exclamation-circle Λευκή οινοποίηση

Περισσότερα
21/09/2021 18:32 #29404 από chaidos365
chaidos365 δημιούργησε το θέμα: Λευκή οινοποίηση
Καλησπέρα στην παρέα έχω ξεκινήσει λευκη οινοποίηση πρώτη φορά απο δικά μου σταφύλια 20% sauvignon blun 40% sardonney 40% μαλαγουζια ολο το σταφύλι ειναι διαλεγμένο στο χέρι και πεντακάθαρο αφού έγινε ο εκραγυσμος των στεμφυλων και παρέμειναν βυθισμένα για 24 ωρες στους 19 βαθμούς (θερμοκρασία χώρου) τράβηξα το 65% της απόδοσης οπο όλη την ποσότητα πολύ λίγο στύψιμο στο πιεστήριο ισα ισα να βγουν τα πολλά η ζύμωση γίνετε σε κλειστό χώρο σε inox δεξαμενή με σταθερή θερμοκρασία 20 βαθμούς και θερμοκρασία μουστου 13 βαθμούς Κελσίου με 90% υγρασία... να σημειωθεί οτι τα μπομε του μουστου βγήκαν 13,3 και δεν έχει γίνει καμία προσθήκη θειου και ζυμων η συνθήκες ειναι ιδανικές??? Μετα απο 6 ημέρες τα μπομε πέσαν στο 13 ο βρασμός γίνεται κανονικά
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": κωστας χ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/09/2021 21:46 #29405 από κωστας χ
κωστας χ απάντησε στο θέμα: Λευκή οινοποίηση
Η θερμοκρασία μούστου να είναι 15-18 και άφησε κανένα παράθυρο-φεγγίτη ανοικτό για τις αναθυμιάσεις.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, lyggas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.111 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ