλες μάρκες με διαφορετική ονομασία και αρίθμηση του κάθε φίλτρου, και αν θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να βρεις τις αντίστοιχες οδηγίες του κατασκευαστή, για να μην κάνεις λάθη.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ

5. Το κυριότερο: Τα φίλτρα αφού φορεθούν στο μηχάνημα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΥΘΟΥΝ. Για να γίνει αυτό διοχετεύουμε νερό μέσα από τα φίλτρα, είτε αναρροφώντας με το μηχάνημα είτε κοτσάροντας επάνω ένα λάστιχο της βρύσης, για κανένα τέταρτο με εικοσάλεπτο, και όταν το εξερχόμενο νερό πάψει να βρωμάει, τότε μόνο φιλτράρουμε το κρασί ή το τσίπουρο, αλλιώς την έβαψες!!!!!!!!!!!!!!
Ο κάθε κατασκευαστής δίνει και την αναγκαία ποσότητα νερού που πρέπει να διοχετεύσουμε από μέσα, προκειμένου να πλυθούν. Η άποψή μου είναι ότι θέλει και λίγο παραπάνω.

6. Οι πλάκες λειτουργούν παράλληλα. όσο πιο πολλές βάζουμε τόσο περισσόπτερο αυξάνουμε την παροχή και τη διηθητική ικανότητα της συσκευής (την ποσότητα του φιλτραρισμένου κρασιού που παίρνουμε), ενώ η πίεση σε όλες τις πλάκες είναι ίδια.

7. Κατά το φιλτράρισμα, η διαφορική πίεση ανάμεσα στις δύο επιφάνειες των πλακών του φίλτρου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1 έως 1,2 bar (ακριβείς τιμές για κάθε περίπτωση δίνει ο κατασκευαστής των πλακών). Αυτό σημαίνει ότι αν το μηχάνημα δεν διαθέτει δική του αντλία από τον κατασκευαστή, αλλά χρησιμοποιείς δική σου αντλία, αυτή θα πρέπει να είναι χαμηλού μανομετρικού. Διαφορετικά, δηλ. αν υπερβείς την πίεση αυτή, διαρρηγνύεται η δομή των πλακών και οι πλάκες δεν δουλεύουν εντός των προδιαγραφών τους (δεν κάνουν το σωστό φιλτράρισμα για το οποίο προορίζονται).
Για τις συσκευές των πλακών 20cmΧ20cm , ιδανική εξωτερική αντλία είναι η ROVER BE-M25.
Κατά τη λειτουργία του φιλτραρίσματος, όσο προχωράει το φιλτράρισμα οι πλάκες στομώνουν (βουλώνουν) και η πίεση ανεβαίνει. Για τις συσκευές των πλακών 20cmΧ20cm , ιδανική εξωτερική αντλία είναι η ROVER BE-M25 (πίεση από 5 έως 15 μέτρα στήλης ύδατος-0.5 έως 1,5 bar).
Αν όμως χρησιμοποιήσεις εξωτερική αντλία με μεγαλύτερο μανομετρικό, όταν η πίεση φθάσει στα 1,2 bar περίπου η λειτουργία πρέπει να διακοπεί (και να αλλάξουμε φίλτρα) πριν η κατασκευαστική δομή των πλακών διαρραγεί.

8. Οι οδηγίες των κατασκευαστών λένε ότι οι πλάκες μπορούν να αναζωογονηθούν (κατά κάποιο ποσοστό) αν διοχετεύσεις από μέσα ζεστό νερό κατά την αντίστροφη κατεύθυνση.

SPYROS
Διπλ. Η/Μ
Να φαν τα λάφια μάλαθρο,
κι οι μούλες το τριφύλλι,
κι ο νιός να πιή παλιό κρασί,
ρακί ματαβρασμένο.
Τελευταία διόρθωση: 11/12/2016 20:56 από SPYROS.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης "Το πάθος,το λάθος και η παραγγελιά, πληρώνονται."
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.177 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ